Je Adobe Creative Cloud-account wordt geleverd met onlineopslagruimte, zodat je je middelen overal en op elk apparaat of elke computer kunt gebruiken. Je kunt veel soorten creatieve middelen rechtstreeks weergeven in een webbrowser op je computer, tablet of smartphone. Je kunt de volgende soorten middelen weergeven: PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch en nog veel meer.

Met de Adobe Creative Cloud desktop-applicatie zorg je ervoor dat al je middelen gesynchroniseerd blijven. Alles wat je toevoegt, wijzigt of verwijdert, wordt ook op alle verbonden computers en apparaten toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Als je bijvoorbeeld een AI-middel uploadt via de pagina Creative Cloud Assets, wordt dit automatisch gedownload op alle verbonden computers.

Voor Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services zie:

Middelen bekijken

Tot je Creative Cloud-middelen behoren bestanden die met je desktopcomputer zijn gesynchroniseerd, middelen die zijn gemaakt met mobiele apps met Creative Cloud-functionaliteit en Creative Cloud-bibliotheken. Via de pagina Creative Cloud Assets kun je door al deze middelen bladeren. Op deze pagina worden de middelen als volgt onderverdeeld:

Bestanden:

hier worden middelen weergegeven die zijn gesynchroniseerd met de map Creative Cloud Files op je desktop.

Mobiele creaties:

hier worden middelen weergegeven die zijn gemaakt met mobiele apps met Creative Cloud-functionaliteit.

Bibliotheken:

hier worden ontwerpbibliotheken weergegeven die je zelf hebt gemaakt.

Middelen bekijken

Wanneer je op een middelencategorie klikt, wordt deze uitgevouwen om de subcategorieën weer te geven, als die er zijn. De middelen onder Bestanden worden bijvoorbeeld onderverdeeld in Alles, Gedeeld en Gearchiveerd.

Opties voor middelen

Je kunt middelen die zijn gemaakt met mobiele apps van Creative Cloud en Creative Cloud Libraries op een vergelijkbare manier beheren. De categorieën Mobiele creaties en Bibliotheken hebben ook een sectie Gearchiveerd, waarin je verwijderde inhoud kunt bekijken en herstellen.

Zie Creative Cloud Libraries voor meer informatie.

Alles: hier worden alle middelen weergegeven die zijn gesynchroniseerd met de map Creative Cloud Files

Gedeeld: hier worden de middelen weergegeven die je deelt met andere Creative Cloud-gebruikers

Gearchiveerd: hier worden verwijderde Creative Cloud-middelen weergegeven

Middelen synchroniseren of uploaden

Voer een van de volgende handelingen uit om middelen te synchroniseren vanaf je computer:

• Kopieer, plak of verplaats middelen naar de map Creative Cloud Files op je desktop.
  • Kies in een app Bestand Opslaan of Bestand Opslaan als en blader naar de map Creative Cloud Files.

Opmerking:

Als je de map Creative Cloud Files wilt openen vanuit de Creative Cloud desktop-app, selecteer je Middelen > Bestanden en klik je op Map openen.

Bestanden synchroniseren of uploaden

Opmerking:

Bestanden waarvan de namen speciale tekens als |, ", ?, <, >, /, * of : bevatten, worden niet gesynchroniseerd. Dit geldt ook voor bestanden met gereserveerde namen, zoals AUX of Com1. Als er een fout optreedt, moet je de bestandsnaam van het middel wijzigen om het te synchroniseren met Creative Cloud. Zie Fout: 'Kan geen middelen synchroniseren' voor meer informatie.

Met de volgende methoden kun je middelen ook rechtstreeks naar de pagina Creative Cloud Assets uploaden.

Menu Handelingen op de pagina Creative Cloud Assets

Upload en beheer je middelen in Creative Cloud via het menu Handelingen op de pagina Creative Cloud Assets.

Middelen slepen en neerzetten

Sleep middelen van je desktop naar de pagina Creative Cloud Assets.

Een middel vervangen

(Alleen van toepassing op bestanden) Als je een bestand opnieuw uploadt, wordt er een versie van gemaakt en wordt het bestaande bestand vervangen door een nieuw bestand. Creative Cloud slaat een kopie op van elke wijziging die je aanbrengt in een bestand.

Je kunt als volgt een bestand vervangen via de pagina Creative Cloud Assets:

1. Navigeer naar het bestand en open het bestand voor weergave.
  2. Selecteer Handelingen > Vervangen of sleep het bestand van de map naar het browservenster.
Opmerking: Het nieuwe bestand moet hetzelfde type hebben als het bestand dat je gaat vervangen. Je kunt bijvoorbeeld een PSD-bestand niet vervangen door een AI-bestand.

Zie Veelgestelde vragen over versies voor meer informatie over versies.

Middelen archiveren en verwijderen

Het verwijderen van een bestand, bibliotheekelement of mobiele creatie bestaat gebeurt in twee stappen. Eerst archiveer je het middel en vervolgens verwijder je het definitief uit de map Gearchiveerd voor die categorie op de website Assets.

• Je kunt bestanden archiveren op je desktop, via de website Assets en via een mobiele app van Creative Cloud. Je kunt zelfs de opdrachten van het besturingssysteem gebruiken om middelen te verwijderen uit de map Creative Cloud Files op je desktop.
  • Je kunt mobiele creaties archiveren via de website Assets en via sommige mobiele apps van Creative Cloud.
  • Je kunt bibliotheekelementen alleen archiveren via de website Assets.

Alle gearchiveerde/verwijderde middelen worden gesynchroniseerd met je Creative Cloud-account. Gearchiveerde middelen blijven onlineopslagruimte in beslag nemen. Als je de middelen definitief verwijdert, komt er opslagruimte vrij.

Een middel archiveren via de website Assets

1. Navigeer op de website Assets naar het bestand, de mobiele creatie of het bibliotheekelement dat je wilt archiveren.
  2. Selecteer in het contextmenu van het middel de optie Archiveren.

Creative Cloud verplaatst het middel naar de map Gearchiveerd voor die categorie. Mobiele creaties worden bijvoorbeeld verplaatst naar Mobiele creaties > Gearchiveerd, terwijl bibliotheekelementen worden verplaatst naar Bibliotheken > Gearchiveerd.
Bestanden verwijderen
Een middel archiveren (weergegeven voorbeeld: bibliotheekelement)

Middelen herstellen

1. Navigeer op de website Assets naar de pagina Gearchiveerd voor de desbetreffende categorie: Bestanden > Gearchiveerd, Mobiele creaties > Gearchiveerd of Bibliotheken > Gearchiveerd.
  2. Selecteer de middelen die je wilt herstellen.
  3. Klik op Herstellen. Wanneer je wordt gevraagd de bewerking te bevestigen, klik je nogmaals op Herstellen.

Middelen definitief verwijderen

1. Navigeer op de website Assets naar de pagina Gearchiveerd voor de desbetreffende categorie: Bestanden > Gearchiveerd, Mobiele creaties > Gearchiveerd of Bibliotheken > Gearchiveerd.
  2. Selecteer de middelen die je definitief wilt verwijderen.
  3. Klik op Definitief verwijderen. Wanneer je wordt gevraagd de bewerking te bevestigen, klik je nogmaals op Definitief verwijderen.

Opslaglidmaatschappen en -quota

De hoeveelheid opslagruimte is afhankelijk van je Creative Cloud-lidmaatschap.

Lidmaatschap Gratis opslagruimte
Gratis 2 GB
Creative Cloud (Fotografie) 2 GB
Creative Cloud (Losse app en Alle apps) 20 GB
Creative Cloud voor teams 100 GB

Je kunt de status van je opslagruimte bekijken op het tabblad Bestanden onder het deelvenster Middelen van de Creative Cloud desktop-app of op de pagina Instellingen van de pagina Activiteit van Creative Cloud.

Opslagstatus in de Creative Cloud desktop-app
Opslagstatus in de Creative Cloud desktop-app

Opslagstatus op de pagina Instellingen
Opslagstatus op de pagina Instellingen

Met Creative Cloud heb je vanaf elk apparaat een overloop van 1 GB voor synchronisatie. Als deze overloop is verbruikt, stopt de Creative Cloud desktop-app met het synchroniseren van nieuwe middelen en ontvang je een melding dat je je quota hebt overschreden. Middelen die niet kunnen worden geüpload, worden aangegeven met een rood uitroepteken. Je kunt nog steeds middelen verplaatsen, hernoemen of verwijderen. Als je middelen wilt blijven synchroniseren, moet je andere middelen definitief verwijderen om ruimte vrij te maken.

Opmerking:

Een klein deel van de opslagruimte wordt gebruikt voor beheerdoeleinden. De werkelijke opslagruimte is daardoor iets kleiner dan de toegewezen ruimte. Dit varieert van 100 kB tot 500 kB, afhankelijk van het aantal gebruikersmiddelen.