Skapa PDF-filer, konvertera till Word eller få tillgång till andra onlinetjänster

Med kostnadsfria Adobe Reader kan du visa PDF-filer, men du behöver en prenumeration på Adobe PDF Services för att skapa PDF-filer eller konvertera PDF-filer till Word eller Excel. Med en aktiv prenumeration kan du använda funktionerna Skapa PDF eller Exportera PDF i den högra verktygspanelen i Reader.

Konvertera en PDF-fil till Word eller Excel

Du kan konvertera PDF-filer till Microsoft Word eller Excel med hjälp av Adobe Export PDF, en webbaserad tjänst på Acrobat.com. Mer information om tjänsten Adobe Acrobat Export PDF finns på sidan Adobe Acrobat Export PDF.

1. Starta Adobe Reader och öppna sedan den PDF-fil som du vill exportera till Word eller Excel.

2. Välj Visa > Verktyg. Verktygspanelen visas till höger i programfönstret. I panelen Exportera PDF markeras det dokument som är öppet för konvertering. Klicka på Välj PDF-fil för att välja ett annat PDF-dokument.

Exportera markerad PDF-fil

Obs!

Om du inte är inloggad klickar du på Logga in i det övre högra hörnet av verktygspanelen och loggar sedan in med ditt Adobe ID och lösenord. När du har loggat in visas ditt namn i det övre högra hörnet av panelen.

3. I menyn Konvertera till väljer du Microsoft Word, Rich Text Format eller Microsoft Excel.

4. Om dokumentet innehåller skannad text på ett annat språk klickar du på Ändra, väljer språket i dialogrutan OCR-inställningar och klickar sedan på OK.

5. Klicka på Konvertera. Filen överförs och konverteras till det valda formatet.

6. När meddelandet Slutfört visas i verktygspanelen klickar du på Ladda ner konverterad fil.

Ladda ner konverterad fil

7. I dialogrutan Spara som bläddrar du till den plats där du vill spara filen, anger filnamnet och klickar på Spara.

Kontrollera din prenumerationsstatus

Så här kontrollerar du din prenumerationsstatus för Adobe PDF Services:

• Logga  in på  Adobe PDF Services på https://cloud.acrobat.com/ med ditt Adobe ID och lösenord. Klicka på Konto > Mina planer i det övre högra hörnet på sidan Adobe PDF Services.