Med justeringen Sort-hvid kan du konvertere et farvebillede til gråtoner og samtidigt bevare fuld kontrol over, hvordan enkelte farver konverteres. Du kan også tone gråtoner ved at anvende en farvetone på billedet, f.eks. for at skabe en sepiaeffekt.

Videoselvstudium: Kreativ sort og hvid

Videoselvstudium: Kreativ sort og hvid
lynda.com

Video | Sort og hvidt justeringslag

Video | Sort og hvidt justeringslag
Richard Harrington

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Klik på ikonet Sort-hvid  i panelet Justeringer.
    • Vælg Lag > Nyt justeringslag > Sort-hvid. Angiv et navn til justeringslaget i dialogboksen Nyt lag, og klik derefter på OK.

Photoshop konverterer til en standardgråtone.

Bemærk:

Du kan også vælge Billede > Justeringer > Sort-hvid. Men husk, at denne metode foretager direkte justeringer i billedlaget og sletter billedinformation.

2. (Valgfrit) Vælg en forudindstilling for sort-hvid i menuen Forudindstilling i panelet Egenskaber.

3. Juster konverteringen manuelt i panelet Egenskaber ved hjælp af farveskydeknapperne, anvend en automatisk konvertering, eller vælg en tidligere gemt brugerdefineret blanding.

Forudindstilling menu

Vælg en foruddefineret gråtoneblanding eller en tidligere gemt blanding. Hvis du vil gemme en blanding, skal du vælge Gem forudindstillingen Sort-hvid i menuen i panelet.

Automatisk

Indstiller en gråtoneblanding, der er baseret på billedernes farveværdier, og maksimerer dermed fordelingen af grå værdier. Den automatiske blanding giver ofte glimrende resultater, og den kan bruges som udgangspunkt for at tilpasse grå værdier ved hjælp af farveskydeknapperne.

Farve skydeknapper

Juster de grå toner i bestemte farver i et billede. Træk en skydeknap til venstre eller højre for at gøre de grå toner i et billedes oprindelige farve henholdsvis mørkere og lysere.

• Hvis du vil justere en bestemt farvekomponent, skal du vælge justeringsværktøjet På billede  og derefter klikke i billedet. Træk til venstre eller højre for at ændre farveskydeknappen for den dominerende farve på det pågældende sted, hvilket gør den mørkere eller lysere i billedet.

• Klik på knappen Nulstil for at nulstille alle farveskydeknapper til standardkonverteringen af gråtoner.

Eksempel

Fravælg for at se billedet i den oprindelige farvetilstand.

4. Hvis du vil anvende en farvetone, skal du vælge Farvetone. Hvis du vil finjustere farvetonen, skal du klikke på farveprøven for at åbne Farvevælgeren.