Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Illustrator?

Du kan ladda ner Illustrator från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe-ID och lösenord för att slutföra nedladdningen. För mer information, inklusive hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, se Hämta och installera Creative Cloud-program.

Varför går det inte att installera Illustrator?

Se lösningar till felet” det gick inte att installera ”fel: ”Misslyckades för att installera ”Skrivbordsprogrammet Creative cloud. Lösa andra hämta, installera installation och uppdatering, nedladdningen och felsökningsguiden.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Illustrator?

Ja! Du kan hämta testversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe ID och lösenord för att hämta en testversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Illustrator på en annan dator?

Du kan installera Illustrator och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID och lösenord.  Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min utvärderingsversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig hur du avslutar olika typer av Creative Cloud-medlemskap och förstår Adobes abonnemangsvillkor.

Vanliga uppgifter

Hur gör jag för att bädda in teckensnitt och bilder i min fil?

Du ställer in alternativen för att bädda in teckensnitt, bilder och annan information efter att ha valt Arkiv > Spara som eller Arkiv > Spara kopia. Alternativen varierar beroende på det filformat du väljer. Lär dig mer om hur du sparar teckningar.

Hur skapar jag en logotyp?

Den här självstudiekursen visar dig hur du skapar en anpassad logotyp med vektorbaserad grafik.

Hur gör jag logotypens bakgrund genomskinlig?

Lär dig hur du visar och ändrar genomskinlighet i det här dokumentet som tar upp genomskinlighet och blandningslägen.

Hur gör jag för att reducera eller klippa ut ett objekt?

I Illustrator finns det flera olika metoder för att skära ut, dela upp och reducera objekt, inklusive skalpell- och saxverktyget.

Hur gör jag för att beskära ett foto i Illustrator?

I illustrator används masker istället för beskärning för att dölja delar av bilder. Lär dig hur du använder och redigerar urklippsmasker.

Prestanda

Hur gör jag för att aktivera GPU-prestandafunktionen?

I menyraden, klicka på ikonen GPU-prestanda och välj GPU-prestanda. Läs mer om GPU-prestanda.

Varför fungerar inte GPU-prestandafunktionen som den ska?

Illustrator arbetar riktigt långsamt. Vad kan jag göra för att det ska fungera snabbare?

Prova följande för att optimera Illustrator-prestanda på Windows eller Mac OS X.

Kraschar

Illustrator kraschade precis. Går det att återställa mitt arbete?

Ja! Med Illustrators automatiska dataåterställning kan du som tur är förmodligen återställa det mesta av ditt arbete - även om du inte har sparat filen nyligen.

Illustrator kraschar vid start. Vad ska jag göra?

Det finns många olika orsaker till att Illustrator kraschar när det startar. Du kan behöva installera en nödvändig fil eller uppdatera drivrutinen till den inmatade enheten.

Varför kan jag inte ändra, spara eller skriva ut min fil utan att fel uppstår?

Community

Delta i konversationen.

Populära underforum till Illustrator