Läs om hur du skapar, återanvänder, importerar och exporterar anpassade färgrutor i Adobe Muse.

Obs!

Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Panelen Färgrutor

Med panelen Färgrutor (Fönster > Färgrutor) kan du skapa och namnge färger, övertoningar och färgtoner och snabbt använda dem på webbplatsen och enskilda designelement. Färgrutor liknar stycke- och teckenformat. Alla ändringar du gör i en färgruta påverkar alla objekt som färgrutan har använts på. Med färgrutor blir det enklare att ändra färgscheman utan att behöva hitta och justera varje enskilt objekt.

När fyllningen eller linjen för markerad text eller ett objekt innehåller en färg eller en övertoning från färgrutepanelen, framhävs den aktuella färgrutan på färgrutepanelen. De färgrutor du skapar är endast kopplade till det aktuella dokumentet. Varje dokument kan ha olika färgruteuppsättningar lagrade på färgrutepanelen.

Använda färgrutor

Med Adobe Muse kan du skapa och spara färgrutor, vilket är ett enkelt sätt att spara färgteman i en webbplats design. Du kan skapa och använda färgrutor på olika sidor på din webbplats. Du kan antingen skapa en ny färgruta genom att ställa in RGB-värden eller genom att välja ett färgat objekt.

Skapa en ny färgruta

1. I Adobe Muse väljer du Fönster > Färgrutor för att visa panelen Färgrutor.

Färgrutor
  2. I panelen Färgrutor klickar du på knappen för att öppna dialogrutan Alternativ för färgrutor.

Alternativ för Färgrutor
  3. I dialogrutan Alternativ för färgrutor anger du följande:

• Färgrutenamn: är avaktiverat och har färgrutans RGB-värden som standard. Om du vill ge den ett annat namn avmarkerar du Namn med färgvärde och skriver ett annat namn.
    • Namn med färgvärde: är aktiverat som standard. När det här alternativet är aktiverat används RGB-färgvärdet istället för ett namn på färgrutan.
    • Välj färg: använd färgväljaren () om det behövs och ställ pekaren över ett objekt i Adobe Muse för att välja färgen.
      • Nyans, mättnad, intensitet: Avgör hur du väljer färg. Du kan ange värdena nyans (T), mättnad (M) och intensitet (L) och låta Adobe Muse visa färgscheman efter det. Sedan kan du klicka och välja en färg.
      • Röd, grön, blå: Gör att du kan ange och använda exakt den färg du vill till din webbdesign. Du kan välja värden från 0 till 255.
      • Hexadecimalvärden (#): du kan välja att ange färgens hexadecimalvärde.
  4. Klicka på OK för att skapa en ny färgruta.

Importera och exportera färgrutebibliotek

1. Du kan importera och exportera färgrutebibliotek som ASE-filer (Adobe Swatch Exchange).

Välj Fönster > Färgrutor.

2. Högerklicka på ett tomt område i panelen Färgrutor.

3. Klicka på Importera bibliotek med färgrutor om du vill importera ett färgrutebibliotek. Bläddra efter ASE-filen på enheten, dubbelklicka på den och klicka sedan på OK för att importera den.

4.  Klicka på Exportera bibliotek med färgrutor om du vill exportera ett färgrutebibliotek. Spara färgrutebiblioteket på den lokala datorn eller på ett externt system.