Een videofeed in virtuele vergaderingen in Adobe Connect starten en beheren via de videopod en webcam.

Met de Videopod in Adobe Connect kunnen gastheren en presentatoren een webcamvideofeed delen met de deelnemers om virtuele sessies interessanter en nuttiger te maken. Adobe Connect ondersteunt talloze opties voor het delen van video.

Gastheren, presentatoren en deelnemers met uitgebreide machtigingen kunnen tegelijkertijd video delen van webcams die zijn aangesloten op hun computers. U kunt de webcamfeed selecteren om uit te zenden als u meerdere webcams hebt geïnstalleerd. Als een gebruiker de selectie wijzigt of een gekoppelde webcam wordt losgekoppeld, gebeurt de wijziging in realtime. Adobe Connect onthoudt deze instelling voor uw toekomstige vergaderingen.

Opmerking:

Adobe Connect -beheerders kunnen pod-, audio- en video-instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Zie Compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.

Ondersteunde video-indelingen en hoogte-breedteverhoudingen

Videofeeds in een vergadering worden weergegeven in de Videopod in een filmstrookindeling of rasterindeling. Gastheren, presentatoren en deelnemers met uitgebreide videorechten kunnen uit alle videofeeds een feed instellen als de primaire video.

In de modus Volledig scherm is de Titelbalk niet zichtbaar en alleen de videofeeds worden weergegeven. Beweeg de aanwijzer over de bovenrand van het volledige scherm van de video voor de menuopties en voor de knop Volledig scherm afsluiten.

Scenario Filmstrookindeling Rasterindeling
In de Videopod weergeven De hoofdvideo beslaat het merendeel van de pod en andere video's worden kleiner weergegeven. Alle video's nemen evenveel ruimte in beslag.
Wanneer de gastheer de indeling verandert in De video van de gastheer is de hoofdvideo. Alle video's zijn gelijk.
Primaire feed Gastheren, presentatoren en deelnemers met uitgebreide videorechten kunnen een videofeed instellen als de primaire video. Alle video's zijn gelijk.
Hoogte-breedteverhouding voor Windows Door gebruiker gedefinieerd. Door gebruiker gedefinieerd.
Hoogte-breedteverhouding voor Mac Breedbeeld weergegeven in de verhouding 4:3. Breedbeeld (16:9) met een vak tussen balken.
Netwerk en processorprestaties Beter dan rastermodus. Kan achteruitgaan afhankelijk van de taak.
In de modus Filmstrook kunnen deelnemers op een actieve spreker focussen.
In de modus Filmstrook kunnen deelnemers op een actieve spreker focussen.

Wanneer een gastheer van een vergadering naar de Filmstrookindeling schakelt, wordt de video van de gastheer de hoofdvideo. Een gastheer kan elke video als hoofdvideo markeren. Als een feed verborgen is in de strook, wordt aan het einde een schuifpictogram weergegeven. Elke gebruiker kan de strook aan beide zijden schuiven om andere beschikbaar feeds te zien. Schuiven van de feeds heeft geen invloed op de weergave van andere gebruikers.

Indeling Hoogte-breedteverhouding voor Windows
Hoogte-breedteverhouding voor Mac
Raster Door de gebruiker gedefinieerd Breedbeeld (16:9) met een vak tussen balken
Filmstrook
Door de gebruiker gedefinieerd Breedbeeld (4:3)

Opmerking:

Bij gebruik van de modus Filmstrook verbruikt Adobe Connect meestal minder bandbreedte en verwerkingsvermogen dan bij de modus Raster. Dit zorgt voor een verbeterde ervaring voor alle deelnemers aan de vergadering.

Webcamvideo delen

1. Klik op de knop Mijn webcam starten in de hoofdmenubalk of de pod Video.

In de pod Video wordt een voorbeeld weergegeven op basis waarvan u de camerapositie kunt aanpassen. Als u een andere verbonden camera wilt gebruiken, selecteert u deze in het menu van de pod Video .

Opmerking:

Als u video niet meer wilt delen, klikt u buiten het voorbeeld in de pod Video.

2. Klik op Delen starten om uw video naar alle deelnemers uit te zenden.
  3. Als u video wilt onderbreken of stoppen, beweegt u de muisaanwijzer over de pod Video en klikt u op het pictogram Pauzeren of Stoppen.

Wanneer video wordt onderbroken, wordt het laatste uitgezonden beeld vanaf uw camera statisch in de pod Video weergegeven tot u op Afspelen klikt om de uitzending te hervatten. Wanneer video wordt gestopt, verdwijnt het uitgezonden beeld volledig.

Opmerking:

Gastheren kunnen video van elke deelnemer onderbreken of stoppen.

Webcamvideo in de pod Video en de beschikbare besturingselementen.
    Webcamvideo in de pod Video en de beschikbare besturingselementen.

A. De webcam niet meer delen B. Gastheren kunnen overschakelen op de Rasterindeling wanneer meerdere webcams worden gebruikt C. Gastheren kunnen overschakelen op de Filmstrookindeling wanneer meerdere webcams worden gebruikt D. De pod Video op een volledig scherm weergeven. E. Menupictogram voor toegang tot alle opties voor de pod Video F. Video sluiten (wordt weergegeven wanneer een gastheer of presentator van een vergadering de aanwijzer over de video beweegt) G. Video onderbreken (wordt weergegeven wanneer iemand de aanwijzer over de video beweegt)

Voor een optimaal gebruik van de bandbreedte deelt u uw video via de Adobe Connect-desktoptoepassing. Een blijvende melding om de toepassing te gebruiken wordt weergegeven. Zie Een computerscherm, document of whiteboard delen voor meer informatie over de Adobe Connect-toepassing.

Melding tijdens vergadering om desktoptoepassing te gebruiken voor het delen van webcamvideo
    Melding om voor te stellen de desktoptoepassing te gebruiken voor het delen van webcamvideo

Deelnemers toestaan webcamvideo te delen

Standaard kunnen alleen gastheren en presentatoren video uitzenden. Gastheren kunnen echter als volgt instellen dat deelnemers kunnen uitzenden:

• Als u video wilt inschakelen voor alle deelnemers, klikt u op de menuknop rechts van de webcamknop en kiest u Webcam inschakelen voor deelnemers.

• Als u video voor bepaalde deelnemers wilt inschakelen, selecteert u een of meer deelnemers in de pod Deelnemers. Kies vervolgens een van de volgende opties in het pop-upmenu: Video inschakelen, Gastheer maken of Presentator maken.

Instellingen voor het delen van webcamvideo

U hebt rechtstreeks toegang tot de verschillende opties van de pod Video via het podmenu Video of met behulp van de voorkeuren van de pod Video.

• Als u in de Filmstrookindeling een video wilt instellen als de hoofdvideo, beweegt u de aanwijzer over de video en klikt u op Instellen als hoofdvideo.

• U kunt de pod Video maximaliseren binnen de vergaderruimte. Klik op het pictogram en klik op Maximaliseren.

• U kunt een specifieke webcam selecteren om in uw vergaderingen te gebruiken vanuit de pod Video. Klik op het menupictogram en selecteer met de optie Camera selecteren een van de gekoppelde webcams.

• Gastheren kunnen de Filmstrook- of de Rasterindeling selecteren. U kunt ook in de titelbalk van de pod Video op het pictogram of klikken.

• U kunt de pod Video op volledig scherm weergeven. In de modus Volledig scherm is de titelbalk niet zichtbaar. Beweeg de aanwijzer over de bovenrand van het volledige scherm van de video voor de menuopties en voor de knop Volledig scherm afsluiten. U kunt ook op de toets Escape drukken om de modus Volledig scherm uit te schakelen.

Opmerking: De modus Volledig scherm verschilt van de optie Maximaliseren. Wanneer u de eerste optie gebruikt, neemt de pod Video het volledige scherm in. Als u de laatste optie gebruikt, neemt de pod Video de volledige vergaderruimte in.

• Gastheren en presentatoren kunnen hun weergave-instellingen afdwingen voor alle deelnemers door op Weergave presentator afdwingen te klikken.

Opmerking: De optie Weergave presentator afdwingen in de pod Video is niet beschikbaar in brainstormruimten.

• Selecteer bij Voorkeuren de optie Voorvertoning webcam uitschakelen om de voorvertoning uit te schakelen wanneer u uw webcam start en de video deelt.

• Selecteer bij Voorkeuren de optie Actieve sprekers markeren om de video van de spreker die op dat moment aan het woord is, zichtbaar te markeren. Wanneer meerdere deelnemers tegelijkertijd spreken, worden meerdere video's gemarkeerd.

• U kunt kiezen tussen de hoogte-breedteverhoudingen van de twee beschikbare opties: standaard (4:3) en breedbeeld (16:9). Deze wijzigingen zijn van toepassing op alle deelnemers die hun webcam delen.

HD-video van webcam delen

U kunt een live videofeed in HD (720p) delen en gebruiken. Gastheren kunnen de videokwaliteit instellen op HD in de Vergaderingsvoorkeuren. De uitgezonden HD-feed is zowel beschikbaar in de modus Filmstrook als in de modus Raster. Adobe raadt aan de modus Filmstrook te gebruiken voor betere prestaties.

Wanneer delen van HD-video is ingeschakeld, kan er momenteel slechts één HD-stream in een vergadering worden uitgezonden.

Een publicerende gebruiker kan de videokwaliteit in de Vergaderingsvoorkeuren wijzigen in HD.

Vergaderingsvoorkeuren voor HD-video delen
Vergaderingsvoorkeuren voor HD-video delen

Raadpleeg de onderstaande tabel om te begrijpen hoe de HD-feed wordt toegewezen in een vergadering als meerdere deelnemers HD-camerafeeds beginnen te delen en wijzigen bij het veranderen van indeling.

Scenario van delen Filmstrookindeling Rasterindeling
Wanneer u HD-feeds begint te delen
HD toegewezen aan de primaire feed, ongeacht wie er deelt. HD toegewezen aan de eerste gebruiker die HD publiceert.
Wanneer u schakelt van Filmstrook naar Raster
- HD willekeurig toegewezen aan een enkele publicerende gebruiker.
Wanneer u schakelt van Raster naar Filmstrook
HD toegewezen aan de primaire feed. -
Wanneer een gebruiker die HD-video publiceert, stopt met delen Primaire feed blijft een HD-stream.
Het vrijgemaakte HD-tijdvak wordt toegewezen aan de volgende gebruiker die een HD-camerastream publiceert. HD-tijdvak is niet toegewezen aan gebruikers die bestaande HD-camerastreams publiceren.
Wanneer een gebruiker start met delen als alle HD-tijdvakken bezet zijn De gebruiker publiceert een stream die niet in HD is. De gebruiker publiceert een stream die niet in HD is.
HD-tijdvak van een gebruiker die een HD-stream publiceert overdragen naar een andere gebruiker die een stream publiceert die niet in HD is Gastheren, presentatoren en deelnemers met uitgebreide videorechten kunnen de videofeed instellen als de primaire video om deze HD te maken.
Beide gebruikers stoppen met publiceren en de tweede gebruiker begint met publiceren om het vrijgegeven HD-tijdvak te nemen.

Opmerking:

HD-feed wordt alleen gepubliceerd als het beschikbare weergavegebied in de Videopod minstens 480 pixels hoog is. Als de Videopod kleiner is, maakt het volledig scherm de video niet HD. Maak de ware grootte van de Videpod groter dan 480p om HD-feeds te publiceren.

Opmerking:

Tijdens een vergadering kan slechts één deelnemer een videofeed als HD-stream publiceren. Als de hardware van de deelnemer geen HD-video kan publiceren maar de deelnemer een HD-tijdvak heeft in een vergadering, kan de vergadering de video van de gebruiker als een HD-stream beschouwen. Er is geen zichtbare aanwijzing om de HD-feed aan te duiden.

Verbinden met videotelefoniestreams

Met de pod Videotelefonie kunnen gastheren videostreams, inclusief audio, delen met deelnemers. Wanneer eenzijdige communicatie volstaat voor een presentatie, is een telefoniestream mogelijk geschikter dan een tweezijdige conferentie.

Opmerking:

Deze functie is alleen beschikbaar voor Adobe Connect-klanten op locatie. Adobe Connect -beheerders kunnen pod-, audio- en video-instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Zie Compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.

1. Kies Pods > Videotelefonie. Kies Stream openen.

2. Kies het betreffende apparaat in het pop-upmenu. Uw Adobe Connect-beheerder stelt de lijst met beschikbare apparaten vast. Zie Apparaten voor videotelefonie configureren voor meer informatie.

3. Klik op Verbinding maken.

De pod Videotelefonie wordt weergegeven voor alle deelnemers. Wanneer deelnemers de muisaanwijzer over de pod bewegen, wordt er een optie voor volumeregeling weergegeven voor streamaudio.

Volumeregelaar voor vergaderingsvideo
    Als u de volumeregeling wilt weergeven, beweegt u de muisaanwijzer over de pod Videotelefonie.

4. Gastheren kunnen in de rechterbovenhoek van de pod op Stream onderbreken of op het podmenu klikken om toegang te krijgen tot de opties Stream sluiten, Stream wijzigen of Audio dempen.