Adobe käyttää Creative Cloudissa ja Document Cloudissa koneoppimistekniikoita, kuten sisältöanalyysia ja hahmontunnistusta, toimintojen tarjoamiseen sekä tuotteiden ja palveluiden parantamiseen. Esimerkiksi Photoshopin sisältöriippuvaisen täytön ja Lightroomin kasvontunnistuksen kaltaisia toimintoja voidaan parantaa koneoppimisen avulla.

Jos haluat, että Adobe ei analysoi tiedostojasi sinulle tarjoamiensa tuotteidensa ja palveluidensa parantamiseksi, voit poistaa koneoppimisen milloin tahansa käytöstä Adoben Tilinhallinta-sivulla.

Mitä koneoppiminen tarkoittaa?

Koneoppimista hyödynnetään monissa joka päivä käyttämissäsi sovelluksissa ja palveluissa. Se on termi, jolla kuvataan, miten tietokone analysoi tiedot ja tekee sitten ennustuksia tai antaa ehdotuksia oppimansa perusteella.

Yleinen esimerkki koneoppimisesta on se, miten sähköpostisovellus pystyy automaattisesti siirtämään kaikki tietyn lähettäjän viestit roskapostikansioon. Tietokone analysoi sähköpostiviesteissä olevat tiedot ja ennustaa löytämiensä säännönmukaisuuksien perusteella, kuinka todennäköisesti tietyn lähettäjän tai toimialueen viestit ovat roskapostia. Se ryhtyy sitten tämän ennustuksen perusteella toimiin ja poistaa viestit Saapuneet-kansiosta.

Kun merkitset viestin ”roskapostiksi”, tietokone pystyy oppimaan tästä ja merkitsee roskapostiviestit automaattisesti yhä paremmin. Ajan myötä tietokone pystyy huomioimaan yhä enemmän tietoja ja tehostamaan tietyn tehtävän suorittamista. Tätä kokemuksen kautta kehittymistä kutsutaan koneoppimiseksi.

Mitä hyötyä koneoppimisesta on?

Koneoppimisen avulla käyttämäsi ohjelmat ja laitteet pystyvät tarjoamaan sinulle ajan myötä yhä yksilöllisempää palvelua. Mitä enemmän käytät esimerkiksi puheentunnistusohjelmistoa, sitä paremmin ohjelmisto ymmärtää puheesi ja sitä paremmin se toimii.

Adobella käytämme koneoppimista tehokkuutesi ja luovuutesi edistämiseksi. Voimme käyttää koneoppimista esimerkiksi auttaaksemme sinua kuvien järjestämisessä ja muokkaamisessa. Lightroomin objektien tunnistustoiminnon avulla pystymme merkitsemään kaikki koiraasi esittävät kuvat automaattisesti. Photoshopissa koneoppiminen voi auttaa meitä tunnistamaan kuvat, jotka ovat mahdollisesti liian tummia, ja säätämään niiden kirkkautta automaattisesti.

Voimme käyttää koneoppimista myös sisältötietoisten ehdotusten tekemiseen. Jos työskentelet esimerkiksi käyttöliittymän mallin parissa, Photoshop saattaa ehdottaa sinulle automaattisesti painikkeiden mallikuvia. Tämän tyyppisestä sisältötietoisesta ehdotuksesta voi olla työsi kannalta vielä enemmän hyötyä, kun Photoshop oppii Internetistä saatavana olevien yleisten tietojen sijaan omista tiedoistasi.

Mitä tietoja tarkastelette ja miten käytätte niitä?

Saatamme analysoida sisältösi, kun lähetät, vastaanotat tai tallennat tietoja pilvipalveluidemme kautta. Emme käytä tietokoneeseen paikallisesti tallennettuja tiedostoja. Käytämme tiedostoissa, toimintalokeissa ja saamassamme suorassa palautteessa olevia tietoja algoritmiemme opettamiseen ja parantamiseen.

Voimme esimerkiksi käyttää valokuvissa muodon tunnistusta tunnistaaksemme kaikki koiria esittävät kuvat ja merkitäksemme ne automaattisesti puolestasi. Jos valitset jonkin näistä valokuvista ja ilmoitat, että siinä ei ole koiraa, parannamme näiden tietojen perusteella koiria esittävien kuvien tunnistamista.

Tietosuojakeskuksesta löydät yleiskatsauksen siitä, miten Adobe voi käyttää sinuun liittyviä tietoja. Saatamme yhdistää koneoppimisesta saamamme tiedot tuotteidemme ja palveluidemme yleistä parantamista varten.

Miten käytätte sisältöjäni koneoppimiseen?

Saatamme analysoida sisältösi, kun lähetät, vastaanotat tai tallennat tietoja pilvipalveluidemme kautta. Emme käytä tietokoneeseen paikallisesti tallennettuja tiedostoja.

Miten suojaatte yksityisyyttäni?

Adobe suhtautuu tietosuojaan vakavasti. Koneoppimisen avulla hankittuja tietoja ei voi käyttää sisällön tai henkilökohtaisten tietojen uudelleenluontiin.

Tietosuojakeskuksesta löydät yleiskatsauksen siitä, miten Adobe voi käyttää sinuun liittyviä tietoja.

Voinko poistaa koneoppimisen käytöstä (kieltäytyä siitä)?

Jos haluat, että Adobe ei analysoi tiedostojasi koneoppimista, kuten toimenpiteisiin ryhtymistä ja ehdotusten tekemistä, varten, voit poistaa koneoppimisen milloin tahansa käytöstä.

1. Avaa Adobe‑tilisi verkossa ja kirjaudu sisään Adobe ID:lläsi ja salasanallasi.

Huomautus:

Adobe ID on sähköpostiosoite, jota käytit, kun ostit Adoben jäsenyyden, sovelluksen tai palvelun ensimmäisen kerran.

2. Napsauta ylhäällä olevan siirtymispalkin Profiili-välilehteä.

3. Valitse vasemmassa ruudussa Tietosuoja.

4. Poista Koneoppiminen-osassa Kyllä, anna Adoben analysoida sisältöni koneoppimistekniikoiden avulla ‑valintaruudun valinta.

machine-learning