Med Svart-hvitt-justeringen kan du konvertere et fargebilde til gråtoner og samtidig beholde full kontroll over hvordan individuelle farger konverteres. Du kan også legge til en fargetone i gråtonene ved å legge til en fargetone i bildet, og for eksempel lage en sepiaeffekt.

Opplæringsvideo: Kreativ svart-hvitt

Opplæringsvideo: Kreativ svart-hvitt
lynda.com

Video | Justeringslag for svart-hvitt

Video | Justeringslag for svart-hvitt
Richard Harrington

1. Gjør ett av følgende:
    • Klikk ikonet Svart-hvitt  i justeringspanelet.
    • Velg Lag > Nytt justeringslag > Svart-hvitt. I dialogboksen Nytt lag skriver du inn et navn på justeringslaget og klikker OK.

Photoshop bruker en standardisert gråtonekonvertering.

Merk:

Du kan også velge Bilde > Justeringer > Svart-hvitt. Husk imidlertid at denne metoden foretar direkte justeringer i bildelaget og forkaster bildeinformasjon.

2. (Valgfritt) Velg forhåndsinnstilling for svart-hvitt på forhåndsinnstillingsmenyen i egenskapspanelet.

3. I egenskapspanelet kan du justere konverteringen manuelt ved hjelp av skyvekontrollene for farge, bruke automatisk konvertering eller velge en egendefinert blanding du har lagret tidligere.

Forhåndsinnstilling-menyen

Velg en forhåndsdefinert gråtoneblanding eller en blanding du har lagret tidligere. Du lagrer en blanding ved å velge Lagre forhåndsinnstilling for svart-hvitt på panelmenyen.

Automatisk

Bruker en gråtoneblanding basert på bildenes fargeverdier og maksimerer fordelingen av gråverdier. Den automatiske blandingen gir ofte glimrende resultater, men den kan også brukes som utgangspunkt for justering av gråverdier ved hjelp av skyvekontrollene for farge.

Farge glidebrytere

Juster gråtonene for bestemte farger i et bilde. Dra en skyvekontroll mot venstre for å gjøre gråtonene i originalfargene i et bilde mørkere, og mot høyre for å gjøre dem lysere.

• Hvis du vil justere en bestemt fargekomponent, velger du justeringsverktøyet  på bildet og klikker i bildet. Dra til venstre eller høyre for å endre fargeskyvekontrollen for den dominerende fargen på det stedet, slik at det blir mørkere eller lysere i bildet.

• Klikk Tilbakestill-knappen for å tilbakestille alle skyvekontroller for farge til standard gråtonekonvertering.

Forhåndsvisning

Fjern markeringen for å vise bildet i sin opprinnelige fargemodus.

4. Du tar i bruk en fargetone ved å velge Fargetone. Hvis du vil finjustere fargetonen, klikker du fargekartet for å åpne fargevelgeren.