Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

Du kan komma åt de Adobe-produkter och tjänster som tillhandahålls av din skola eller organisation med ett Enterprise ID eller Federated ID. Det är möjligt att du redan har ett personligt eller tidigare konto som använder ett Adobe ID. Om båda kontona använder samma e-postadress kan du ange vilken kontotyp som ska användas när du loggar in. Dessa två konton delar e-postadressen, men de är separata konton. Ingen data delas eller överförs automatiskt.

För information om Enterprise-ID och hur du loggar in, se Enterprise ID FAQ.

Välj kontotyp vid inloggning

Om båda dina Adobe ID- och Enterprise/Federated ID-konton använder samma e-postadress kan du ange vilken kontotyp som ska användas när du loggar in.

1. Ange din e-postadress på inloggningsskärmen. Skärmen för kontoväljare visas.

Logga in med din e-postadress
  2. För att välja en kontotyp klickar du på Adobe ID eller Enterprise ID.

Välj en kontotyp
  3. Ange ditt lösenord eller följ din organisations enkla inloggningsprocess.

Obs!

Se till att du anger rätt lösenord associerat med varje kontotyp.

Inverkan av byte av kontotyper

När du loggar in som företagsanvändare loggar du in som en ny användare som skapats av organisationens administratör. Du kan tänka på det här kontot som ett separat konto, vilket skiljer sig från det du använder för närvarande.

Eftersom en företagsanvändare verkligen är en ny användare, överförs data som är förbundna med användaren inte automatiskt till Enterprise ID eller Federated ID-kontot. Dessa uppgifter inkluderar designbibliotek, filer, teckensnitt, appinställningar, Adobe Color-teman och Behance-portföljer. Dessa data är fortfarande tillgängliga med Adobe ID-kontot. Om du behöver tillgång till dessa data måste du manuellt migrera data mellan konton.

Program

Rättigheterna till appar och tjänster är kopplade till kontotypen. Logga ut och logga in och försök igen för att uppdatera rättigheterna som är kopplade till ett konto. Om du till exempel har ett gratis Adobe ID-konto (personliga) fungerar appar som Photoshop eller Acrobat i testläget. I appen väljer du Hjälp > Logga ut och loggar sedan in igen för att licensiera appen.

Om du har appen Creative Cloud Desktop på datorn väljer du   > Inställningar > Konto och klickar Logga ut från Creative Cloud.

Tillgångar: Filer och marknad

Filer lagrade på nätet förblir associerade med det ursprungliga kontot. För att migrera filer från Adobe ID-konto till enterprisekonto, ladda ner filer från ditt befintliga Adobe ID-konto och ladda sedan upp dem till enterprisekontot.

Om du använder appen Creative Cloud-skrivbord för att synkronisera filer, visas mappen Creative Cloud Files tom. efter byte av kontotyp. Den befintliga mappen Creative Cloud Files byter namn för att undvika en konflikt och alla tidigare synkroniserade filer finns tillgängliga i mappen som nu byter namn. Om du vill återställa filer navigerar du till hemläget och kopierar sedan filer från den omdöpta Creative Cloud-mappen till mappen Creative Cloud Files.

Obs!

Kommentarer och versioner som är associerade med filerna behålls inte.

Creative Cloud Market-tillgångar och Designbibliotekets data är också kontospecifika. Du kan ladda ner tillgångarna igen och skapa Designbibliotek.

Adobe Fonts

Teckensnitt aktiverade till skrivbordet är endast tillgängliga om du är inloggad på Creative Cloud för datorer. När du loggar in med ett Enterprise ID är inte de teckensnitt som är aktiverade med Adobe ID tillgängliga.

Du kan aktivera typsnitt på datorn. Appar som InDesign och Illustrator uppmanar dig också att aktivera typsnitt om de stöter på saknade teckensnitt i dokument.

Behance

Du har två Behance-konton som existerar, ett som är associerat med ditt Adobe ID och ett annat med ditt Enterprise ID Det finns inget direkt sätt att migrera data från Behance. Som tillfällig lösning kan du göra följande för Behance:

1. Skapa ett Behance-konto med ditt Enterprise- eller Federated ID.
  2. Logga in på ditt befintliga konto med ditt Adobe ID.
  3. Samäg projekten i det befintliga kontot med ditt nya konto.
  4. Alternativt loggar du in på ditt nya konto och tar bort medägaren till ditt gamla konto. Denna procedur migrerar innehållet, men inte kommentarerna och följarna som är kopplade till det gamla kontot.

Adobe Color

För hjälp med dataöverföring från ett Adobe ID till ett Enterprise- eller Federated ID, be administratören ordna en biljett till Adobe Support.

Synkronisera inställningar

För att synkronisera inställningarna loggar du in på en app med ditt Adobe ID, synkroniserar inställningarna och loggar ut. Logga sedan in med Enterprise eller Federated ID.De senaste inställningarna på skrivbordet kan sedan synkroniseras med Creative Cloud med ditt Enterprise ID eller Federated ID.