Photoshop Elements stöder följande Windows 7-funktioner:

Live Taskbar

Innehåller ikoner för alla program som körs och alla fästa program. Ikonerna för alla program som körs är markerade med en ram. Om du vill visa bilder av de öppnar filerna och programmen pekar du på en ikon. Om du vill arbeta med ett program pekar du på programmets ikon, förhandsvisar i helskärmsläge genom att föra pekaren över bilderna och klickar sedan på helskärmsbilden.

Aero Peek

Gör alla fönster genomskinliga så att Skrivbordet visas. Om du vill visa ett dolt fönster pekar du på ikonen i Aktivitetsfältet för det.

Aero Shake

Med hjälp av den här funktionen kan du fokusera på ett fönster genom att dölja alla andra fönster. Om du vill arbeta i ett program klickar du på rutan för det och skakar på musen. Det medför att andra fönster förutom det valda döljs. Om du vill visa de gömda fönstren skakar du på musen igen.

Aero Snap

Med hjälp av den här funktionen kan du snabbt ändra storlek på och ordna fönster. Om du vill ändra storlek på ett fönster drar du det till en sida av skärmen och sedan expanderar du det våg- eller lodrätt.