Felsök problem relaterade till Windows App Store-versionen av Photoshop Elements och Elements Organizer på uppdatering av Windows 10 Fall Creators och Windows 10 S.

Problem 1 | Photoshop Elements kraschar och visar bara en blå skärm

Gäller för uppdatering av Windows 10 Fall Creators

Windows App Store-versionen av Photoshop Elements kraschar och visar bara en blå skärm på uppdatering av Windows 10 Fall Creators (version 1709) om AVG- eller Avast-antivirus är installerat på datorn.

Lösning

Uppdatera din antivirusdefinition till virusdefinitionen släppt sedan 11 Januari 2018.

1. Öppna användargränssnittet för ditt antivirusprogram (Avast eller AVG).

2. Välj InställningarUppdatera.

3. Klicka på Uppdatera under Virusdefinition och uppdatera virusdefinitionen.

4. Starta Photoshop Elements.

Problem 2 | Kompatibilitetsproblem med maskinvara

Gäller för Windows 10 S

Om din maskinvaruenhet som skrivaren, skannern eller Wacom-plattan inte är kompatibel med Windows 10 S kan följande problem uppstå:

• Skrivaren, skannern eller Wacom-plattan identifieras inte.
  • Alla maskinvarualternativ är inte synliga i Elements Organizer och Photoshop Elements 2018.

Lösning

Verifiera om enheten (som kräver specifika drivrutiner) är kompatibel med Windows 10 S från Windows 10 S-kompatibilitet för tillbehör.

Problem 3 | Ryckig videouppspelning i Elements Organizer

Gäller för Windows 10 S

Videouppspelning i Elements Organizer är ryckig.

Lösning

Om visningsdrivrutinen är skadad eller inte uppdaterad blir videouppspelningen ryckig i Elements Organizer.

Uppdatera visningsdrivrutinen från Windows App Store eller från webbplatsen för enhetens tillverkare för att lösa problemet.

Problem 4 | Stöd för plugin-program från tredje part

Gäller för Windows 10 S

Det går inte att installera plugin-program från tredje part för Photoshop Elements 2018.

Lösning

Windows 10 S tillåter inte installationer av plugin-program från tredje part. Uppgradera till Windows 10 om du vill använda plugin-program från tredje part.

Problem 5 | Photoshop Elements 15 kraschar under starten

Gäller för Windows 10 S

Photoshop Elements 15 kraschar vid start efter installationen via Windows App Store på en Windows 10 S-dator.

Lösning

1. Navigera till mappen ProgramData i installationskatalogen. Om installationskatalogen till exempel är C så navigerar du till C:\ProgramData.

Obs!

Om du inte hittar platsen kan mappen ProgramData vara dold på datorn. Se Visa dolda filer för information om hur du visar dolda filer och mappar.

2. Skapa en mapp och kalla den Adobe.

3. Skapa en mapp inuti Adobe och kalla den Elements Organizer.

4. Skapa en mapp inuti Elements Organizer och kalla den 15.0

Mappstrukturen ska vara C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\15.0

5. Starta Photoshop Elements 15.