Augusti 2017-, februari 2017- och november 2016-versionerna

Obs!

Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Obs!

Oktober 2017-versionen (version 18.0) av Adobe Muse CC är nu tillgänglig! Se Sammanfattning av nya funktioner.

Adobe_Muse_mnemonic

I 2017-versionen av Adobe Muse CC (augusti 2017) finns det flera olika förbättringar, som stöd för responsiva formulär, bildspel och kompositioner, samt funktioner för att markera underelement direkt och för att zooma genom att knipa, och mycket mer. Om du vill ha mer information om de nya funktionerna och länkar till utbildningsresurser läser du nedan.

Om du vill läsa en sammanfattning av de funktioner som introducerades i tidigare versioner läser du i Nyheter i Adobe Muse CC 2015.2.

Responsiva kompositionswidgetar, formulär och bildspel

Nytt i Adobe Muse CC (augusti 2017)

Adobe Muse stöder nu en full uppsättning av responsiva widgetar. Bildspel, kompositionswidgetar och kontaktformulär är nu fullständigt responsiva i Adobe Muse 2017.1. Du kan nu använda de här widgetarna i din layout med ett enda klick.

Tidigare var du tvungen att fästa, justera och ändra storlek på widgetar som formulär eller ljuslådevisningar när du skapade en responsiv webbplats med flera brytpunkter. Nu kan du bara dra in widgeten i designarbetsytan och se hur den ändrar storlek och anpassar sig allteftersom skärmstorleken ändrar sig.

Den här animeringen visar hur variabel en kompositionswidget är.

Kompositionswidgetar är nu variabla över brytpunkter
Responsiva kompositionswidgetar i Adobe Muse

Även om widgetarna är responsiva som standard kan du fortsätta konfigurera inställningarna för att fästa objekt och ändra storlek utifrån dina designbehov.

Mer information om hur du använder varje widget i Adobe Muse finns i Använda responsiva widgetarAnvända responsiva formulär i Adobe Muse och Använda responsiva bildspelswidgetar i Adobe Muse.

Om du vill titta på en videosjälvstudiekurs om responsiva widgetar går du till Responsiva bildspel och Responsiva kontaktformulär.

Zooma genom att knipa

Nytt i Adobe Muse CC (augusti 2017)

Om du är webbutvecklare behöver du ofta zooma in i vyn Design för att se till att alla sidelementen har placerats på rätt sätt. Det kan också vara nödvändigt att zooma ut för att se hela layouten på en sida eller identifiera objekt som hamnar utanför layouten. Nu kan du enkelt zooma in och ut med hjälp av funktionen Zooma genom att knipa.

Du kan använda funktionen Zooma genom att knipa genom att använda Adobe Muse med en Macbook-styrplatta eller någon annan pekskärmsenhet för Windows. För att zooma in kniper du och förflyttar tummen och pekfingret bort från varandra. För att zooma ut kniper du ihop tummen och pekfingret.

Zooma genom att knipa i Adobe Muse
Zooma genom att knipa i Adobe Muse

Markera underelement direkt

Förbättrat i Adobe Muse CC (augusti 2017)

Med den senaste versionen av Adobe Muse kan du dubbelklicka direkt och markera underelement inom ett objekt eller en widget. Underelement är enskilda objekt, som textrutor eller bilder, som har placerats i ett annat objekt eller en behållare. Med den här produktivitetsförbättringen i Adobe Muse behöver du inte klicka om och om igen för att markera underelement.

Om du vill titta på en kort videofilm om den här förbättringen går du till Enkel markering i Adobe Muse.

Menyn Hjälp har gjorts om

Nytt i Adobe Muse CC (februari 2017)

Menyn Hjälp i Adobe Muse har gjorts om. Om du vill ha mer information tittar du på följande bilder.

Menyn Hjälp i tidigare versioner av Adobe Muse
Menyn Hjälp i tidigare versioner av Adobe Muse

Menyn Hjälp i Adobe Muse 2017.0.2 och senare
Menyn Hjälp i Adobe Muse 2017.0.2

Alternativet "Hjälp för Adobe Muse CC" har nu delats upp i "Självstudiekurser för Adobe Muse CC" (videosjälvstudiekurser) och "Hjälp för Adobe Muse CC" (hjälpsidor).

Namnet på alternativet "Gå till gemenskapsfeedbackwebbplatsen" har nu ändrats till "Adobes onlineforum". Om du vill gå till forumen för Adobe Muse väljer du det här alternativet.

Alternativet "Rapportera fel/lämna ett funktionsönskemål" är ett nytt alternativ som du kan använda till att gå till sidan "Kundfeedback". Du kan gå till den här sidan om du vill önska dig nya funktioner, kontakta supporten eller ge feedback.

Om du vill gå till sidan "Kundfeedback" klickar du på Rapportera fel/lämna ett funktionsönskemål.
Om du vill gå till sidan "Kundfeedback" klickar du på Rapportera fel/lämna ett funktionsönskemål.

Förbättringar av webbplatskartan för sökoptimering

Nytt i Adobe Muse CC (februari 2017)

Följande ändringar har gjorts i filen sitemap.xml som genereras när du exporterar eller överför en webbplats i Adobe Muse:

• Nu inkluderas bilder i webbplatskartor med taggen <image:image>.
  • Bildtexterna för bilderna inkluderas med taggen <image:caption>.  Med undantag för .png-filer inkluderas även bilder som har roterats och bilder med effekter i webbplatskartan.
  • Om du överför bilder med samma filnamn men med annan alternativ text inkluderas bilderna separat med taggen <image:caption>. Den alternativa texten ingår i bildtexten.

Lägga till ankarlänkar i dragspelswidgetar

Förbättrat i Adobe Muse CC (februari 2017)

Nu kan du lägga till ankarlänkar i dragspelswidgetar. Du kan länka sidelement till dragspelsbehållare med ett enda klick. Om du vill ha mer information om hur du lägger till ankarlänkar läser du i Lägga till ankarlänkar i dragspelspaneler.

Prestandaförbättringar vid export av filer

Förbättrat i Adobe Muse CC (februari 2017)

Nu går det fortare att exportera .muse-filer i Adobe Muse. Tack vare prestandaförbättringarna kan du exportera större filer med fler brytpunkter snabbare.

Kraftfull zoomfunktion

Nytt i Adobe Muse CC (november 2016)

Du kan använda den nya kraftfulla zoomfunktionen i Adobe Muse till att visa och redigera olika områden i en sidlayout. Du kan till exempel använda den här funktionen när du sitter i ett kundmöte och vill göra ändringar på den publicerade webbplatsen. Du kan använda den här funktionen till att fokusera på olika områden i vyn Design. Du kan utföra snabba redigeringar genom att snabbt zooma in på eller ut från olika områden i din sidlayout.

Så här använder du den kraftfulla zoomfunktionen:

1. Klicka på verktyget Hand i verktygsfältet i Adobe Muse.

2. Tryck på Alt och håll ned musknappen.

Vyn Design för webbplatsen zoomas ut och hela din layout visas. En röd ruta som anger visningsområdet visas. Om du vill zooma in på visningsområdet släpper du musknappen.

Kraftfull zoomfunktion i Adobe Muse
    Röd ruta som anger visningsområde när du använder den kraftfulla zoomfunktionen

3. Tryck på Alt och dra visningsområdet till den önskade platsen på sidan.

Om du vill zooma in på det önskade visningsområdet släpper du musknappen.

Lägga till animeringar med hjälp av CC Libraries

Nytt i Adobe Muse CC (november 2016)

Nu kan du använda Creative Cloud Libraries till att montera animeringar på dina Adobe Muse-webbplatser. Tidigare kunde du välja animeringar genom att bläddra efter dem på hårddisken. Nu kan du dessutom dra animeringsfiler från panelen CC Libraries till vyn Design i Adobe Muse.

Du kan även använda CC Libraries till att dela dina animeringar och samarbeta med andra Creative Cloud-användare. Om du vill ha mer information om hur du lägger till och använder animeringar med hjälp av CC Libraries läser du i Lägga till animeringar från Animate CC.

Lägga till biblioteksobjekt med brytpunkter

Förbättrat i Adobe Muse CC (november 2016)

I tidigare versioner av Adobe Muse kunde du använda biblioteksobjekt på webbplatser genom att dra dem till din layout. Nu när du monterar ett biblioteksobjekt med brytpunkter i en layout läggs brytpunkterna automatiskt till på sidan.

Du kan använda den här funktionen till att lägga till flera brytpunkter med ett enda klick. Du kan även använda den till att lägga till en uppsättning med brytpunkter till flera Adobe Muse-filer.

Om du vill lägga till sidelement med brytpunkter klickar du på plusikonen bredvid biblioteksobjektet och drar det till panelen Design. Brytpunkterna läggs automatiskt till på sidan.

Bevara brytpunkter för biblioteksobjekt
Bevara brytpunkter genom att klicka på + och dra

Om du vill ha mer information om hur du bevarar brytpunkter för biblioteksobjekt läser du i Använda biblioteksobjekt i din design.

Om du vill titta på en videosjälvstudiekurs om den här funktionen går du till Stöd för brytpunkter för biblioteksobjekt.

Dela URL-adressen till webbplatsen med ett enda klick

Förbättrat i Adobe Muse CC (november 2016)

Du kan använda den nya menyn Dela längst upp på arbetsytan till att enkelt dela URL-adressen till den publicerade webbplatsen eller URL-adressen för att redigera platsinnehåll. Publicera webbplatsen och klicka sedan på Dela.

Dela URL-adressen till webbplatsen
Dela URL-adressen till Adobe Muse-webbplatsen

Du kan kopiera och skicka URL-adressen till den publicerade webbplatsen till andra användare. Om du vill att dina kunder eller gruppmedlemmar ska få redigera innehåll på webbplatsen med hjälp av In-Browser Editing klickar du på Kopiera länk under In-Browser Editing.

Stöd för Google reCAPTCHA (version 2)

Förbättrat i Adobe Muse CC (november 2016)

Adobe Muse CC 2017 stöder Google reCAPTCHA 2.0. I tidigare versioner av Adobe Muse kunde du konfigurera och använda Google reCAPTCHA 1.0 för dina kontaktformulär, men Google har slutat utfärda privata nycklar för version 1.0 och har i stället introducerat reCAPTCHA 2.0.

Om du vill lägga till den senaste versionen av reCAPTCHA till dina formulär lägger du till ett kontaktformulär från Widgetprogrambibliotek och klickar på den blåa pilen bredvid formuläret. Snabbmenyn Alternativ visas. Välj reCAPTCHA 2.0 i listrutan Captcha. reCAPTCHA-fältet (Bildverifiering) läggs till i formuläret.

Lägga till reCAPTCHA 2.0 i kontaktformulär
Lägga till reCAPTCHA 2.0 i kontaktformulär

Obs!

Du behöver inte publicera om publicerade webbplatser som det redan finns en privat Google reCAPTCHA-nyckel för. reCAPTCHA 2.0 krävs endast när du skapar nya kontaktformulär.

Om du vill ha mer information om hur du konfigurerar reCAPTCHA 2.0 i dina formulär läser du i Lägga till och konfigurera reCAPTCHA i ett formulär.

Om du vill titta på en videosjälvstudiekurs om reCAPTCHA 2.0 går du till Stöd för skräppostfilter med reCAPTCHA 2.0.