Et mønster er et billede, som gentages, eller fliselægges, når du bruger det til at udfylde et lag eller en markering. Photoshop indeholder forskellige mønstre.

Du kan oprette nye mønstre og gemme dem i biblioteker, så de kan bruges med forskellige værktøjer og kommandoer. Forudindstillede mønstre vises i pop op-paneler på indstillingslinjen for malerspand-, mønsterstempel-, reparationspensel- og korrektionsværktøjerne samt i dialogboksen Lagtype. Du kan ændre, hvordan mønstre vises i pop op-panelerne, ved at vælge en visningsindstilling i menuen i pop op-panelet. Du kan også håndtere mønsterforudindstillinger ved hjælp af Styring af forudindstillinger.

Definere et billede som et forudindstillet mønster

1. Brug det rektangulære markeringsrammeværktøj i et åbent billede til at markere et område, der skal bruges som et mønster. Udtynding skal indstilles til 0 pixel. Bemærk, at store billeder kan blive uhåndterlige.
  2. Vælg Rediger > Definer mønster.
  3. Angiv et navn til mønsteret i dialogboksen Mønsternavn.

Bemærk:

Hvis du bruger et mønster fra ét billede og anvender det på et andet, konverterer Photoshop farvetilstanden.

Bemærk:

Photoshop leveres med et sæt filer i Illustrator-format, som du kan bruge til at definere et forudindstillet mønster. Åbn filen, vælg en gengivelsesindstilling, og definer derefter mønsteret.