Version Adobe Muse CC 2015 innehåller flera nya spännande funktioner, inklusive sömlös integrering med det omfattande biblioteket med teckensnitt från Typekit med hög kvalitet. Om du vill ha mer information om nya funktioner och länkar till självhjälpsinnehåll läser du nedan.

Adobe Muse CC 2015.0.2.4

Den här versionen innehåller lösningar för följande problem:

• Egenskaper i startdesignen i välkomstdialogrutan som var aktiverade av misstag har avaktiverats.

Adobe Muse CC 2015.0.1.22

Den här versionen innehåller lösningar för följande problem:

• Krasch vid uppdatering av länkar för bakgrundsbilder i widgetar när alternativet Redigera tillsammans är angett till På.
  • Under exporten utförs försök att optimera en monterad SWF-fil i Muse vilket medför att Muse kraschar.
  • Muse avslutas oväntat vid försök att bädda in en Tumblr-blogg på en Muse-webbplats.
  • Infogade textramar som har placerats utanför de överordnade textramarna placeras på fel plats efter exporten.
  • Utlösare överst fungerar inte i nyligen skapade kompositionswidgetar.
  • ...och mycket mer. I versionsinformationen hittar du en fullständig lista över korrigerade problem.

Hitta de perfekta fotona med Adobe Stock CC

Nytt i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Utforska ett ständigt expanderande bibliotek med foton och illustrationer på den nya Adobe Stock-marknaden. Du kan hämta och använda dem på dina Adobe Muse-webbplatser.

Mer information finns i Använda royaltyfria bilder från Adobe Stock.

Adobe Typekit-integrering

Nytt i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Adobe Muse är nu fullständigt integrerat med Typekit, vilket ger dig direkt tillgång till tusentals högkvalitativa teckensnitt från partnerteckensnittsleverantörer. Du kan få tillgång till och använda Typekit-teckensnitt i dina webbplatsdesigner för moderna webbläsare och mobila enheter direkt från Adobe Muse som del av Creative Cloud-medlemskapet.

Om du vill få åtkomst till Typekit-teckensnitt går du till teckensnittsmenyn i Adobe Muse och väljer Lägg till webbteckensnitt i delen Webbteckensnitt eller går till menyn Arkiv och väljer Lägg till/ta bort webbteckensnitt.

I fönstret Lägg till teckensnitt visas teckensnittsfamiljer, inklusive bredder (till exempel fet, kursiv och mager) och egenskaper (till exempel siffror i vanlig och gammal stil). Du kan sortera teckensnitt efter aktuella, senaste och namn. Du kan filtrera efter klassificeringar (som serif, sans serif, skript och dekorativa stilar), användningsrekommendationer (till exempel sidhuvud eller brödtext) och egenskaper. Om du vill visa specifikationssidan och hela teckensnittsuppsättningen klickar du på en vikt i en familj. Det finns förenad sökning som du kan använda till att söka i alla källor för webbteckensnitt (Typekit, Edge och egna).

Mer information om hur du använder Typekit-teckensnitt i Adobe Muse finns i Använda Typekit-teckensnitt.

Bloggar, kundvagnar och andra widgetar

Nytt i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Du kan hämta nya Adobe Muse-tillägg och använda dem till att lägga till en kundvagn, integrera och anpassa en blogg från en bloggtjänst (som WordPress eller Tumblr), lägga till en videobakgrund, lägga till unika designelement som karusellfotoalbum och mer.

Gå till panelen Bibliotek i Adobe Muse och sök i tilläggskatalogen efter den typ av widget du vill använda. Du kan välja bland många widgetar som tillhandahålls av Adobe Muse-partner i designgemenskapen. Nya widgetar publiceras hela tiden och om du inte hittar den widget du behöver kan du skicka en förfrågan.

Dra och släpp widgeten på arbetsytan i Muse och använd sedan menyn Alternativ till att anpassa färger, teckensnitt och mer i webbplatsdesignen.

Om du vill ha mer information om hur du använder de nya widgetarna använder du följande länkar:

Redigera hyperlänkar med hjälp av In-Browser Editing

Nytt i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Nu kan du använda In-Browser Editing till att redigera hyperlänkar för webbplatser som du har skapat med hjälp av Adobe Muse. Med den här nya funktionen kan du redigera hyperlänkar på webbplatser som Business Catalyst eller tredjepartsleverantörer av värdtjänster är värd för.

För närvarande kan du redigera flera olika typer av länkar, inklusive externa länkar, e-postlänkar, länkar till andra sidor på webbplatsen, filer och mycket mer. Du kan även överföra filer som det går att hämta genom att ändra länkar.

Mer information finns i In-Browser Editing med tredjepartsleverantörer av värdtjänster och In-Browser Editing med Business Catalyst.

Alternativknappsgrupper och andra förbättringar av kontaktformulär

Förbättringar i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Nu kan du lägga till alternativknappar och alternativknappsgrupper som gör att besökare endast kan välja ett svar i kontaktformulär. När du arbetar med enkla eller detaljerade formulär kan du aktivera alternativknappsgrupper i panelen Alternativ. Du kan dessutom ange standardalternativ för alla grupper.

Mer information finns i Lägga till alternativknappsgrupper.

Förbättringar av panelen Lager

Förbättringar i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Panelen Lager i Adobe Muse har nu följande förbättringar:

• Du kan ändra namn på former, lager och andra objekt i panelen Lager.
  • När du importerar Photoshop-knappar och -bilder motsvarar lagerkompositionsnamnen de som finns i Photoshop.
  • Expandera/komprimera lager och lagergrupper.
Mer information om hur du använder lager i Adobe Muse finns i Arbeta med lager.

Panelen Effekter

Förbättringar i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Nu finns alternativen för alla dina favoriteffekter i den nya panelen Effekter. Du kan förbättra text, objekt och andra webbsideelement genom att docka, avdocka och placera panelen Effekter på skärmen.

Automatiskt aktiverade ljuslådor

Förbättringar i Adobe Muse CC 2015 | juni 2015

Du kan aktivera ljuslådevisningar, inklusive ljuslådekomposition och bildspelswidgetar, så att de visas när sidor läses in. Du kan ange att målet för ljuslådan ska utlösas som standard när sidor läses in och ge besökare tillgång till visuellt spännande innehåll.

När du konfigurerar en ljuslådekomposition eller bildspelswidget markerar du kryssrutan Automatisk ljuslåda i alternativpanelen om du vill göra så att det första målet eller bilden i kompositionen eller bildspelet visas automatiskt när sidan läses in.

Mer information finns i Widgetar.