I denna artikel anges de kända kompatibilitetsproblem som kan uppstå då Animate används i macOS 10.14 (Mojave) och hur du kan kringgå problemet.

Adobe har upptäckt följande kompatibilitetsproblem i samband med körning av Animate med macOS 10.14 Mojave.

Adobe rekommenderar starkt att kunder uppdaterar till den senaste versionen av programmet (2019) innan de uppdaterar till macOS 10.14 Mojave. Äldre versioner av programmet var inte utvecklade för att köras på macOS Mojave och testades inte omfattande för denna. Dessutom rekommenderar Adobe starkt att kunder gör ett eget test på en partition som inte är i drift för att säkerställa att det nya operativsystemet fungerar med aktuell maskinvara och drivrutiner. Det kan vara en bra idé att behålla och använda en äldre version av OS som är kompatibel med tidigare versioner av vår programvara.

Påverkad produkt
Operativsystem
Animate version 19.0 eller tidigare macOS 10.14 Mojave

Färgväljaren plockar inte upp de förväntade färgerna

När du hovrar med färgväljaren över ett objekt och klickar för att plocka upp färgen, väljer den objektet istället för att plocka upp färgen.

Följande problem uppstår när du använder pipetter:

• När du använder pipetter i Animate för att prova färger, får du inte en förhandsgranskning av färgerna i färgrutan.
Ett problem med provfärgväljaren
Ett problem med provfärgväljaren

Kringgå problem

För att kringgå problemet kan du utföra följande åtgärder:

1. Gå till Systeminställningar. Välj Säkerhet och sekretess.

2. Välj fliken sekretess och välj sedan Tillgänglighet

3. Klicka på ikonen lås för att göra ändringar.

4. Välj Animate i listan Tillåt att apparna nedan får behörighet till din dator.

Animeringsinställningar
    Animates säkerhets- och sekretessinställningar
  5. Klicka på ikonen lås för att tillämpa ändringarna.