Luo Adobe ID -tili ja kirjaudu siihen sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Tai liitä sometilisi olemassa olevaan Adobe ID -tiliisi.

Voit kirjautua Adobe ID -tilille ja Adobe-sovelluksiin sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Tämän tyyppistä sisäänkirjautumista kutsutaan yhteisölliseksi kirjautumiseksi. Voit käyttää somekirjautumista riippumatta siitä, onko sinulla vielä Adobe ID -tiliä.

Eikö sinulla ole Adobe ID -tiliä? Voit luoda Adobe ID -tilin ja kirjautua siihen sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Katso Sometilin tunnusten käyttäminen Adobe ID -tilin luomiseen.
Onko sinulla jo Adobe ID -tili? Voit liittää Facebook- tai Google-tilisi olemassa olevaan Adobe ID -tiliisi. Sen jälkeen voit kirjautua Adobe ID -tilillesi Facebook- tai Google-tilin tunnuksilla. Katso Sometilin (Facebook tai Google) yhdistäminen olemassa olevaan Adobe ID -tiliin.

Somekirjautumista voi käyttää vain henkilötileihin. Sometiliä ei voi liittää olemassa olevaan yritystiliin eikä somekirjautumista voi käyttää yritystilin luomiseen.

Sometilin tunnusten käyttäminen Adobe ID -tilin luomiseen

Voit luoda Adobe ID -tilin sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran sometilin tunnuksilla, sinulle luodaan Adobe ID -tili. Sen jälkeen voit kirjautua sometilisi tunnuksilla ja hallita Adobe-sovellusten ja palveluiden ostoja, jäsenyyttä, päivityksiä ja kokeiluversiota ynnä muuta. Lisätietoja Adobe ID -tilin hallinnasta on kohdassa Adobe ID -tilin hallinta

Huomautus:

Adobe ID -tiliisi liitetty sähköpostiosoite on sama kuin sometilisi sähköpostiosoite.

Kirjaudu sometilin tunnuksilla seuraavasti:

1. Siirry kirjautumisikkunaan jollakin seuraavista tavoista. Valitse mielestäsi helpoin.

• Avaa selaimessa käyttäjätilien sivu.
    • Avaa Creative Cloud -työpöytäsovellus valitsemalla tehtäväpalkista (Windows) tai Omenavalikosta (Mac OS) himmennetty Creative Cloud -kuvake.
      Jos Creative Cloud -työpöytäsovellus avautuu, olet jo kirjautuneena. Kirjaudu siinä tapauksessa ensin ulos Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta, kuten kohdassa Kirjaudu ulos Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta on kerrottu. Napsauta sitten himmennettyä Creative Cloud -kuvaketta.
    • Käynnistä jokin tietokoneeseesi asennettu Creative Cloud -sovellus. Sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Jos sinua ei pyydetä kirjautumaan, valitse Ohje > Kirjaudu (Adobe ID -tunnuksesi).
      Jos Ohje > Kirjaudu (Adobe ID -tunnuksesi) -vaihtoehto on himmennettynä tai jos siinä lukee Kirjaudu ulos  (Adobe ID -tunnuksesi), olet jo kirjautuneena. Siinä tapauksessa valitse Kirjaudu ulos ja sen jälkeen Ohje > Kirjaudu sisään)
  2. Valitse kirjautumisnäkymässä Facebook- tai Google-painike.

Kirjautumisnäyttö
  3. Syötä Facebook- tai Google-tilisi kirjautumistiedot, ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Sinua pyydetään antamaan joitakin lisätietoja, ennen kuin Adobe ID -tunnuksesi on luotu. Jos kirjauduit sometiliisi puhelinnumerolla, sinua pyydetään antamaan sähköpostiosoite, josta tulee Adobe ID -tiliisi liitetty sähköpostiosoite.

Huomautus:

• Kun kirjaudut ulos Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta, mistä tahansa Creative Cloud -sovelluksesta tai miltä tahansa Adoben verkkosivulta, olet edelleen kirjautuneena Facebookiin tai Googleen. Jos käytät yhteiskäytössä olevaa tietokonetta, varmista, että kirjaudut ulos Facebookista tai Googlesta kirjautuessasi ulos Adobe-sovelluksista tai joltakin Adoben verkkosivulta.
  • Jos luot uuden Facebook-tilin tai muutat Facebook-tilisi salasanaa, sinua ei ohjata takaisin Adobe-sovellukseen tai Adoben verkkosivulle, josta aloitit somekirjautumisen. Tässä tapauksessa siirry takaisin sovellukseen ja napsauta Käynnistä uudelleen, tai siirry takaisin verkkosivulle.
  • Jos kirjaudut Facebook- tai Google-tilin tunnuksilla Creative Cloud -työpöytäsovelluksen tai jonkin Creative Cloud -sovelluksen kautta, käyttäjä, joka on ollut kirjautuneena järjestelmän selaimeen (Google Chrome tai Apple Safari), kirjautuu ulos. Jos esimerkiksi olet kirjautuneena järjestelmän selaimeen Adobe ID -tunnuksella ”A” ja sen jälkeen kirjaudut Adobe ID -tunnuksella ”B” Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kautta, et ole enää kirjautuneena järjestelmän selaimeen käyttäjänä ”A”. Tämä koskee vain somekirjautumista. Jos kirjaudut Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanalla Adoben sovellukseen, se ei vaikuta selaimeen kirjautuneeseen käyttäjään.

Adobe ID -tilisi on luotu.

Jos kirjauduit tilisivulta, näkyviin tulee Adobe ID -tilisivu. Muussa tapauksessa sinut ohjataan verkkosivulle (esimerkiksi www.adobe.com) tai Adobe-sovellukseen, josta kirjauduit sisään.

Jos sinulla on Adobe ID -tili, voit yhdistää sometilisi (Facebook tai Google) siihen. Sen jälkeen voit hallita Adobe ID -tiliäsi kirjautumalla sometilisi tunnuksilla. Voit myös edelleen kirjautua Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla sometilin tunnusten lisäksi.

Voit yhdistää sometilin Adobe ID -tiliin kahdella tavalla:

Tilien yhdistäminen Adobe ID -tilisivulla

1. Kirjaudu Adobe ID -tiliisi.

2. Valitse Adobe-tilisivun yläreunan siirtymispalkista Profiili-välilehti.

Napsauta Profiili-välilehteä
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta ruudusta Yhdistetyt tilit.

Valitse Yhdistetyt tilit
  4. Yhdistä tili Facebook- tai Google-tiliin valitsemalla Somekirjautuminen-kohdassa Yhdistä.

Sometilien yhdistäminen
  5. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

6. Sometilisi (Facebook tai Google) on yhdistetty Adobe ID -tiliisi.Nyt voit kirjautua Facebook- tai Google-tunnuksillasi ja hallita Adobe-sovellusten ja palveluiden ostoja, jäsenyyttä, päivityksiä ja kokeiluversiota ynnä muuta. Lisätietoja Adobe ID -tilin hallinnasta on kohdassa Adobe ID -tilin hallinta

Huomautus:

Voit yhdistää yhden Facebook-tilin ja yhden Google-tilin kerrallaan Adobe ID -tiliisi.

Jos sometilin sähköpostiosoite on sama kuin Adobe ID -tilin sähköpostiosoite

Jos sometiliin liitetty sähköpostiosoite on sama kuin Adobe ID -tiliin liitetty sähköpostisoite, sinua pyydetään yhdistämään tilit, kun kirjaudut sometilin tunnuksilla. Jos esimerkiksi Facebook-tiliisi sekä Adobe ID -tiliisi liitetty sähköpostiosoite on johndoe@example.com, sinua pyydetään yhdistämään Facebook-tilisi Adobe ID -tiliisi.

1. Napsauta kirjautumisnäkymässä Facebook- tai Google-painiketta.

Kirjautumisnäyttö
  2. Anna Facebook- tai Google-tilin kirjautumistiedot.

3. Jos Adobe ID -tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite on sama kuin sometilisi sähköpostiosoite, sinua pyydetään yhdistämään sometilisi Adobe ID -tiliisi.

Tilien yhdistäminen
  4. Tarkista, että vaihtoehto yhdistää sometili Adobe ID -tiliin on valittuna. Valitse sen jälkeen Yhdistä tilit.

5. Adobe ID -tunnukseesi liitettyyn sähköpostisoitteeseen lähetetään vahvistuskoodi. Syötä vahvistuskoodi seuraavaan näyttöön ja valitse Vahvista.

Vahvistuskoodin syöttäminen
  6. Adobe ID -tunnuksesi on yhdistetty sometiliisi. Valitse Valmis.

Tilit yhdistetty

Nyt voit kirjautua Facebook- tai Google-tunnuksilla tilin hallintaan. Voit myös jatkaa kirjautumista Adobe ID -tunnukseesi liitetyllä sähköpostiosoitteella kuten ennenkin.

Sometilin erottaminen Adobe ID -tilistä

Jos haluat erottaa sometilin Adobe ID -tilistä, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Adobe ID -tiliisi.

2. Valitse sivun yläreunan siirtymispalkista Profiili.

Napsauta Profiili-välilehteä
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta ruudusta Yhdistetyt tilit.

Valitse Yhdistä tilit
  4. Jos haluat erottaa sometilin Adobe ID -tilistäsi, valitse tilin kohdalta Katkaise yhteys.

Tilien erottaminen
  5. Valitse näkyviin tulevasta kehotteesta Katkaise yhteys.

Tilien erottaminen -valintaikkuna

Jos et ole koskaan määrittänyt salasanaa tiliisi, sinua pyydetään luomaan salasana, kun yrität poistaa viimeksi yhdistetyn sometilin.

Esimerkki: Sinulla on Facebook- ja Google-tili yhdistettynä Adobe ID -tiliin etkä ole määrittänyt salasanaa tiliisi. Jos erotat toisen sometileistä, esimerkiksi Facebook-tilin, sinua ei pyydetä luomaan salasanaa. Mutta jos nyt erotat jäljelle jäävän sometilin (tässä tapauksessa Google-tilin), sinua pyydetään luomaan salasana.

Somekirjautumiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Tietoa somekirjautumiseen liittyvistä virheistä on kohdassa Some-tilin avulla kirjautumiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen.