Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Creative_Cloud_mnemonic_RGB_128px

Det finns en uppdatering till Adobe Muse CC

Mer information finns i Sammanfattning av nya funktioner.

Adobe_Muse_mnemonic_RGB_64px

Adobe® Muse® CC innehåller funktioner som gör att du kan skapa och publicera dynamiska webbplatser för stationära och mobila enheter utan att skriva kod. Fortsätt läsa för en snabb introduktion till de nya funktioner som blir tillgängliga med den senaste uppdateringen av Muse CC, samt länkar till andra resurser som ger mer information.

Adobe Muse CC-versionen från november 2013 finns nu som del av Creative Cloud-medlemskapet och innehåller nya tidssparande funktioner som panelen Bibliotek, som du kan använda till att spara, återanvända och dela designelement på ett enkelt sätt, samt sociala widgetar, som du kan använda till att få tillgång till sociala medier på din webbplats. Bland uppdateringarna finns ytterligare rullningseffekter med stöd för bildspel och Adobe Edge Animate-filer samt möjligheten att skapa bildspel i helskärmsläge för att skapa en unik och uppslukande webbplats.

Uppdateringen av Adobe Muse CC för augusti 2013 är nu tillgänglig. Uppdateringen innehåller förbättringar av aktiva lägen för hyperlänkade objekt och rullningseffekter (parallax-rullning).

Adobe Muse CC | november 2013

Ordna och återanvända designelement med hjälp av panelen Bibliotek

Nyheter i Adobe Muse CC | november 2013

Den nya panelen Bibliotek gör att du enkelt kan organisera, återanvända och dela designelement. Du kan lägga till föremål i biblioteket och snabbt komma åt dem och använda på din webbplats. Biblioteket kan innehålla olika designelement, till exempel logotyper, bilder, färgrutor, guider, anpassade widgetar, inbäddad HTML, stiliserade knappar, stilar för stycke, text, tecken och grafik, och så vidare. Du kan dela din samling med communityn och även ladda ner sådant andra delar.

Mer information finns i Ordna och återanvända vanliga designelement med hjälp av panelen Bibliotek.

Nyheter i Adobe Muse CC, Nyheter i Adobe Muse CC, Ordna och återanvända designelement med hjälp av panelen Bibliotek, Rullningseffekter, Parallax-rullning, Sociala widgetar, Facebook – gilla, Facebook-kommentar, Skapat med Adobe Muse, Pinterest, Paypal, Twitter – följ, Bildspel i helskärmsläge, Rotera flikwidgetar och dragspelswidgetar, Omdirigera från skrivbordet, Dölj efter utrullning, Aktiva lägen, Adobe Creative Cloud

Förbättringar av rullningseffekter

Förbättrat i Adobe Muse CC | november 2013

Förbättringar av rullningseffekter gör att du kan flytta föremål i olika riktningar i olika hastigheter. Användargränssnittet har uppdaterats för att bli enklare och har nya alternativ, Opacitet, och Toning. Med den här uppdateringen kan du använda rullningseffekter på föremål som bakgrundsbilder, bildspel i helskärmsläge och Adobe Edge Animate-filer.

Mer information finns i Arbeta med rullningseffekter.

Nyheter i Adobe Muse CC, Nyheter i Adobe Muse CC, Ordna och återanvända designelement med hjälp av panelen Bibliotek, Rullningseffekter, Parallax-rullning, Sociala widgetar, Facebook – gilla, Facebook-kommentar, Skapat med Adobe Muse, Pinterest, Paypal, Twitter – följ, Bildspel i helskärmsläge, Rotera flikwidgetar och dragspelswidgetar, Omdirigera från skrivbordet, Dölj efter utrullning, Aktiva lägen, Adobe Creative Cloud

Arbeta med sociala widgetar

Nyheter i Adobe Muse CC | november 2013

Sociala widgetar gör att du kan bädda in HTML i wepplatser från tredje part. Du kan använda sociala widgetar för att lägga till innehålla från sociala nätverkswebbplatser som Facebook, Google Maps, Google+, LinkedIn, PayPal, Pinterest, Twitter, Vimeo och YouTube. Du kan även anpassa alternativ, till exempel färgscheman, knapptyper eller adresser i Adobe Muse. Sociala widgetar har även funktionen att bädda in ikonen Skapat med Adobe Muse i dina Muse-projekt.

Mer information finns i Arbeta med sociala widgetar.

Nyheter i Adobe Muse CC, Nyheter i Adobe Muse CC, Ordna och återanvända designelement med hjälp av panelen Bibliotek, Rullningseffekter, Parallax-rullning, Sociala widgetar, Facebook – gilla, Facebook-kommentar, Skapat med Adobe Muse, Pinterest, Paypal, Twitter – följ, Bildspel i helskärmsläge, Rotera flikwidgetar och dragspelswidgetar, Omdirigera från skrivbordet, Dölj efter utrullning, Aktiva lägen, Adobe Creative Cloud

Bildspel i helskärmsläge

Nyheter i Adobe Muse CC | november 2013

Du kan skapa bildspel som visas i helskärm med widgeten för bildspel i fullskärmsläge. När du klickar på ett bildspel i fullskärm så skalas innehållet så att det fyller hela webbläsarfönstret. Det justeras automatiskt så att det passar enhetens skärm (till exempel en stationär dator, surfplatta eller mobiltelefon). Du kan skapa en ljuslåda till bildspelet, fästa det på en särskild plats, spela automatiskt och ställa in varje miniatyrs storlek och placering.

Mer information finns i Widget för att lägga till bildspel i helskärmsläge.

Panelen Rotera

Nyheter i Adobe Muse CC | november 2013

Du kan rotera flikwidgetar och dragspelswidgetar med panelen Rotera. Det gör att du kan utnyttja ytan på din webbplats effektivt genom att organisera innehållet bättre. Med panelen Rotera kan du till exempel ställa in dragspelswidgetar så att de förstoras och förminskas horisontellt över en sida istället för att förstoras vertikalt nedåt. Trots roteringen kan text i de här widgetarna redigeras och hittas av sökmotorer.

Mer information finns i Rotera dragspelswidgetar.

Andra viktiga förbättringar

• Gruppera tillstånden upp, över, ned och aktiv hos varje objekt som placerats i widgeten Statusknapp.
  • Ställ in innehåll så att det stängs när muspekaren flyttas ut och skapa en webbplats som är intuitiv att utforska.
  • Nya alternativ för att välja om datorversionen eller mobilversionen av en webbplats ska visas beroende på enheten genom att placera omdirigeringar från skrivbordslayouten.
  • Adobe Muse är nu tillgängligt på 17 språk, inklusive brasiliansk portugisiska, finska, polska, ryska och tjeckiska.
  • Lägg till och ta bort ord till antingen språkspecifika ordböcker eller den globala ordboken, vilket är hjälpsamt när du skapar webbplatser för flera språk.
  • Bland kodförbättringarna finns en effektivare bildskalning, vilket get bilder av hög kvalitet utan att påverka laddningstiderna. CSS används även oftare istället för att rastrera element som bilder och roterade föremål med runda hörn. Dessutom kommer radavstånd att se konsekvent ut när webbplatsen visas i olika webbläsare.

Adobe Muse CC | augusti 2013

Förbättringar av aktiva lägen för hyperlänkade objekt

Förbättrat i Muse CC

Ankarlänkar kan nu visa det aktiva läget för ett objekt baserat på rullningspositionen. Objekt som är länkade till ett ankare visas i det aktiva läget när den del av sidan som är kopplad till ankaret är synlig.

Den är inställningen är inaktiverad som standard för befintliga webbplatser, och aktiverad för nya webbplatser. Du kan använda den här nya funktionen för en av dina befintliga webbplatser genom att markera alternativet Ange aktivt läge för ankarlänkar (Webbplatsegenskaper > Innehåll).

Mer information finns i Tilldela lägen till objekt.

Förbättringar av rullningseffekter (parallaxrullning)

Förbättrat i Muse CC

Följande förbättringar finns för funktionen Rullningseffekt i Adobe Muse CC:

• Alla befintliga bakgrunds- och positionsrullningseffekter fungerar nu när de visas på iOS-enheter. Publicera din webbplats på nytt för att dra full nytta av kodgenereringsförbättringarna.
  • Kontrollerna för rullningseffekter har flyttats från listrutan Effekter till en egen panel. Du öppnar panelen via menyn Fönster > Rullningseffekter.
  • Rullningsrörelse kan nu användas på element som är inställda på 100 % bredd i webbläsaren.