Vad som täcks
Lär dig att aktivera och inaktivera Adobe-program.
På den här sidan

Aktivera en app

Vid aktivering ansluts ett program till en giltig användarlicens.

Aktivering (att ansluta en app till ett licens) sker automatiskt för de flesta appar. I vissa fall måste du aktivera din app manuellt innan du kan använda den. Hitta din produkt för att aktivera den.

Creative Cloud, Acrobat DC

Logga in med Adobe Creative Cloud, Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard Dc för att aktivera din programvara.

1. Se till att datorn är ansluten till Internet.

2. Öppna programmet.

3. Välj Hjälp > Logga In. (Om det här alternativet är nedtonat är du redan inloggad och behöver inte aktivera programvaran.)

4. Logga in med dittAdobe ID och lösenord för att aktivera produkten.

Om du inte har något Adobe-id visas ett alternativ för att skapa ett. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips!

För mer information om hur du aktiverar Creative Cloud-appar och tjänster, seLogga in och logga ut för att aktivera Creative Cloud-appar.

Dyker det upp ett problem? SeFelsökning för aktivering och avaktivering.

Acrobat XI, X

Adobe Acrobat XI och X aktiveras automatiskt så snart programmet känner av en Internet-anslutning.

Om du måste aktivera programmet manuellt (till exempel om du inaktiverade det på en dator för att sedan aktivera det på en annan dator) följer du stegen i Creative Suite-avsnittet nedan.

Creative Suite 6 och tidigare

CS6: Logga in med dittAdobe IDoch lösenord för att aktivera programvaran inom de första sju dagarna av användning. Följ instruktionerna nedan för att göra detta.

CS5.5, CS5, CS4, CS3 och tidigare: Aktivering sker automatiskt så snart som programmet känner av en Internet-anslutning, annars kommer programmet uppmana dig att aktivera den under installationen. Följ stegen nedan för att aktivera programvaran manuellt.

För att aktivera programvaran manuellt:
    1. Se till att datorn är ansluten till Internet.

2. Öppna programmet.

3. Välj Hjälp > Aktivera. (Om alternativet är nedtonat har du redan aktiverat programvaran.)

4. Logga med dittAdobe ID och lösenord för att aktivera programvaran.

Om du inte har något Adobe-id visas ett alternativ för att skapa ett. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips!

Dyker det upp ett problem? SeFelsökning för aktivering och avaktivering.

Flash Player, Acrobat Reader och Shockwave Player

Du behöver inte aktivera dessa produkter. Besök följande webbplatser om du behöver hjälp med dessa produkter:

Inaktivera en app

Inaktiveringen kopplar bort en app från en giltig användarlicens.

Du kan aktivera om en inaktiverad app när som helst om du vill. Du behöver inte avinstallera ett program från datorn för att inaktivera det. Att avinstallera en app inaktiverar inte dess licens.

Med en enkellicens för Adobe-program kan du installera programmen på två datorer – exempelvis en hemma och en på arbetet. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du först inaktivera en installation av appen. Gör så här.

Creative Cloud, Acrobat DC

1. Se till att datorn är ansluten till Internet.

2. Öppna programmet.

3. VäljHjälp > Logga ut.

4. Klicka påLogga ut.

Tips!

För mer specifika instruktioner om hur du aktiverar Creative Cloud-appar och tjänser, seLogga in och logga ut för att aktivera Creative Cloud-appar.

Dyker det upp ett problem? Se felsökning för aktivering och inaktivering.

Acrobat XI/X, Creative Suite 6 och tidigare versioner

1. Se till att datorn är ansluten till Internet.

2. Öppna programmet.

3. VäljHjälp > Inaktivera.

4. Välj ett av följande alternativ:

• Inaktivera eller Aktivera: Dessa alternativ inaktiverar programmet men behåller licensieringsinformation på din dator. Välj ett av dessa alternativ om du vill inaktivera programvaran temporärt och planerar att aktivera den på den här datorn igen.
      • Inaktivera permanent: Detta alternativ inaktiverar programmet och tar bort licensinformationen från din dator. Om du vill använda programvaran på den här datorn igen, skriv in serienumretpå nytt.

Tips!

Dyker det upp ett problem? Se felsökning för aktivering och inaktivering.

Överst

Frågor och svar

Vad innebär aktivering?

Aktivering är den process varigenom Adobe validerar din programvara för att upptäcka och förhindra bedrägeri och missbruk av Adobes produkter och tjänster. Aktivering innebär att information skickas till Adobe vid olika tidpunkter, som vid nedladdning, installation, avinstallation, serielisering, öppning av och vid uppdateringskontroller för Adobes programvaror. Adobe kan även använda denna information, på egen hand eller i kombination med annan information som Adobe kan ha, för att (i) ge dig lämpliga alternativ för licensförnyelse och (ii) inhämta mer kunskap om Adobe programvaruanvändning så att vi kan engagera och behålla våra kunder.

Vilken information skickas till Adobe under aktivering?

Följande typer av information kan skickas till Adobe vid aktivering:

Identifierare (ID)
    • Unika ID (genererade av Adobe) som är specifika för din dator och den licens som du har för programvaran. Dessa ID kan inte användas för att hitta din dator eller för att identifiera dig personligen.
    • Ditt Adobe ID om du har loggat in till Adobe som en del av en installation, uppdatering, eller användning av Adobe-programmet. Adobe ID identifierar dig och kopplas till all information som du har lämnat till Adobe när du skapat eller använt ditt Adobe-konto. Om du eller ditt företag använder en administratör eller annan godkänd part för denne kan vi även erhålla ID för den parten.
    Information om installerade Adobe-produkter
    • Serienummer som är associerade med installerade produktlicenser
    • Produktnamn och versionsnummer; vilken licenstyp som köpts
    • Version av licensavtal för slutanvändare kopplat till programvaran
    • Det antal gånger som du har öppnat ett Adobe-program sedan senaste aktivering för vart och ett av programmen som är associerade med produktlicensen
    Information om operativsystem
    • Operativsystem och version
    • Lokalisering (språkdialekt och skrivsystem) som används
    • Tid på den lokala datorn (inklusive tidzon)
    • Datornamn
    • MAC-adress
    IP-adress

Den IP-adress som tilldelats dig av din internetleverantör tas emot av Adobe som en del av processen med att skicka aktiveringsdata till Adobe.