Vianmääritys & ohje

Lataaminen ja asentaminen

Miten Photoshop Elements ladataan ja asennetaan?

Jos sinulla ei ole alkuperäistä asennuslevyä, voit ladata Photoshop Elements -ohjelman verkkosivustoltamme. Asentamista varten tarvitset oman sarjanumerosi, Adobe ID -tunnuksesi ja salasanasi. Jos sinulla on alkuperäiset levyt, katso ohje Photoshop Elements -ohjelman asentaminen DVD-levyltä.

Miksi Photoshop Elements ei asennu?

Opi ratkaisemaan Photoshop Elements -ohjelman asennusongelmia Windows- tai Mac OS-käyttöjärjestelmissä.

Voinko ladata Photoshop Elementsin kokeiluversion?

Kyllä! Voit ladata Photoshop Elements -kokeiluversion. Lataa kokeiluversio kirjautumalla sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Katso tarkat ohjeet kohdasta Muiden kuin Creative Cloud -kokeilusovellusten lataaminen ja asentaminen.

Miten löydän Adobe ID -tunnukseni tai salasanani?

Voinko asentaa Photoshop Elementsin toiseen tietokoneeseen?

Voit asentaa Photoshop Elementsin enintään kahdelle tietokoneelle. Jos haluat asentaa Photoshop Elements -ohjelman kolmanteen tietokoneeseen, sinun täytyy ensin kirjautua siitä ulos toisella aiemmista koneistasi. Valitse Ohje > Kirjaudu ulos. Lisätietoja on kohdassa Adobe-tuotteiden aktivoiminen ja aktivoinnin poistaminen.

Tilienhallinta

Miten voin muuttaa salasanani?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Napsauta siellä Suojaus & yksityisyys-välilehteä ja napsauta sittenMuuta kohdassa Salasana. Katso lisätietoja aiheesta salasanan ja muiden tilitietojen muuttaminen kohdasta Adobe ID -tilin hallinta.

Kokeilujaksoni päättyy pian. Kuinka muunnan sen?

Kokeilujakson muuntaminen maksulliseksi tuotteeksi on helppoa. Katso asennusohjeet kohdasta Photoshop Elements -sovellusten lataaminen ja asentaminen.

Miten tulostan kuitin tai laskun?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Valitse Tilaukset ja tuotteet -välilehti ja sitten Näytä tilaukset, joka löytyy Tilaushistorian alapuolelta. Napsauta tilausta ja sen jälkeen tulostinkuvaketta. Lisätietoja on kohdassa Adobe Store | Verkossa tilaamiseen ja maksamiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Miten palautan tai vaihdan Adobe-tilauksen?

Valokuvien korjaaminen

Miten muutan valokuvan kokoa?

Opi tämän videon ohjeiden avulla muuttamaan valokuvien kokoa ja rajaamaan niitä. Lisävaihtoehtoja on kohdassa Rajaus.

Miten korjaan salaman aiheuttamat punaiset tai hohtavat silmät?

Voit korjata punaiset tai hohtavat silmät nopeasti Punasilmäisyyden poistotyökalulla. Katso ohjeet oppaasta Punasilmäisyyden ja ”lemmikkisilmien” poisto (Remove red eye and ”pet-eye”). Lisävinkkejä kuvien retusointiin on kohdassa Valokuvien retusointi ja korjaus (Retouch and correct photos).

Miten terävöitän kuvaa?

Voit tehdä nopean korjauksen valitsemalla Paranna > Automaattinen terävöitys. Jos haluat korjata vain tietyn alueen kuvassa, käytä Terävöitystyökalua. Lisätietoja on kohdassa Kuvien terävöitys.

Miten käännän valokuvaa?

Voit kääntää koko valokuvan tai vain tietyn valokuvasta valitun alueen. Valitse käännettävä alue Muokkaa-työtilassa ja napsauta sitten Kuva > Käännä. Lisää tietoja ja kääntövaihtoehtoja on kohdassa Muuntaminen.

Miten korjaan valokuvan värit?

Kokeile Auto Smart Tone -ominaisuutta. Jos valokuva näyttää sävytetyltä tai vääränväriseltä (yleensä salaman käytön vuoksi) kokeile Poista värivääristymä -komentoa.

Valokuvien parantaminen

Miten voin korjata ryhmäkuvan, niin että kaikki näyttävät hyvältä?

Jos olet ottanut useita kuvia ryhmästä, käytä Yhdistä ryhmäkuva (Photomerge Group Shot) -toimintoa. Sillä voit valita onnistuneen kuvan jokaisesta henkilöstä erikseen. Lisätietoja on kohdassa Ohjattu tila – Photomerge-muokkaukset (Guided mode - Photomerge edits).

Miten lisään tekstin valokuvaan?

Lisää valokuviin tekstejä tekstityökalulla. Voit lisätä vaaka- ja pystysuoraa tekstiä tai kirjoittaa tekstiä kuvion tai polun mukaisesti. Käytä annettuja muotoja, kuten sydän tai ympyrä, seuraa esineen muotoa tai luo omia mukautettuja polkuja tekstille. Vaiheittaiset ohjeet ovat kohdassa Tekstin lisääminen.

Voinko kehystää valokuvan?

Kyllä! Pikatilassa on kehyspaneeli, jossa on useita valmiita kehysmalleja. Opi säätämään valokuvan koko ja asettelua oppaasta Tehosteiden, pintakuvioiden ja kehysten käyttö (Apply effects, textures, and frames). Voit myös luoda omia kehyksiä Ohjattu tila – Kehysten luoja (Guided mode Frame Creator) -toiminnolla.

Voinko tehdä valokuvastani maalauksen tai piirroksen näköisen?

Kyllä! Valitse Asiantuntija (Expert) -tilassa Suodin > Suodinvalikoima ja tutustu vaihtoehtoihin. Suodinvalikoimassa on muun muassa suotimet taiteellinen, siveltimen jälki ja piirros. Leiki oikealla olevilla asetuksilla, kunnes löydät haluamasi tyylin. Saat yleiskuvan mahdollisuuksista, kun katsot oppaan Pidä hauskaa suotimilla (Have more fun with filters). Katso vaiheittaiset ohjeet ja vinkit kohdasta Suotimet.

Voinko tehdä kortin tai kalenterin Photoshop Elementsissä?

Kyllä! Luo-valikossa voit valita erilaisia projekteja ja mallipohjia. Katso ohjeet kohdista Luo onnittelukortti (Create a greeting card) ja Luo valokuvakalenteri (Create photo calendars).

Yleiset ongelmat

Miksi tulosteet eivät vastaa näytöllä näkyvää työtä?

Parhaan tulostustuloksen saamiseksi sinun on toisinaan muutettava värinhallinta-asetuksia. Värinhallinta sovittaa yhteen eri laitteiden ja tiedonvälitystapojen, kuten näytön, tulostimen, tulostusmusteen ja paperityypin, väliset eroavuudet. Lisätietoja on kohdassa Parhaan tulostusjäljen takaaminen värinhallinta-asetuksilla (Color management settings for the best print output).

Miten tulostan valokuvan ilman reunusta?

Kaikki tulostimet eivät tue reunuksetonta tulostamista. Tarkista, voitko valita reunuksettoman tulostuksen, noudattamalla kohdan Tulostamisen usein kysytyt kysymykset vaiheittaisia ohjeita.

Millaisia tiedostoja voin tuoda?

Photoshop Elementsiin on mahdollista tuoda monentyyppisiä tiedostoja. Täydellinen luettelo on kohdassa Tuetut tiedostomuodot.

Mikä on paras tapa siirtää valokuvani uudelle tietokoneelle?

Luettelon siirtäminen toiselle tietokoneella on kaksivaiheinen prosessi. Varmuuskopioi ensin luettelo vanhalla tietokoneella ja palauta se sitten uudelle koneelle. Photoshopin ja Adobe Premiere Elementsin Organizerissa on varmuuskopiointi- ja palautustoiminnot, joiden avulla prosessi sujuu helposti. Lisätietoja on kohdassa Elements Organizer -luettelon siirtäminen (Move Elements Organizer catalog).

Niin monia uusia termejä! Mistä löydän kaikki määritelmät?

Perustermien ja -tehtävien selitykset ovat Photoshop Elements Visual Dictionary -sanakirjassa. Opi englanninkielisiä kuvanmuokkaustermejä, kuten anti-aliasing, compression, exposure, raster, saturation, opacity, layers ja sampling.

Yhteisö

Aiheeseen liittyvät foorumit