Återställ egna ramar som har skapats i Photoshop Elements 15 efter att programmet har installerats om på en annan enhet eller har uppgraderats till en nyare version

Du kan säkerhetskopiera ramar som du har skapat i Photoshop Elements 15 när du gör något av följande:

• Avinstallerar och installerar om Photoshop Elements 15.
  • Använder dina egna ramar på en annan enhet.
  • Återanvänder de egna ramarna som har skapats i den här versionen i en annan version av programvaran.

Lösningar

De egna ramarna som har skapats i Photoshop Elements 15 går att återställa och använda igen senare. I så fall måste ramarna säkerhetskopieras innan Photoshop Elements avinstalleras. Det beror på att mappen som innehåller de sparade ramarna skapas på nytt med förvalda ramar vid av- eller ominstallation, vilket raderar användarnas egna ramar. Skapade ramar sparas på följande platser:

Windows: C:\Program\Adobe\PhotoshopElements\15.0\PhotoCreations\frames

Mac OS: /bibliotek/ApplicationSupport/Adobe/PhotoshopElements/15.0/PhotoCreations/frames

Obs!

Namnge dina ramar efter ett system, förslagsvis med ”Egen_ramNamn1” och ”Egen_ramNamn2” för att snabbt kunna filtrera de egna ramarna.

Nedan finns två arbetsflöden för att säkerhetskopiera och återställa egna ramar:

Lösning 1

Säkerhetskopiera egna ramar

1. Gå till en av följande sökvägar:

• Windows: C:\Program\Adobe\PhotoshopElements\15.0\Photo Creations\frames
    • Mac OS: /bibliotek/Application Support/Adobe/PhotoshopElements/15.0/Photo Creations/frames
  2. Filtrera dina egna ramar. Om du har namngett dina ramar på det rekommenderade sättet, sök efter ”Egen_” i mappen Frames. Sortera annars efter datum eller storlek.

3. Kopiera samtliga PSD-filer från det filtrerade resultatet till en separat mapp, till exempel ”Skrivbord\Egna ramar”.

Återställ egna ramar

1. Gå till Grafik-panelen i Expert-läget i den Photoshop Elements-versionen som du vill använda de egna ramarna.

2. Välj Lägg till ram från den utfällbara menyn.

3. Lägg till önskad ram från Skrivbord\Egna ramar-mappen. Egna ramar går att använda i Grafik-panelen.

Lösning 2

Säkerhetskopiera egna ramar

1. Gå till en av följande sökvägar:

• Windows: C:\Program\Adobe\Photoshop Elements\15.0\Photo Creations\frames
    • Mac OS: /bibliotek/Application Support/Adobe/Photoshop Elements/15.0/Photo Creations/frames
  2. Filtrera dina egna ramar. Om du har namngett dina ramar på det rekommenderade sättet, sök efter ”Egen_” i mappen Frames. Sortera annars efter datum eller storlek.

3. Kopiera det filtrerade resultatet (en PSD-, en XML- och en JPG-fil för varje egen ram) till en separat mapp, till exempel ”Skrivbord\Egna ramar”.

Återställ egna ramar

1. Gå till mappen ”Frames” för den Photoshop Elements-version du vill använda skapade ramar i:

• Windows: C:\Program\Adobe\Photoshop Elements\\Photo Creations\frames
    • Mac OS: /bibliotek/Application Support/Adobe/Photoshop Elements\\Photo Creations/frames
  2. Kopiera innehållet från Skrivbord\Egna ramar-mappen i ”Frames”-mappen till den valda Photoshop Elements-versionen.

3. Återskapa miniatyrbildens cacheminne genom att ändra namn på filen MediaDatabase.db3 som finns på en av följande platser:

• Windows: C:\Program\Adobe\Photoshop Elements\\Locale\
    • Mac OS:  /bibliotek/Application Support/Adobe/Photoshop Elements\\Locale\

Obs!

När du öppnar den Photoshop Elements-version som du vill använda ramarna i börjar programmet skapa de borttagna cacheminnesfilerna. Detta kan ta flera minuter beroende på storleken. Försök att inte använda redigeringsprogrammet medan detta pågår. När du har öppnat redigeringsprogrammets arbetsyta, öppna Grafik-panelen i Expert-vyn för att använda dina egna ramar.