Innan du börjar

För det mesta går det att ta bort Photoshop Elements 9 genom att köra avinstallationsprogrammet. Du hittar installationsprogrammet via Program och funktioner i Windows 7 och Vista. Om du använder Windows XP hittar du avinstallationsprogrammet i Lägg till eller ta bort program i Kontrollpanelen.

Om Photoshop Elements 9 inte finns i Kontrollpanelen, eller om du får ett felmeddelande när du försöker avinstallera programmet, så kan du ta bort det manuellt. Om du utför avinstallationen manuellt kan du dessutom vara säker på att programmet tas bort fullständigt från datorn

Obs! I vissa av stegen nedan ska du bekräfta vilken version av Windows du använder. Om du inte är säker på detta hittar du mer information i Bekräfta om du använder 32- eller 64-bitars versionen av Windows (kb407673).

Obs! Det är inte säkert att alla filer, mappar och registerposter som förekommer nedan finns i ditt system. Om du inte kan hitta en viss fil, mapp eller registerpost på datorn så går du vidare till nästa objekt i listan.

Kör avinstallationsprogrammet

1. Stäng alla program.
  2. Välj Start > Kontrollpanelen eller Start > Inställningar> Kontrollpanelen.
  3. Gör något av följande:
    • Windows XP: Dubbelklicka på Lägg till eller ta bort program.
    • Windows 7Vista: Om du är i Kontrollpanelens hemvy (som heter Kontrollpanelen) så klickar du på Avinstallera ett program under Program.
    • Windows 7Vista: Om du är i Kontrollpanelens klassiska vy (som heter Alla objekt på Kontrollpanelen) så dubbelklickar du på Program och funktioner.
  4. I listan över installerade program väljer du Adobe Photoshop Elements 9 och klickar sedan på Avinstallera eller Ta bort.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Klicka på Ta bort och slutför processen genom att följa återstående anvisningar på skärmen.

När du har avinstallerat Photoshop Elements 9 så utför du åtgärderna nedan för att försäkra dig om att programmet har tagits bort fullständigt.

Avsluta tjänsten Övervaka mappar

Övervaka mappar är en tjänst som körs i bakgrunden på datorn. Tjänsten identifierar foton som du lägger till i mappar som finns i Sorterarens lista över bevakade mappar. (Mer information finns i Använda bevakade mappar i hjälpen i Photoshop Elements 9.) Om tjänsten körs går det inte att ta bort alla mappar som finns i listan i nästa avsnitt.

1. Välj Start > Kör (Windows XP) eller klicka på Start (Windows 7 och Vista).
  2. Skriv services.msc och tryck på Retur.
  3. Leta rätt på Adobe Active File Monitor V9 i listan över tjänster. Om den inte finns i listan går du vidare till steg 6.
  4. Högerklicka på Adobe Active File Monitor V9 och gör sedan något av följande:
    • Välj Stopp i popup-menyn. Gå vidare till nästa steg.
    • Om alternativet Stopp är nedtonat är tjänsten redan stoppad. Gå vidare till nästa steg.
  5. Stäng fönstret Tjänster.

Ta bort återstående mappar och filer

Säkerhetskopiera alla filer du vill spara i följande mappar, och ta sedan bort mapparna och filerna för din version av Windows:

Obs! Vissa av mapparna nedan är dolda. Standardinställningen i Windows Explorer är att inte visa dolda filer och mappar. Du kan läsa om du visar dolda mappar i Visa dolda filer, mappar, och filnamnstillägg (kb402324).

64-bitars Windows 7 eller Vista

• Mappar
    • C:\Program (x86)\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program (x86)\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program (x86)\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program (x86)\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program (x86)\Delade filer\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Användare\[ditt användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Användare\[ditt användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Användare\[ditt användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Genvägar
    • C:\Användare\Delat\Skrivbord\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start\Program\Adobe Photoshop Elements 9

32-bitars Windows 7 eller Vista

• Mappar
    • C:\Program\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program\Delade filer\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Användare\[ditt användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Användare\[ditt användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Användare\[ditt användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Genvägar
    • C:\Användare\Delat\Skrivbord\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start\Program\Adobe Photoshop Elements 9

32-bitars Windows XP

• Mappar
    • C:\Program\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program\Delade filer\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[ditt användarnamn]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\[ditt användarnamn]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[ditt användarnamn]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Genvägar
    • C:\Documents and Settings\All Users\Skrivbord\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\Documents and Settings\All Users\Start\Program\Adobe Photoshop Elements 9

64-bitars Windows XP

• Mappar
    • C:\Program (x86)\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program (x86)\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program (x86)\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program (x86)\Delade filer\Adobe\Help\sv_SE\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program (x86)\Delade filer\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[ditt användarnamn]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\[ditt användarnamn]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[ditt användarnamn]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Genvägar
    • C:\Documents and Settings\All Users\Skrivbord\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\Documents and Settings\All Users\Start\Program\Adobe Photoshop Elements 9

***Obs! Ta inte bort dessa objekt om Adobe Premiere Elements 9 är installerat på datorn.

Töm papperskorgen när du har tagit bort alla filer och mappar.

Ta bort återstående registerposter

Ansvarsfriskrivning: Denna procedur inbegriper ändring av Windows-registret. Adobe tillhandahåller inte support för problem som orsakas av felaktiga ändringar i registret, som innehåller ytterst viktig information om datorns maskin- och programvara. Innan du gör några ändringar av registret bör du skapa en säkerhetskopia. Mer information om registret finns i Windows-dokumentationen. Alternativt kan du kontakta Microsoft.

Ta bort följande registernycklar:

• HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop Elements\9.0
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Pulse
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Photoshop Elements\9.0
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\D877F700C51FBAE4EA2970D112AF6F23
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\8DCAE3347474A6A428A6FF9A3FB9D004 ***
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{007F778D-F15C-4EAB-AE92-071D21FAF632}
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{433EACD8-4747-4A6A-826A-FFA9F39B0D40} ***
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Photoshop Elements 9
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\D877F700C51FBAE4EA2970D112AF6F23
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\8DCAE3347474A6A428A6FF9A3FB9D004 ***
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\D877F700C51FBAE4EA2970D112AF6F23
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\8DCAE3347474A6A428A6FF9A3FB9D004 ***
  • HKEY_CLASSES_ROOT\PhotoshopElements.Application.9

***Obs! Ta inte bort dessa registerposter om Adobe Premiere Elements 9 är installerat på datorn.