Med det kostnadsfria programmet Adobe Reader kan du visa PDF-filer, men för att skapa PDF-filer eller konvertera PDF-filer till Word eller Excel behöver du en prenumeration på Adobe PDF-tjänster. Med en aktiv prenumeration kan du använda funktionerna för att skapa och exportera PDF-filer i verktygsrutan till höger i Reader.

Konvertera en PDF-fil till Word eller Excel

Du kan konvertera PDF-filer till Microsoft Word eller Excel med hjälp av Adobe Export PDF, en webbaserad tjänst på Acrobat.com. Mer information om tjänsten Export PDF finns på sidan Adobe Export PDF.

1. Starta Adobe Reader och öppna PDF-filen som du vill exportera till Word eller Excel.

2. Välj Visa > Verktyg. Verktygsrutan visas till höger i programfönstret. Det dokument som är öppet markeras för konvertering på panelen Exportera PDF. Om du vill välja ett annat PDF-dokument klickar du på Välj PDF-fil.

Exportera markerad PDF

Obs!

Om du inte är inloggad ska du klicka på Logga in i det övre högra hörnet av verktygsrutan och sedan logga in med ditt Adobe ID och lösenordet. När du har loggat in visas ditt namn i det övre högra hörnet av rutan.

3. Välj Microsoft Word, RTF-format eller Microsoft Excel på menyn Konvertera till.

4. Om dokumentet innehåller skannad text på ett annat språk klickar du på Ändra, väljer språket i dialogrutan OCR-inställningar och klickar på OK.

5. Klicka på Konvertera. Filen överförs och konverteras till det valda formatet.

6. När meddelandet Slutfört visas i rutan Verktyg klickar du på Ladda ner konverterad fil.

Ladda ner konverterad fil
  7. Bläddra i dialogrutan Spara som till platsen där du vill spara filen, ange filens namn och klicka på Spara.

Kontrollera prenumerationens status

Kontrollera prenumerationens status för tjänsten Adobe PDF:

• Logga in Adobe PDF Services på https://cloud.acrobat.com/ med ditt Adobe ID och lösenord. Klicka på Konto > Mina planer överst till höger på sidan Adobe PDF Services.