Vianmääritys & ohje

Jos sinulla ei ole alkuperäistä asennuslevyä, voit ladata Photoshop Elements -ohjelman verkkosivustoltamme. Asentamista varten tarvitset oman sarjanumerosi, Adobe ID -tunnuksesi ja salasanasi. Jos sinulla on alkuperäiset levyt, katso ohje Photoshop Elements -ohjelman asentaminen DVD-levyltä.

Katso ohjeet Photoshop Elements -sovelluksen asennusongelmien ratkaisemiseen Windows- tai macOS-käyttöjärjestelmissä.

Kyllä! Voit ladata Photoshop Elements -kokeiluversion. Lataa kokeiluversio kirjautumalla sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Katso tarkat ohjeet kohdasta Muiden kuin Creative Cloud -kokeilusovellusten lataaminen ja asentaminen.

Voit asentaa toisen kappaleen ohjelmistosta käytettäväksi ainoastaan omalla kannettavalla tietokoneellasi tai pöytäkoneellasi edellyttäen, että toisen kannettavan tietokoneen tai pöytätietokoneen ohjelmistoa ei käytetä samanaikaisesti ensisijaisen tietokoneen ohjelmiston kanssa.

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Napsauta siellä Suojaus & yksityisyys-välilehteä ja napsauta sitten Muuta kohdassa Salasana. Katso lisätietoja aiheesta salasanan ja muiden tilitietojen muuttaminen kohdasta Adobe ID -tilin hallinta.

Kokeilujakson muuntaminen maksulliseksi tuotteeksi on helppoa. Katso asennusohjeet kohdasta Photoshop Elements -sovellusten lataaminen ja asentaminen.

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Valitse Tilaukset ja tuotteet -välilehti ja sitten Näytä tilaukset, joka löytyy Tilaushistorian alapuolelta. Napsauta tilausta ja sen jälkeen tulostinkuvaketta. Lisätietoja on kohdassa Adobe Store | Verkossa tilaamiseen ja maksamiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Lisätietoja kuvien koon muuttamisesta on kohdassa Rajaaminen.

Voit korjata punaiset tai hohtavat silmät nopeasti Punasilmäisyyden poistotyökalulla. Lisävinkkejä kuvien retusointiin on kohdassa Valokuvien retusointi ja korjaus.

Voit tehdä nopean korjauksen valitsemalla Paranna > Automaattinen terävöitys. Jos haluat korjata vain tietyn alueen kuvassa, käytä Terävöitystyökalua. Lisätietoja on kohdassa Kuvien terävöitys.

Voit kääntää koko valokuvan tai vain tietyn valokuvasta valitun alueen. Valitse käännettävä alue Muokkaa-työtilassa ja napsauta sitten Kuva > Käännä. Lisää tietoja ja kääntövaihtoehtoja on kohdassa Muuntaminen.

Kokeile Auto Smart Tone -ominaisuutta. Jos valokuva näyttää sävytetyltä tai vääränväriseltä (yleensä salaman käytön vuoksi) kokeile Poista värivääristymä -komentoa.

Jos olet ottanut useita kuvia ryhmästä, käytä Yhdistä ryhmäkuva (Photomerge Group Shot) -toimintoa. Sillä voit valita onnistuneen kuvan jokaisesta henkilöstä erikseen. Lisätietoja on kohdassa Ohjattu tila – Photomerge-muokkaukset (Guided mode - Photomerge edits).

Lisää valokuviin tekstejä tekstityökalulla. Voit lisätä vaaka- ja pystysuoraa tekstiä tai kirjoittaa tekstiä kuvion tai polun mukaisesti. Käytä annettuja muotoja, kuten sydän tai ympyrä, seuraa esineen muotoa tai luo omia mukautettuja polkuja tekstille. Vaiheittaiset ohjeet ovat kohdassa Tekstin lisääminen.

Kyllä! Pikatilassa on kehyspaneeli, jossa on useita valmiita kehysmalleja. Opi säätämään valokuvan koko ja asettelua oppaasta Tehosteiden, pintakuvioiden ja kehysten käyttö (Apply effects, textures, and frames). Voit myös luoda omia kehyksiä Ohjattu tila – Kehysten luoja (Guided mode Frame Creator) -toiminnolla.

Kyllä! Valitse Asiantuntija (Expert) -tilassa Suodin > Suodinvalikoima ja tutustu vaihtoehtoihin. Suodinvalikoimassa on muun muassa suotimet taiteellinen, siveltimen jälki ja piirros. Leiki oikealla olevilla asetuksilla, kunnes löydät haluamasi tyylin. Katso vaiheittaiset ohjeet ja vinkit kohdasta Suotimet.

Kyllä! Luo-valikossa voit valita erilaisia projekteja ja mallipohjia. Katso ohjeet kohdista Luo onnittelukortti (Create a greeting card) ja Luo valokuvakalenteri (Create photo calendars).

Tämä virhe ilmenee, kun työlevyltä on loppunut tila. Katso ratkaisu ongelmaan artikkelista Työlevy täynnä -virhe, kun Photoshop Elements käynnistetään | Mac OS.

Facebookin tapaa toimia ulkopuolisten kehittäjien kanssa on äskettäin muutettu, minkä vuoksi valokuvien ja videoiden suoraa lataamista työpöydältä Facebookiin ei enää tueta. Lisätietoja tästä ongelmasta ja ehdotetuista tilapäisratkaisuista on kohdassa Kuvia ja videoita ei voi ladata Facebookiin.

Photoshop Elementsiin on mahdollista tuoda monentyyppisiä tiedostoja. Täydellinen luettelo on kohdassa Tuetut tiedostomuodot.

Tämä ongelma voi ilmetä, jos Photoshop Elements on asennettu mukautettuun sijaintiin, jonka polussa on kaksitavuisia merkkejä. Katso ratkaisu ongelmaan artikkelista Photoshop Elements kaatuu rajaustyökalua käytettäessä tai valokuvakollaasia luotaessa.

Tämä ongelma voi ilmetä, jos internet-yhteys katkeaa ladatessasi verkkomallia. Katso ratkaisu ongelmaan artikkelista  Virhe ladattaessa valokuvakollaasimalleja.

Yhteisö

Aiheeseen liittyvät foorumit