Luo Adobe ID -tili ja kirjaudu siihen sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Tai liitä sometilisi olemassa olevaan Adobe ID -tiliisi.

Ennen kuin aloitat: minkä tilisivun näet?

icon

Olemme olleet kiireisiä!

Pyrimme kovasti parantamaan kokemuksiasi. Olemme siirtymässä käyttämään uudelleen suunniteltua tilisivua. Jotta voimme ohjata sinut oikeaan sisältöön, katso ensin, minkä tilisivun näet.

1. Kirjaudu Adobe-tilillesi (käytä sähköpostiosoitetta, jonka annoit tiliä luodessasi).

2. Napsauta alla olevaa sivua, joka vastaa tilisivuasi, ja löydät oikeat ohjeet.

Voit kirjautua Adobe ID -tilille ja Adobe-sovelluksiin sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Tämän tyyppistä sisäänkirjautumista kutsutaan yhteisölliseksi kirjautumiseksi. Voit käyttää somekirjautumista riippumatta siitä, onko sinulla vielä Adobe ID -tiliä.

Eikö sinulla ole Adobe ID -tiliä? Voit luoda Adobe ID -tilin ja kirjautua siihen sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Katso Sometilin tunnusten käyttäminen Adobe ID -tilin luomiseen.
Onko sinulla jo Adobe ID -tili? Voit liittää Facebook- tai Google-tilisi olemassa olevaan Adobe ID -tiliisi. Sen jälkeen voit kirjautua Adobe ID -tilillesi Facebook- tai Google-tilin tunnuksilla. Katso Sometilin (Facebook tai Google) yhdistäminen olemassa olevaan Adobe ID -tiliin.

Somekirjautumista voi käyttää vain henkilötileihin. Sometiliä ei voi liittää olemassa olevaan yritystiliin eikä somekirjautumista voi käyttää yritystilin luomiseen.

Sometilin tunnusten käyttäminen Adobe ID -tilin luomiseen

Voit luoda Adobe ID -tilin sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran sometilin tunnuksilla, sinulle luodaan Adobe ID -tili. Sen jälkeen voit kirjautua sometilisi tunnuksilla ja hallita Adobe-sovellusten ja palveluiden ostoja, jäsenyyttä, päivityksiä ja kokeiluversiota ynnä muuta. Lisätietoja Adobe ID -tilin hallinnasta on kohdassa Adobe ID -tilin hallinta

Huomautus:

Adobe ID -tiliisi liitetty sähköpostiosoite on sama kuin sometilisi sähköpostiosoite.

Kirjaudu sometilin tunnuksilla seuraavasti:

1. Siirry kirjautumisikkunaan jollakin seuraavista tavoista. Valitse mielestäsi helpoin.

• Avaa selaimessa käyttäjätilien sivu.
    • Avaa Creative Cloud -työpöytäsovellus valitsemalla tehtäväpalkista (Windows) tai Omenavalikosta (Mac OS) himmennetty Creative Cloud -kuvake.
      Jos Creative Cloud -työpöytäsovellus avautuu, olet jo kirjautuneena. Kirjaudu siinä tapauksessa ensin ulos Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta, kuten kohdassa Kirjaudu ulos Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta on kerrottu. Napsauta sitten himmennettyä Creative Cloud -kuvaketta.
    • Käynnistä jokin tietokoneeseesi asennettu Creative Cloud -sovellus. Sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Jos sinua ei pyydetä kirjautumaan, valitse Ohje > Kirjaudu (Adobe ID -tunnuksesi).
      Jos Ohje > Kirjaudu (Adobe ID -tunnuksesi) -vaihtoehto on himmennettynä tai jos siinä lukee Kirjaudu ulos  (Adobe ID -tunnuksesi), olet jo kirjautuneena. Siinä tapauksessa valitse Kirjaudu ulos ja sen jälkeen Ohje > Kirjaudu sisään)
  2. Valitse kirjautumisnäkymässä Facebook- tai Google-painike.

Kirjautumisnäyttö
  3. Syötä Facebook- tai Google-tilisi kirjautumistiedot, ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Sinua pyydetään antamaan joitakin lisätietoja, ennen kuin Adobe ID -tunnuksesi on luotu. Jos kirjauduit sometiliisi puhelinnumerolla, sinua pyydetään antamaan sähköpostiosoite, josta tulee Adobe ID -tiliisi liitetty sähköpostiosoite.

Huomautus:

• Kun kirjaudut ulos Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta, mistä tahansa Creative Cloud -sovelluksesta tai miltä tahansa Adoben verkkosivulta, olet edelleen kirjautuneena Facebookiin tai Googleen. Jos käytät yhteiskäytössä olevaa tietokonetta, varmista, että kirjaudut ulos Facebookista tai Googlesta kirjautuessasi ulos Adobe-sovelluksista tai joltakin Adoben verkkosivulta.
  • Jos luot uuden Facebook-tilin tai muutat Facebook-tilisi salasanaa, sinua ei ohjata takaisin Adobe-sovellukseen tai Adoben verkkosivulle, josta aloitit somekirjautumisen. Tässä tapauksessa siirry takaisin sovellukseen ja napsauta Käynnistä uudelleen, tai siirry takaisin verkkosivulle.
  • Jos kirjaudut Facebook- tai Google-tilin tunnuksilla Creative Cloud -työpöytäsovelluksen tai jonkin Creative Cloud -sovelluksen kautta, käyttäjä, joka on ollut kirjautuneena järjestelmän selaimeen (Google Chrome tai Apple Safari), kirjautuu ulos. Jos esimerkiksi olet kirjautuneena järjestelmän selaimeen Adobe ID -tunnuksella ”A” ja sen jälkeen kirjaudut Adobe ID -tunnuksella ”B” Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kautta, et ole enää kirjautuneena järjestelmän selaimeen käyttäjänä ”A”. Tämä koskee vain somekirjautumista. Jos kirjaudut Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanalla Adoben sovellukseen, se ei vaikuta selaimeen kirjautuneeseen käyttäjään.

Adobe ID -tilisi on luotu.

Jos kirjauduit tilisivulta, näkyviin tulee Adobe ID -tilisivu. Muussa tapauksessa sinut ohjataan verkkosivulle (esimerkiksi www.adobe.com) tai Adobe-sovellukseen, josta kirjauduit sisään.

Jos sinulla on Adobe ID -tili, voit yhdistää sometilisi (Facebook tai Google) siihen. Sen jälkeen voit hallita Adobe ID -tiliäsi kirjautumalla sometilisi tunnuksilla. Voit myös edelleen kirjautua Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla sometilin tunnusten lisäksi.

Voit yhdistää sometilin Adobe ID -tiliin kahdella tavalla:

Tilien yhdistäminen Adobe ID -tilisivulla

1. Kirjaudu Adobe ID -tiliisi.

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Suojaus ja yksityisyys.

Suojaus ja yksityisyys
  3. Valitse Yhdistetyt sometilit -osiosta Hallinta.

Yhdistetyt sometilit – hallinta
  4. Yhdistä tili Facebook- tai Google-tiliin valitsemalla Yhdistetyt sometilit -osiossa Yhdistä.

Sometilien yhdistäminen
  5. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

6. Sometilisi (Facebook tai Google) on yhdistetty Adobe ID -tiliisi.Nyt voit kirjautua Facebook- tai Google-tunnuksillasi ja hallita Adobe-sovellusten ja palveluiden ostoja, jäsenyyttä, päivityksiä ja kokeiluversiota ynnä muuta. Lisätietoja Adobe ID -tilin hallinnasta on kohdassa Adobe ID -tilin hallinta

Huomautus:

Voit yhdistää yhden Facebook-tilin ja yhden Google-tilin kerrallaan Adobe ID -tiliisi.

Jos sometilin sähköpostiosoite on sama kuin Adobe ID -tilin sähköpostiosoite

Jos sometiliin liitetty sähköpostiosoite on sama kuin Adobe ID -tiliin liitetty sähköpostisoite, sinua pyydetään yhdistämään tilit, kun kirjaudut sometilin tunnuksilla. Jos esimerkiksi Facebook-tiliisi sekä Adobe ID -tiliisi liitetty sähköpostiosoite on johndoe@example.com, sinua pyydetään yhdistämään Facebook-tilisi Adobe ID -tiliisi.

1. Valitse kirjautumisnäkymässä Facebook- tai Google-painike.

Kirjautumisnäyttö
  2. Anna Facebook- tai Google-tilin kirjautumistiedot.

3. Jos Adobe ID -tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite on sama kuin sometilisi sähköpostiosoite, sinua pyydetään yhdistämään sometilisi Adobe ID -tiliisi.

Tilien yhdistäminen
  4. Tarkista, että vaihtoehto yhdistää sometili Adobe ID -tiliin on valittuna. Valitse sen jälkeen Yhdistä tilit.

5. Adobe ID -tunnukseesi liitettyyn sähköpostisoitteeseen lähetetään vahvistuskoodi. Syötä vahvistuskoodi seuraavaan näyttöön ja valitse Vahvista.

Vahvistuskoodin syöttäminen
  6. Adobe ID -tunnuksesi on yhdistetty sometiliisi. Valitse Valmis.

Tilit yhdistetty
  7. Tilisi tiedot näytetään.

Tilin tiedot

Nyt voit kirjautua Facebook- tai Google-tunnuksilla tilin hallintaan. Voit myös jatkaa kirjautumista Adobe ID -tunnukseesi liitetyllä sähköpostiosoitteella kuten ennenkin.

Sometilin erottaminen Adobe ID -tilistä

Jos haluat erottaa sometilin Adobe ID -tilistä, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Adobe ID -tiliisi.

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Suojaus ja yksityisyys.

Suojaus ja yksityisyys
  3. Valitse Yhdistetyt sometilit -osiosta Hallinta.

Yhdistetyt sometilit – hallinta
  4. Valitse Katkaise yhteys sen sometilin kohdalta, jonka haluat erottaa Adobe ID -tilistä.

Tilien erottaminen
  5. Valitse näkyviin tulevassa kehotteessa Katkaise yhteys

Katkaise yhteys

Jos et ole koskaan määrittänyt salasanaa tiliisi, sinua pyydetään luomaan salasana, kun yrität poistaa viimeksi yhdistetyn sometilin.

Esimerkki: Sinulla on Facebook- ja Google-tili yhdistettynä Adobe ID -tiliin etkä ole määrittänyt salasanaa tiliisi. Jos erotat toisen sometileistä, esimerkiksi Facebook-tilin, sinua ei pyydetä luomaan salasanaa. Mutta jos nyt erotat jäljelle jäävän sometilin (tässä tapauksessa Google-tilin), sinua pyydetään luomaan salasana.

Somekirjautumiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Tietoa somekirjautumiseen liittyvistä virheistä on kohdassa Some-tilin avulla kirjautumiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen.