Lysne- og mørkneverktøyene brukes til å gjøre bildeområder lysere eller mørkere. Disse verktøyene er basert på en tradisjonell mørkeromsteknikk for regulering av eksponering på bestemte områder i et trykk. Fotografer holder tilbake lys for å gjøre et område på et trykk lysere (lysne), eller øker eksponeringen for å gjøre områdene på et trykk mørkere (mørkne). Jo mer du maler over et område med lysne- eller mørkneverktøyet, jo lysere eller mørkere blir det.

Merk:

Hvis du bruker lysne- eller mørkneverktøyene på bakgrunnslaget, vil bildeinformasjonen endres permanent. Arbeid på et duplisert lag for ikke-ødeleggende redigering. Hvis du vil ha informasjon om å duplisere lag, kan du se Grunnleggende informasjon om lag.

1. Velg lysneverktøyet eller mørkneverktøyet .
  2. Velg en penseltupp, og angi penselalternativer på alternativlinjen.
  3. Velg ett av følgende på Område-menyen på alternativlinjen:

Mellomtoner

Endrer de mellomgrå tonene

Skygger

Endrer de mørke områdene

Høylys

Endrer de lyse områdene

4. Angi eksponering for lysneverktøyet eller mørkneverktøyet.
  5. Klikk Spraymaling-knappen for å bruke penselen som spraymaling. Du kan også velge Spraymaling i penselpanelet.
  6. Velg Beskytt toner for å redusere klippingen i skyggene og høylyset til et minimum. Dette alternativet prøver også å forhindre at farger skifter kulør.
  7. Dra over den delen av bildet du vil lysne eller mørkne.