Vianmääritys & ohje

Lataaminen ja asentaminen

Miten Photoshop Elements ladataan ja asennetaan?

Jos sinulla ei ole alkuperäistä asennuslevyä, voit ladata Photoshop Elements -ohjelman verkkosivustoltamme. Asentamista varten tarvitset oman sarjanumerosi, Adobe ID -tunnuksesi ja salasanasi. Jos sinulla on alkuperäiset levyt, katso ohje Photoshop Elements -ohjelman asentaminen DVD-levyltä.

Miksi Photoshop Elements ei asennu?

Opi ratkaisemaan Photoshop Elements -ohjelman asennusongelmia Windows- tai Mac OS-käyttöjärjestelmissä.

Voinko ladata Photoshop Elementsin kokeiluversion?

Kyllä! Voit ladata Photoshop Elements -kokeiluversion. Lataa kokeiluversio kirjautumalla sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Katso tarkat ohjeet kohdasta Muiden kuin Creative Cloud -kokeilusovellusten lataaminen ja asentaminen.

Miten löydän Adobe ID -tunnukseni tai salasanani?

Voinko asentaa Photoshop Elementsin toiseen tietokoneeseen?

Voit asentaa Photoshop Elementsin enintään kahdelle tietokoneelle. Jos haluat asentaa Photoshop Elements -ohjelman kolmanteen tietokoneeseen, sinun täytyy ensin kirjautua siitä ulos toisella aiemmista koneistasi. Valitse Ohje > Kirjaudu ulos. Lisätietoja on kohdassa Adobe-tuotteiden aktivoiminen ja aktivoinnin poistaminen.

Tilienhallinta

Miten voin muuttaa salasanani?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Napsauta siellä Suojaus & yksityisyys-välilehteä ja napsauta sitten Muuta kohdassa Salasana. Katso lisätietoja aiheesta salasanan ja muiden tilitietojen muuttaminen kohdasta Adobe ID -tilin hallinta.

Kokeilujaksoni päättyy pian. Kuinka muunnan sen?

Kokeilujakson muuntaminen maksulliseksi tuotteeksi on helppoa. Katso asennusohjeet kohdasta Photoshop Elements -sovellusten lataaminen ja asentaminen.

Miten tulostan kuitin tai laskun?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Valitse Tilaukset ja tuotteet -välilehti ja sitten Näytä tilaukset, joka löytyy Tilaushistorian alapuolelta. Napsauta tilausta ja sen jälkeen tulostinkuvaketta. Lisätietoja on kohdassa Adobe Store | Verkossa tilaamiseen ja maksamiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Miten palautan tai vaihdan Adobe-tilauksen?

Valokuvien korjaaminen

Miten muutan valokuvan kokoa?

Lisätietoja kuvien koon muuttamisesta on kohdassa Rajaaminen.

Miten korjaan salaman aiheuttamat punaiset tai hohtavat silmät?

Voit korjata punaiset tai hohtavat silmät nopeasti Punasilmäisyyden poistotyökalulla. Lisävinkkejä kuvien retusointiin on kohdassa Valokuvien retusointi ja korjaus.

Miten terävöitän kuvaa?

Voit tehdä nopean korjauksen valitsemalla Paranna > Automaattinen terävöitys. Jos haluat korjata vain tietyn alueen kuvassa, käytä Terävöitystyökalua. Lisätietoja on kohdassa Kuvien terävöitys.

Miten käännän valokuvaa?

Voit kääntää koko valokuvan tai vain tietyn valokuvasta valitun alueen. Valitse käännettävä alue Muokkaa-työtilassa ja napsauta sitten Kuva > Käännä. Lisää tietoja ja kääntövaihtoehtoja on kohdassa Muuntaminen.

Miten korjaan valokuvan värit?

Kokeile Auto Smart Tone -ominaisuutta. Jos valokuva näyttää sävytetyltä tai vääränväriseltä (yleensä salaman käytön vuoksi) kokeile Poista värivääristymä -komentoa.

Valokuvien parantaminen

Miten voin korjata ryhmäkuvan, niin että kaikki näyttävät hyvältä?

Jos olet ottanut useita kuvia ryhmästä, käytä Yhdistä ryhmäkuva (Photomerge Group Shot) -toimintoa. Sillä voit valita onnistuneen kuvan jokaisesta henkilöstä erikseen. Lisätietoja on kohdassa Ohjattu tila – Photomerge-muokkaukset (Guided mode - Photomerge edits).

Miten lisään tekstin valokuvaan?

Lisää valokuviin tekstejä tekstityökalulla. Voit lisätä vaaka- ja pystysuoraa tekstiä tai kirjoittaa tekstiä kuvion tai polun mukaisesti. Käytä annettuja muotoja, kuten sydän tai ympyrä, seuraa esineen muotoa tai luo omia mukautettuja polkuja tekstille. Vaiheittaiset ohjeet ovat kohdassa Tekstin lisääminen.

Voinko kehystää valokuvan?

Kyllä! Pikatilassa on kehyspaneeli, jossa on useita valmiita kehysmalleja. Opi säätämään valokuvan koko ja asettelua oppaasta Tehosteiden, pintakuvioiden ja kehysten käyttö (Apply effects, textures, and frames). Voit myös luoda omia kehyksiä Ohjattu tila – Kehysten luoja (Guided mode Frame Creator) -toiminnolla.

Voinko tehdä valokuvastani maalauksen tai piirroksen näköisen?

Kyllä! Valitse Asiantuntija (Expert) -tilassa Suodin > Suodinvalikoima ja tutustu vaihtoehtoihin. Suodinvalikoimassa on muun muassa suotimet taiteellinen, siveltimen jälki ja piirros. Leiki oikealla olevilla asetuksilla, kunnes löydät haluamasi tyylin. Katso vaiheittaiset ohjeet ja vinkit kohdasta Suotimet.

Voinko tehdä kortin tai kalenterin Photoshop Elementsissä?

Kyllä! Luo-valikossa voit valita erilaisia projekteja ja mallipohjia. Katso ohjeet kohdista Luo onnittelukortti (Create a greeting card) ja Luo valokuvakalenteri (Create photo calendars).

Yleiset ongelmat

Miksi näen täydestä työlevystä ilmoittavan virheen, kun käynnistän Photoshop Elementsin?

Tämä virhe ilmenee, kun työlevyltä on loppunut tila. Katso ratkaisu ongelmaan artikkelista Työlevy täynnä -virhe, kun Photoshop Elements käynnistetään | Mac OS.

Miksen voi ladata valokuvia tai videoita Facebookiin?

Facebookin tapaa toimia ulkopuolisten kehittäjien kanssa on äskettäin muutettu, minkä vuoksi valokuvien ja videoiden suoraa lataamista työpöydältä Facebookiin ei enää tueta. Lisätietoja tästä ongelmasta ja ehdotetuista tilapäisratkaisuista on kohdassa Kuvia ja videoita ei voi ladata Facebookiin.

Millaisia tiedostoja voin tuoda?

Photoshop Elementsiin on mahdollista tuoda monentyyppisiä tiedostoja. Täydellinen luettelo on kohdassa Tuetut tiedostomuodot.

Miksi Photoshop Elements kaatuu rajaustyökalua käytettäessä tai valokuvakollaasia luotaessa?

Tämä ongelma voi ilmetä, jos Photoshop Elements on asennettu mukautettuun sijaintiin, jonka polussa on kaksitavuisia merkkejä. Katso ratkaisu ongelmaan artikkelista Photoshop Elements kaatuu rajaustyökalua käytettäessä tai valokuvakollaasia luotaessa.

Miksi saan virheilmoituksen valokuvakollaasimalleja ladattaessa?

Tämä ongelma voi ilmetä, jos internet-yhteys katkeaa ladatessasi verkkomallia. Katso ratkaisu ongelmaan artikkelista  Virhe ladattaessa valokuvakollaasimalleja.

Yhteisö

Aiheeseen liittyvät foorumit