Adobe Connect Central-startpagina

Adobe Connect Central-startpagina en de mogelijkheden Ga naar de startpagina om veelvoorkomende problemen op te lossen die optreden wanneer u zich in de browser bij de portal aanmeldt.

Adobe Connect Central is de webportal met behulp waarvan alle geregistreerde gebruikers hun Adobe Connect-sessies kunnen maken en beheren. Bovendien kunnen accountbeheerders hier de account beheren.

Adobe Connect Central is opnieuw gemaakt in HTML zodat u Flash niet nodig hebt om de startpagina te openen. De startpagina is opnieuw ontworpen voor meer gebruiksvriendelijkheid. U kunt op één pagina snel uw agenda, bestaande vergaderingen, opnamen, trainingen en trainingscatalogi openen of nieuwe maken. Voor deze Adobe Connect-sessies kunt u de gewenste acties uitvoeren zoals een vergaderruimte starten, een sessie bewerken of u inschrijven voor training.

U kunt de portal bereiken via:

• Gehoste Adobe-service: https://[accountnaam].adobeconnect.com
  • Gelicentieerde gebruikers hebben toegang tot de portal op de domein die door hun beheerder is verstrekt.
Opmerking:

Als u wilt terugkeren naar de eerdere Flash-ervaring, klikt u op de optie om de oude ervaring weer te geven in de rechterbovenhoek.

Adobe Connect-sessies maken

U kunt de knop Maken gebruiken om snel een van de volgende taken uit te voeren:

• Een agenda maken
  • Een vergadering maken
  • Inhoud uploaden
  • Een virtuele lesruimte, een cursus of een studieprogramma maken
  • Een gebeurtenis maken

U ziet alleen de opties die voor uw rol beschikbaar zijn en waarvoor u de machtigingen hebt om ze te maken. Neem contact op met uw beheerder voor de andere opties.

Adobe Connect-sessies openen

De agenda is de planningscomponent die volledig is geïntegreerd met vele functies. Deze heeft drie ingebouwde tijdslotweergaven, namelijk Vandaag, Week en Maand om de datum weer te geven en deze weergaven geven standaard de huidige dag weer. U kunt teruggaan of vooruitgaan om respectievelijk vroegere of toekomstige vergaderingen te zien.

Adobe Connect Central-agenda
Adobe Connect Central-agenda

Op het tabblad Mijn vergaderingen staan alle vergaderingen waar de aangemelde gebruiker toegang toe heeft. U kunt deze vergaderingen filteren op uw toegangsrechten in de vergaderingen. U kunt ook op Aangemaakt door mij klikken voor een lijst met vergaderingen die u hebt gemaakt.

Plaats de aanwijzer op een rij in de lijst met vergaderingen en gebruik de knoppen om gegevens van vergaderingen te bekijken, vergaderingen te wijzigen of de vergaderruimte te openen. Plaats de aanwijzer op de rij van een vergadering en klik op een van de pictogrammen om de details van een vergadering te bekijken, een vergadering te bewerken of de vergaderruimte te starten. U kunt de vergaderingen sorteren op een willekeurige kolomkop.

Klik op de optie om de oude ervaring weer te geven als u terug wilt gaan naar de oude ervaring die Flash Player gebruikt.

Het tabblad Mijn vergaderingen en opties van Adobe Connect Central.
Het tabblad Mijn vergaderingen en opties van Adobe Connect Central.

U kunt alle opnames die uw eigendom zijn, rechtstreeks op het tabblad Mijn opnames vinden. U kunt de lijst met opnames sorteren, naar opnames zoeken of een opname starten. Gebruik minstens drie tekens in het zoekveld om de opnames te doorzoeken.

Opmerking:

Als een vergaderruimte is verwijderd en de opnames naar de inhoudsbibliotheek zijn verplaatst, worden de opnames nog steeds weergegeven op het tabblad Mijn opnames.

Op het tabblad Mijn training vindt u alle trainingen of leerobjecten waarvoor u bent ingeschreven. U kunt de lijst filteren op basis van uw vereiste acties of uw resultaten. Bijvoorbeeld, alle trainingen die u moet voltooien of waar u mee bezig bent. U kunt schakelen tussen details weergeven of verbergen.

Het tabblad Trainingscatalogus bevat alle beschikbare leerobjecten waar de aangemelde gebruiker zich voor kan inschrijven. U kunt door de lijst met cursussen en studieprogramma's bladeren, de details bekijken en zich inschrijven. Als u details wilt bekijken en zich wilt inschrijven voor een training of een training wilt bekijken, plaatst u de aanwijzer op een rij en klikt u op het informatiepictogram.

Tabblad Mijn training met opties in Adobe Connect Central.
Tabblad Mijn training met opties in Adobe Connect Central.

Zoeken van Adobe Connect gebruiken

Via het veld Zoeken rechtsboven op de startpagina van Adobe Connect Central kunt u op opnamen, cursussen, presentaties en meer zoeken met behulp van trefwoorden.

Zoeken op Connect Central-startpagina
Zoeken op Connect Central-startpagina

Wanneer u een trefwoord typt en op Enter drukt of op het label Zoeken klikt, wordt de HTML-pagina Zoeken geopend.

Zoekpagina in Connect Central

Klik in de zoekbalk op  naast Titel en beschrijving om de vervolgkeuzelijst met de volgende zoekopties weer te geven:

• Titel en beschrijving (standaard) Selecteer dit om inhoud, vergaderingen, trainingen, seminars, mappen of alles te doorzoeken op titel en beschrijving en geef trefwoorden op.
  • Auteur Selecteer dit om op auteur te zoeken en geef zoekwoorden op.
  • Binnen inhoud Selecteer dit om naar de opgegeven trefwoorden in uw inhoud te zoeken.

Druk op Enter om te zoeken.

Als u uw zoekopdracht verder wilt verfijnen, kunt u filteren op de categorieën die beschikbaar zijn onder de balk Zoeken, waaronder Vergadering, Training, Seminar en Inhoud. En klik vervolgens op  naast de balk Zoeken.

Als u de categorie Training selecteert, kunt u op  naast Alle typen klikken om vervolgens het type training te selecteren: Cursus, Curriculum of Virtuele lesruimte. Als u Inhoud selecteert, kunt u op  naast Alle typen klikken om vervolgens het type inhoud te selecteren: Acrobat PDFAuthware, Captivate, enzovoort.

Als u naar informatie binnen een datumbereik wilt zoeken, klikt u op  naast Datumbereik en selecteert u de begin- en einddatum. Datumbereik is alleen beschikbaar voor de zoekopties Titel en beschrijving en Auteur.

In een schuifbare tabel worden gedetailleerde resultaten weergegeven. In de tabel kunt u het volgende doen:

• Klik op een kolomkop om de resultaten te sorteren.
  • Klik in de kolom Titel op de naam van een item om het te openen en bekijken. Klik op een bovenliggende map om de map met het onderwerp te openen.
Opmerking:

het is mogelijk dat u wel toegang hebt tot een object, maar niet tot de map die het object bevat.