Läs om hur du löser felmeddelandet ”Det går inte att validera din Adobe Muse-prenumeration” när du startar Adobe Muse.

Obs!

Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Fel "Det går inte att validera din Adobe Muse-prenumeration" när du startar Adobe Muse

Får du det här felet när du startar Adobe Muse?

Det går inte att validera din Adobe Muse-prenumeration. Det har inte gått att validera din Adobe Muse-prenumeration på ett tag. Anslut till Internet för att fortsätta använda Adobe Muse.

Försök med lösningarna i det här dokumentet.

Det går inte att validera din Adobe Muse-prenumeration.
Det går inte att validera din Adobe Muse-prenumeration.

1. Ta bort konfigurationsmapparna för Adobe Muse.

Följ instruktionerna nedan för ditt operativsystem.

Varning: Kontrollera att du tar bort rätt filer och mappar från rätt platser för att undvika att oåterkalleligt förlora data. Kontakta supporten om du är tveksam.

Mac OS

1. Gå till Library/Application Support/Adobe i Finder.

Obs!

Kan du inte se mappen Bibliotek? Se Kan inte se användarbibliotekets filer i Mac OS X 10.7 och senare för vidare hjälp.

2. Dra mapparna MBL Store och OOBE till papperskorgen.

Ta bort mapparna MBL Store och OOBE i macOS
    Ta bort mapparna MBL Store och OOBE

3. Gå till Library/Preferences i Finder.

4. Flytta mappen AdobeMuse (finns i mappen Inställningar) till papperskorgen.

Flytta mappen Adobe Muse till papperskorgen.
    Flytta mappen Adobe Muse till papperskorgen.

5. Start Adobe Muse och följ anvisningarna på skärmen. Adobe Muse ber dig ange viss konfigurationsinformation på nytt, exempelvis ditt Adobe-id och UI-språk.

Windows

1. Gör något av följande:

• Windows 7: I Windows Utforskaren, går du till [användarnamn]\AppData\Local\Adobe.
    • Windows XP: I Windows Utforskaren går du till [användarnamn]\Lokala inställningar\Application Data\Adobe.
  2. Högerklicka på mapparna MBL Store och OOBE och välj Ta bort.

Win7_MBL_Store_OOBE
    Ta bort mapparna MBL Store och OOBE från din Windows-dator

3. Gör något av följande:

• Windows 7: Gå till [användarnamn]\AppData\Roaming.
    • Windows XP: Gå till [användarnamn]\Lokala inställningar.
  4. Högerklicka på mappen AdobeMuse (i mappen Roaming/Lokala inställningar) och välj Ta bort.

Ta bort mappen Adobe Muse från din Windows-dator.
    Ta bort mappen Adobe Muse från din Windows-dator.

5. Start Adobe Muse och följ anvisningarna på skärmen. Adobe Muse ber dig ange viss konfigurationsinformation på nytt, exempelvis ditt Adobe-id och UI-språk.

2. Kontrollera att du kan ansluta till Adobes prenumerationsserver.

Starta en webbläsare, exempelvis Firefox eller Internet Explorer, och gå till https://na1mbls.licenses.adobe.com.

• Om du kan komma in på webbplatsen kan din dator ansluta till Adobes prenumerationsserver. Gå vidare till nästa steg (Skicka PDApp.log-filen till Adobe).
  • Om du inte kan komma in på webbplatsen kan din dator inte ansluta till Adobes prenumerationsserver. Felsök brandväggsproblem. Kontakta din nätverksadministratör eller läs dokumentationen för ditt hemmanätverks brandvägg.

3. Skicka PDApp.log-filen till Adobe.

1. Lokalisera PDApp.log-filen:

• Mac OS: Gå till Library/Logs/PDApp.log i Finder.
    • Windows: Gå till [användarnamn]\AppData\Local\Temp.
    Leta upp filen PDApp.log i macOS
    Leta upp filen PDApp.log i macOS

Leta upp filen PDApp.log i Windows OS
    Leta upp filen PDApp.log i Windows OS

2. Använd en e-postklient, som Microsoft Outlook eller Gmail, för att skicka PDApp.log-filen till muse-support@adobe.com.

Adobe Muse-teamet analyserar loggfilen, identifierar problemet och kontaktar dig om följande steg.