Et mønster er et bilde som gjentas, eller flislegges, når du bruker det til å fylle et lag eller en markering. Photoshop leveres med forskjellige forhåndsinnstilte mønstre.

Du kan opprette nye mønstre og lagre dem i biblioteker for bruk med andre verktøy og kommandoer. Forhåndsinnstilte mønstre vises i hurtigpaneler på alternativlinjen for verktøyene Malingspann, Mønsterstempel, Reparasjonspensel og Lapping, og også i dialogboksen Lagstil. Du kan endre hvordan mønstre vises i hurtigpanelene ved å velge et visningsalternativ på menyen i hurtigpanelet. Du kan også håndtere forhåndsinnstillinger for mønstre ved hjelp av Forhåndsinnstillingsbehandling.

Definere et bilde som et forhåndsinnstilt mønster

1. Bruk det rektangulære markeringsverktøyet  i et åpent bilde for å merke et område som skal brukes som et mønster. Uttoning må settes til 0 bildepunkter. Vær oppmerksom på at store bilder kan bli uhåndterlige.
  2. Velg Rediger > Definer mønster.
  3. Skriv inn et navn på mønsteret i dialogboksen Mønsternavn.

Merk:

Hvis du bruker et mønster fra ett bilde og bruker det i et annet, konverteres fargemodusen i Photoshop.

Merk:

Photoshop leveres med et sett med Illustrator-formatfiler som du kan bruke til å definere et forhåndsinnstilt mønster. Åpne filen, velg et gjengivelsesalternativ, og definer deretter mønsteret.