Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Responsiv webbdesign är ett sätt att skapa webbplatser som kan visas på en mängd olika enheter, från datorbildskärmar till mobilskärmar. Du kan använda Adobe Muse till att skapa responsiva webbsidor för alla skärmstorlekar, utan att behöva skriva någon kod. Genom att använda responsiva layouter kan du ge användarna ett konsekvent gränssnitt för webbplatsen.

I tidigare versioner av Adobe Muse var du tvungen att använda alternativa layouter till att skapa webbplatser. I och med introduktionen av responsiva layouter behöver du endast underhålla en .muse-fil för alla enheter.

Webbplatser som endast är avsedda för mobila enheter och webbplatser som är anpassade för mobila enheter blir vanligare och vanligare. Genom att använda responsiva layouter kan du spara tid och pengar. Dessutom kan du ändra din siddesign för specifika brytpunkter. I framtiden kommer webbplatser för mobila enheter att bli normen. Responsiva webbplatser som är anpassade för mobila enheter rangordnas högre i sökningar och den här typen av webbplatser har bättre sökmotoroptimeringsrangordning vid sökningar på mobila enheter och stationära datorer.

I takt med att tekniken och enheter fortsätter att utvecklas kan responsiva layouter komma att bli normen. Om du vill ha mer information om hur du skapar en responsiv webbplats eller om hur du migrerar från alternativa layouter till responsiva layouter i Adobe Muse läser du nedan.

Brytpunkter

Med hjälp av brytpunkter i en responsiv layout kan du definiera olika layouter för olika webbläsarbredder. Brytpunkter motsvarar en webbläsarbredd i pixlar och beskrivs i minsta, högsta eller minsta och högsta värden. Visningen av din design för varje brytpunkt är vad som visas för användare för motsvarande webbläsarbredd. Med hjälp av brytpunkter kan du testa hur din design ser ut vid olika webbläsarbredder och även testa hur objekten på en sida fungerar när webbläsarbredden ändras.

Lägg märke till brytpunktsfältet alldeles under linjalen. Där visas alla brytpunkter på en sida.

Brytpunktsfält
A. Brytpunktsfält B. Aktiv brytpunkt C. Navigeringslist

Du kan visa aktuell webbläsarbredd och sidstorleksvärden genom att placera pekaren över brytpunktsfältet.

När du klickar på en brytpunkt markeras den aktiva brytpunkten med en färg. Övriga brytpunkter är nedtonade. Du kan visa och ändra brytpunktsfärgen med Brytpunktegenskaper (högerklicka på brytpunkten och välj Brytpunktsegenskaper).

Brytpunktsegenskaper