En forhåndsinnstilt pensel er en lagret penseltupp med definerte egenskaper, for eksempel størrelse, form og hardhet. Du kan lagre forhåndsinnstilte pensler med egenskaper du bruker ofte. Du kan også lagre verktøyforhåndsinnstillinger for penselverktøyet, som du kan velge på Verktøyforhåndsinnstillinger-menyen på alternativlinjen. Senere kan du konvertere alle disse penselverktøyforhåndsinnstillingene til penselforhåndsinnstillinger ved å bruke alternativlinjen og velge > > Konverter alle til penselforhåndsinnstillinger.

Når du endrer størrelsen, formen eller hardheten for en forhåndsinnstilt pensel, er endringen midlertidig. Neste gang du velger den forhåndsinnstillingen, bruker penselen de opprinnelige innstillingene. Hvis du vil gjøre endringene permanente, må du opprette en ny forhåndsinnstilling. Se Opprette en ny forhåndsinnstilt pensel.

Velge en forhåndsinnstilt pensel

1. Velg et male- eller redigeringsverktøy, og klikk hurtigmenyen Pensel på alternativlinjen.
  2. Velg en pensel.

Merk:

Du kan også velge en pensel i Penselinnstillinger-panelet. Hvis du vil vise de innlastede forhåndsinnstillingene, klikker du Pensler øverst til venstre i panelet.

3. Endre alternativene for den forhåndsinnstilte penselen.

Diameter

Endrer penselstørrelsen midlertidig. Dra skyvekontrollen, eller skriv inn en verdi. Hvis penselen har en dobbelttupp, skaleres både hovedtuppen og dobbelttuppen.

Bruk prøvestørrelse

Bruker den opprinnelige diameteren for penseltuppen hvis penseltuppformen er basert på en prøve. (Ikke tilgjengelig for runde pensler.)

Hardhet

(Kun tilgjengelig for runde og kvadratiske pensler.) Endrer mengden utjevning for penselverktøyet midlertidig. Ved 100 % maler penselverktøyet med den hardeste penseltuppen, men utjevnes likevel. Blyantverktøyet maler alltid en hard kant som ikke utjevnes.

Merk:

Du kan også endre forhåndsinnstilte penselalternativer i Pensler-panelet (Vindu > Pensler).

Merk:

Du kan forhåndsvise penselstrøk på en dynamisk måte i Penselinnstillinger-panelet. Plasser pekeren over en pensel i Pensler-panelet til verktøytipset vises. Forhåndsvisningsområdet nederst i penselpanelet viser ulike penselstrøk etter hvert som du flytter pekeren over forskjellige pensler.

Administrere pensler og penselforhåndsinnstillinger

Du kan administrere pensler enkelt ved å organisere dem i grupper i Pensler-panelet.

1. Klikk -ikonet i Pensler-panelet.

2. Angi et gruppenavn. Klikk på OK.

3. Dra pensler og forhåndsinnstillinger inn i gruppen.

4. Opprett flere grupper etter behov.

Gi nytt navn til en forhåndsinnstilt pensel

Gjør ett av følgende:

• Velg en pensel i panelet for penselforhåndsinnstillinger, og velg deretter Gi nytt navn til pensel på panelmenyen. Skriv inn et nytt navn, og klikk OK.
  • I penselpanelet dobbeltklikker du på en penseltupp, skriver inn et nytt navn og klikker deretter på OK.

Slette en forhåndsinnstilt pensel

Gjør et av følgende i panelet Forhåndsinnstillinger for pensel:

• Bruk kommandoen Alt+klikk (Windows) eller Tilvalg+klikk (Mac OS) på penselen du vil slette.
  • Marker en pensel og velg Slett pensel fra panelmenyen. Alternativt kan du klikke på slettingsikonet .

Importere pensler og penselpakker

Du kan importere en rekke gratis og kjøpte pensler – for eksempel Kyles Photoshop-penselpakker – til Photoshop. Følg disse trinnene:

1. Gå til Pensler-panelet fra undermenyen, og velg Skaff flere pensler. Du kan også høyreklikke en pensel i Pensler-panelet og velge Skaff flere pensler på hurtigmenyen.

get_more_brushes2
    Velg Skaff flere pensler på undermenyen for Pensler-panelet ...
    get_more_brushes
    Høyreklikk en pensel, og velg Skaff flere pensler ...

2. Last ned en penselpakke. Last for eksempel ned Kyles Megapack.

3. Pass på at Photoshop kjører, og dobbeltklikk den nedlastede ABR-filen.

Penslene du har lagt til, vises nå i Pensler-panelet.

Merk:

Du kan også bruke alternativet Importer pensler i Pensler-panelets undermeny for å finne den nedlastede ABR-filen og åpne den. Når du gjør det, legges den nedlastede penselen til i Pensler-panelet.

Komme i gang med avanserte tilpassede pensler

Komme i gang med avanserte tilpassede pensler
ftcxo8t3
Kyle T Webster

Opprette en ny forhåndsinnstilt pensel

Du kan lagre en egendefinert pensel som en forhåndsinnstilt pensel som vises i Pensler-panelet og i Forhåndsinnstillingsbehandling.

Merk:

Nye forhåndsinnstilte pensler lagres i en innstillingsfil. Hvis denne filen slettes eller skades, eller hvis du tilbakestiller til standardbiblioteket, vil de nye forhåndsinnstillingene gå tapt. Hvis du vil lagre nye forhåndsinnstilte pensler permanent, lagrer du dem i et bibliotek.

1. Tilpass en pensel.
  2. Gjør ett av følgende i Pensler-panelet:

• Velg Ny forhåndsinnstilling for pensel på panelmenyen, skriv inn et navn på den forhåndsinnstilte penselen og klikk OK.

• Klikk knappen Opprett ny pensel .