Met Adobe Stock voor ondernemingen kunt u de perfecte assets zoeken terwijl u voldoet aan essentiële licentievereisten. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een reclamebureau wil dat hun ontwerpers projecten maken met voorvertoningen voor assets, waarna alleen creative directors Adobe Stock-assets kunnen kopen nadat hen de benodigde goedkeuring is verleend. De Adobe Admin Console vormt een centrale locatie voor het beheer van Adobe-rechten in de hele organisatie en hier kunnen systeem- en productbeheerders eenvoudig de verschillende toegangsniveaus voor elke gebruiker configureren.

Opmerking:

Voor deze workflow is Adobe Stock voor ondernemingen en Creative Cloud voor ondernemingen vereist.

 

De Admin Console configureren

Als u een beheerder van Creative Cloud voor ondernemingen bent, volgt u de onderstaande stappen om de Admin Console zo te configureren dat alleen kopers van assets een licentie voor Adobe Stock-assets kunnen kopen:

 1. Wijs een productprofiel voor Adobe Stock met een quota van 0 toe in de Admin Console om te voorkomen dat leden licenties voor Adobe Stock-assets kunnen kopen. Met dit profiel kunnen leden assets zien waarvoor al een licentie is aangeschaft, kunnen ze deze assets downloaden en kunnen ze voorvertoningen van nieuwe assets downloaden.

  Productprofiel voor ontwerpers

  Het volgende foutbericht wordt weergegeven als leden proberen een licentie voor assets te kopen:

  Feedback_1
 2. Configureer kopers van assets met een Adobe Stock-productprofiel met beschikbare tegoeden.

  Productprofiel voor kopers van assets

  Zie Adobe Stock voor ondernemingen voor meer informatie over het configureren van de Admin Console.

Workflow voor ontwerpers

Als u een ontwerper bent, volgt u de onderstaande stappen om te zien hoe u Adobe Stock-assets gebruikt om een project te maken met een Creative Cloud-applicatie.

Opmerking:

In het volgende voorbeeld wordt een project gebruikt dat is gemaakt in Adobe Photoshop. Dezelfde workflow is echter ook van toepassing op andere Creative Cloud-applicaties die Adobe Stock ondersteunen.

 1. Kies Venster > Bibliotheken.

 2. Kies Adobe Stock in de vervolgkeuzelijst in het deelvenster Bibliotheken. Voer een trefwoord in het zoekvak in om naar Adobe Stock-assets te zoeken.

 3. Klik op de knop Downloaden () om een voorvertoning van het asset toe te voegen aan de geselecteerde bibliotheek.

  Feedback_5
 4. Sleep het asset van de bibliotheek naar de compositie.

  Opmerking:

  In de meeste gevallen zijn voorvertoningen voorzien van een watermerk. Sommige profielen in Adobe Stock voor ondernemingen hebben echter mogelijk toegang tot optionele hogeresolutie-assets zonder watermerk.

  feedback_6_1
 5. Nadat u het project hebt gemaakt, selecteert u alle lagen, klikt u op de knop Inhoud toevoegen () en selecteert u Afbeelding in de linkerbenedenhoek van het deelvenster Bibliotheken. Het document wordt als één PSD-bestand toegevoegd aan uw bibliotheek.

  Opmerking:

  U moet de voorvertoning van het Adobe Stock-asset in uw bibliotheek bewaren.

  Feedback_8_5.jpg
 6. Klik op de knop en kies Samenwerken in het deelvenster Bibliotheken.

  Feedback_10_3
 7. Voer de e-mail-id in van de koper die een licentie voor de assets moet kopen en voeg een optioneel bericht in het browservenster toe.

  Er worden een e-mailbericht en een desktopmelding (als Creative Cloud wordt uitgevoerd) verzonden. De koper, die geautoriseerd is om een licentie voor Adobe Stock-assets te kopen, moet de uitnodiging accepteren door te klikken op Accepteren in de e-mail of de Creative Cloud-applicatie.

  Feedback_10_2
  Een uitnodiging versturen naar de koper van het asset.

Workflow voor kopers van assets

Als u door de systeembeheerder bent geautoriseerd om licenties voor Adobe Stock-assets te kopen, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Klik op Accepteren in de e-mail of de Creative Cloud-applicatie om de uitnodiging te accepteren die door de ontwerper is verzonden. U kunt nu de bibliotheek van de ontwerper weergeven in het deelvenster Bibliotheken.

  Nadat de koper de uitnodiging heeft geaccepteerd, is de bibliotheek van de ontwerper zichtbaar in het deelvenster Bibliotheek van Photoshop.
  Nadat de koper de uitnodiging heeft geaccepteerd, is de bibliotheek van de ontwerper zichtbaar in het deelvenster Bibliotheek van Photoshop.

  Nadat de uitnodiging is geaccepteerd, kunt u de bibliotheek van de ontwerper weergeven in het deelvenster Bibliotheken.

  Mijn bibliotheek
  Voorbeeld: Klik op Uitnodiging accepteren in het e-mailbericht
  Feedback_11_2
  Voorbeeld: Desktopmelding van de uitnodiging

 2. Dubbelklik op het document in de bibliotheek om dit te openen.

 3. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of met ingedrukte Control-knop (Mac OS) op de miniaturen van Adobe Stock-assets in het deelvenster Bibliotheken en kies Licentie kopen in het contextmenu.

  Feedback_14_2
 4. Er wordt een waarschuwingsbericht voor het kopen van een licentie voor elk Adobe Stock-asset weergegeven. Klik op OK.

  Feedback_15_1

  Nadat de licenties zijn gekocht, worden voorvertoningen van de assets automatisch vervangen door HD-bestanden zonder watermerk. Daarnaast wordt de badge Met licentie weergegeven op miniaturen van assets met een licentie in het deelvenster Bibliotheken.

  Feedback_16_2
 5. Voer een van de volgende stappen uit:

  • Selecteer alle lagen, klik op de knop Inhoud toevoegen () en selecteer Afbeelding in de linkerbenedenhoek van het deelvenster Bibliotheken om het definitieve document aan de bibliotheek toe te voegen. De ontwerper kan het document nu openen met de HD-afbeelding zonder watermerk waarvoor een licentie is gekocht.

  Tip: Wijzig de naam van het nieuwe bestand (bijvoorbeeld Licenties gekocht) en/of verwijder de vorige bestanden om verwarring tussen de twee versies te voorkomen wanneer het project wordt geopend via het deelvenster Bibliotheken.

  • Als u het definitieve document niet aan de bibliotheek toevoegt, wordt het pictogram () weergegeven op de laag met het Adobe Stock-asset in het deelvenster Lagen wanneer de ontwerper het document opent. De ontwerper kan een van de volgende stappen uitvoeren:
   • Klik met de rechtermuisknop op de laag met het Adobe Stock-asset en kies Opnieuw koppelen aan bibliotheekafbeelding in het contextmenu. Selecteer vervolgens het overeenkomstige asset met de badge Met licentie in het deelvenster Bibliotheken en klik op Opnieuw koppelen.
   • Klik met de rechtermuisknop op de laag met het Adobe Stock-asset en kies Gewijzigde inhoud bijwerken in het contextmenu.

  De afbeelding met watermerk wordt automatisch vervangen door het HD-bestand zonder watermerk in het document van de ontwerper.

Het bestand delen

U kunt uw project met Adobe Stock-assets in hoge resolutie en zonder watermerk delen met elk lid van uw organisatie.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid