Vad som täcks
Läs om hur du aktiverar eller inaktiverar Adobe-program.
På den här sidan

Aktivera en app

Aktivering och anslutning av ett program till en giltig användarlicens sker automatiskt för de flesta appar och program. I vissa fall måste du aktivera programmet manuellt innan du kan använda det. Sök reda på produkten i tabellen nedan och läs om hur du aktiverar den.

Logga in med Adobe Creative Cloud, Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard DC för att aktivera din programvara. Starta programmet och välj Hjälp > Logga in (ditt Adobe ID). Eller logga in via ditt datorprogram Creative Cloud.

För detaljerade anvisningar, se Logga in och logga ut för att aktivera Creative Cloud-program.

Dyker det upp ett problem? Mer information finns iFelsökning för aktivering och inloggning i Creative Cloud.

CS6: Logga in med dittAdobe IDoch lösenord för att aktivera programvaran inom de första sju dagarna av användning. Följ instruktionerna nedan för att göra detta.

CS5.5, CS5, CS4, CS3 och tidigare: Aktivering sker automatiskt så snart som programmet känner av en Internet-anslutning, annars kommer programmet uppmana dig att aktivera den under installationen. Följ stegen nedan för att aktivera programvaran manuellt.

För att aktivera programvaran manuellt:
    1. Se till att datorn är ansluten till Internet.

2. Öppna programmet.

3. Välj Hjälp > Aktivera. (Om alternativet är nedtonat har du redan aktiverat programvaran.)

4. Logga med dittAdobe ID och lösenord för att aktivera programvaran.

Om du inte har något Adobe ID visas ett alternativ för att skapa ett. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips!

Dyker det upp ett problem eller behöver du aktivera offline? Se felsökning för aktivering och inaktivering.

Adobe Acrobat XI och X aktiveras automatiskt så snart programmet känner av en Internet-anslutning.

Om du måste aktivera programmet manuellt (till exempel om du inaktiverade det på en dator för att sedan aktivera det på en annan dator) följer du stegen i Creative Suite 6 och tidigare versioner.

Du behöver inte aktivera dessa produkter. Besök följande webbplatser om du behöver hjälp med dessa produkter:

Inaktivera en app

Inaktiveringen kopplar bort ett program från en giltig användarlicens. Du kan aktivera ett inaktiverat program när som helst, om du vill. Du behöver inte avinstallera ett program från datorn för att inaktivera det. Avinstallation av ett program innebär inte att dess licens inaktiveras.

Med en enda licens för programvara från Adobe kan du installera programmen på två datorer – t. ex. en hemma och en på jobbet. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du först inaktivera en installation av programmet. Gör så här.

Du kan inaktivera ett Creative Cloud-program genom att logga ut. Starta valfritt Creative Cloud-program och välj Hjälp > Logga ut (ditt Adobe ID). Du kan även logga ut från datorprogrammet Creative Cloud eller inaktivera en enhet från din kontosida på adobe.com.

För detaljerade anvisningar, se Logga in och logga ut för att aktivera Creative Cloud-program.

Dyker det upp ett problem? Mer information finns iFelsökning för aktivering och inloggning i Creative Cloud.

Prenumerationsversion

Om du har en Acrobat DC-prenumeration kan du enkelt inaktivera programmet genom att logga ut. Starta programmet och välj Hjälp > Logga ut (ditt Adobe ID).

Du kan även logga ut genom att inaktivera en enhet från din kontosida på adobe.com. Detta är ett användbart alternativ om du inte längre har åtkomst till din gamla dator. Gå till Logga ut från kontosida.

Icke-prenumerationsversion (fristående)

Om du har en fristående, icke-prenumerationsversion för Acrobat DC loggar du ut från Acrobat för att inaktivera den. Starta programmet och välj Hjälp > Logga ut (ditt Adobe ID).

Obs!

Kontrollera att du är ansluten till Internet innan du provar att logga ut.

1. Se till att datorn är ansluten till Internet.

2. Öppna programmet.

3. Välj Hjälp > Inaktivera.

4. Välj ett av följande alternativ:

• Inaktivera ellerAvbryt Aktivering: Dessa alternativ inaktiverar programmet men behåller licensieringsinformation på din dator. Välj ett av dessa alternativ om du vill inaktivera programvaran temporärt och planerar att aktivera den på den här datorn igen.
      • Inaktivera permanent: Detta alternativ inaktiverar programmet och tar bort licensinformationen från din dator. Om du vill använda programvaran på datorn igen, skriver du in serienumret på nytt.
    Tips!

Dyker det upp ett problem? Se felsökning för aktivering och inaktivering.

Överst

VANLIGA FRÅGOR

Vad innebär aktivering?

Aktivering är den process då Adobe validerar din programvara för att upptäcka och förhindra bedrägeri och missbruk av Adobes produkter och tjänster. Aktivering innebär att information skickas till Adobe vid olika tidpunkter, t. ex. vid hämtning, installation, avinstallation, serialisering, start samt vid uppdatering av Adobes programvaror. Adobe kan även använda denna information, på egen hand eller i kombination med annan information som Adobe kan ha, för att (i) ge dig lämpliga alternativ för licensförnyelse och (ii) inhämta mer kunskap om Adobe programvaruanvändning så att vi kan engagera och behålla våra kunder.

Vilken information skickas till Adobe vid aktivering?

Följande typer av information kan skickas till Adobe vid aktivering:

Identifierare (ID)
    • Unika ID (genererade av Adobe) som är specifika för din dator och den licens som du har för programvaran. Dessa ID kan inte användas för att hitta din dator eller för att identifiera dig personligen.
    • Ditt Adobe ID om du har loggat in till Adobe som en del av en installation, uppdatering eller användning av Adobe-programmet. Adobe ID identifierar dig och kopplas till all information som du har lämnat till Adobe när du skapat eller använt ditt Adobe-konto. Om du eller ditt företag använder en administratör eller annan godkänd part för denne kan vi även erhålla Adobe ID för den parten.
    Information om installerade Adobe-produkter
    • Serienummer som är associerade med installerade produktlicenser
    • Produktnamn och versionsnummer; vilken licenstyp som köpts
    • Version av licensavtal för slutanvändare kopplat till programvaran
    • Det antal gånger som du har öppnat ett Adobe-program sedan senaste aktivering för vart och ett av programmen som är associerade med produktlicensen
    Information om operativsystem
    • Operativsystem och version
    • Lokalisering (språkdialekt och skrivsystem) som används
    • Tid på den lokala datorn (inklusive tidzon)
    • Datornamn
    • MAC-adress
    IP-adress

Den IP-adress som tilldelats dig av din internetleverantör tas emot av Adobe som en del av processen med att skicka aktiveringsdata till Adobe.