Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

JotForm är ett webbaserat WYSIWYG-formulärverktyg tjänst som används till att skapa komplexa formulär. Med hjälp JotForm kan du skapa formulär, integrera dem på din webbplats och ta emot svar via e-post. Mer information finns i de vanliga frågorna för JotForm.

Med en JotForm-tjänst kan du skapa undersökningar, en händelsekalender, låta en besökare överföra dokument och mycket mer. I allmänhet är det komplicerat att skapa och bädda in formulär på en webbsida men det är bara tre steg med den nya widgeten JotForm.

Hämta widgeten JotForm

1. Öppna följande länk från widgetkatalogen i Muse i en webbläsare:

http://musewidgets.com/collections/all/products/jotform-widget

2. Klicka på knappen Hämta den här widgeten.

Widgeten JotForm hämtas till din standardmapp för hämtningar. Hämtningsmappen är konfigurerad på olika sätt beroende på vilken webbläsare du använde till att hämta widgeten och vilket operativsystem som används på datorn.

Lägga till och konfigurera ett komplicerat formulär

Så här lägger du till ett komplext formulär till en webbsida:

1. Öppna panelen Bibliotek i Adobe Muse genom att välja Fönster > Bibliotek. Om du inte redan har gjort det klickar du på och importerar widgeten JotForm som du hämtade. Mer information om hur du hämtar widgeten finns i Hämta widgeten JotForm.

2. I panelen Bibliotek väljer du JotForm > JotForm och drar widgeten till webbsidearbetsytan.

3. Markera widgeten JotForm och klicka på för att öppna panelen Alternativ.

JotFormMuse
  4. Ange följande i panelen Alternativ:

JotForm ID

Ange det unika ID:t för ditt JotForm-formulär.

Allow Form Scrolling

Du kan aktivera rullningslisten i formuläret. Alternativet Allow scrolling gör att besökare kan rulla i formulärramen. Det är användbart om du har ett stort formulär som måste få plats på ett litet utrymme.

5. Avsluta genom att klicka utanför panelen Alternativ. Om du vill förhandsvisa webbsidan eller webbplatsen använder du förhandsvisningsläget i Adobe Muse eller väljer Arkiv > Sida i webbläsare.

JotFormPreview