Het probleem is verholpen in Adobe Camera Raw 11.2. Gebruik de Creative Cloud-desktopapp om naar de recentste versie bij te werken.

Probleem

U ondervindt witbalansproblemen of kleurzwemen met Nikon Z6 raw-bestanden (NEF/DNG).

Tussenoplossing

Download de bijgewerkte profielen hieronder om het probleem aan te pakken:

Downloaden

Als het bestand niet automatisch wordt uitgepakt, dubbelklikt u op het zip-bestand om het uit te pakken; u krijgt de volgende profielen te zien:

• Nikon Z 6 Adobe Standard v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Flat v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Landscape v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Monochrome (Green Filter) v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Monochrome (Orange Filter) v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Monochrome (Red Filter) v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Monochrome (Yellow Filter) v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Monochrome v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Neutral v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Portrait v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Standard v2.dcp
  • Nikon Z 6 Camera Vivid v2.dcp

Importeer deze profielen in Adobe Camera Raw, Lightroom CC en Lightroom Classic aan de hand van de instructies in de volgende Knowledge Base-artikelen:

Zoek na het installeren van de profielen naar 'Adobe Standard v2' en andere 'v2'-profielen onder Camera Matching in de gebruikte Adobe-toepassing en pas deze handmatig toe op alle Nikon Z6-bestanden om het probleem op te lossen.