Läs den här artikeln för information om hur du åtgärdar extra mellanrum på webbsidor som skapats med Adobe Muse. Åtgärda layout som ser mindre ut än den tänkta designen på den avsedda enheten.

Obs!

Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Problem

För webbsidor som skapats med Adobe Muse kan du få följande problem:

• Extra mellanrum i webbsidor som skapats med Adobe Muse
  • Layout som ser mindre ut än vad som utformats på den avsedda enheten

Fortsätt att läsa för att få reda på möjliga lösningar på problemet.

Lösning 1: Sök efter sidobjekt som är placerade utanför sidan

I designvyn söker du efter sidobjekt som du oavsiktligt kan ha placerat utanför sidan. Du kan markera sidobjekt genom att välja Visa > Visa ramkanter eller genom att välja Redigera > Markera alla. Ta bort eller placera om sidobjekt som placerats utanför sidan.

Lösning 2: Kontrollera att kollapsade eller expanderande sidobjekt finns på sidan vid export

Beroende på om innehållet är i fokus, kan dragspelsmenyer och dispositioner uppta mer utrymme när de expanderas. Kontrollera att widgetinnehållet finns på sidan när du exporterar.

Lösning 3: Dubbelkolla inbäddad HTML-kod och widgetar från andra tillverkare med fördefinierade storlekar

Många inbäddade HTML-koder och widgetar från andra tillverkare låter dig ändra storlek på ett sidobjekt i
designvyn. Många av dessa sidobjekt har fördefinierade dimensioner angivna i sina koder. Därför kan några sidobjekt ha en annan storlek än vad som visas i designvyn när du exporterar.

Om så är fallet, kontakta tillverkaren som distribuerar den inbäddade HTML-koden/widgeten.

Lösning 4: Kontrollera de kapslade sidelementens expanderade storlek.

Kapslade sidobjekt expanderar storleken hos sin överordnade behållare när du expanderar. Kontrollera att kapslade objekt inte expanderar en överordnad behållare utanför sidan.

Lösning 5: Verifiera sidelement i en dynamisk layout

Om du får det här problemet i en dynamisk layout, särskilt i brytpunkter som motsvarar layouter för telefoner eller surfplattor, ska du använda skrubbningsverktyget och förhandsgranska din design på alla brytpunkter. Verifiera om något sidelement går utanför skrubbningsverktyget när du ändrar storlek och förhandsgranskar layouten.

Om objekt är på utsidan av skrubbningsverktyget, är det troligt att egenskapen för att ändra storlek på dessa objekt har angetts till Ingen.

Gör följande för att ta bort extra mellanrum:

• Ange egenskapen för ändring av storlek för dessa element till antingen Dynamisk bredd eller Tänj ut till webbläsarens bredd.
  • Skapa en ny brytpunkt för bredden där elementen går utanför skrubbningsverktyget. Ändra storleken på dessa sidelement och flytta dem i den nya brytpunkten.

Andra tänkbara lösningar

• Aktivera alternativet flyttbar sidfot om det inte redan är aktiverat.
  • Kontrollera de infogade elementens mellanrum och utfyllning.
  • Ta bort HTML-innehåll från andra tillverkare på webbsidan.