Synchronisatieopties instellen

Pas je synchronisatie-instellingen aan, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de synchronisatiefunctie van Creative Cloud. Meld je aan bij je Creative Cloud desktop-app om te beginnen.

De locatie van de synchronisatiemap wijzigen

Wacht totdat de synchronisatie is voltooid voordat je de maplocatie wijzigt.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Ga naar het pictogram Cloudactiviteit rechtsboven en selecteer het tandwielpictogram om de voorkeuren te openen.

Selecteer het pictogram Cloudactiviteit en daarna het tandwielpictogram

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

3. Selecteer het pictogram Bewerken om de maplocatie te wijzigen.

Maplocatie wijzigen

4. Kies de locatie waar je de lokale versie van de synchronisatiemap (de Creative Cloud-bestandsmap) naartoe wilt verplaatsen.

5. Selecteer Klaar om je wijzigingen op te slaan.

Nadat de locatie is gewijzigd, worden de map en bestanden automatisch naar de nieuwe locatie verplaatst.

Synchronisatiesnelheid beheren

Met de Creative Cloud desktop-app kun je de overdrachtssnelheid van je bestanden beheren, zowel wanneer ze online worden geüpload als wanneer ze lokaal worden gedownload. Je kunt de overdrachtssnelheid aanpassen aan de beschikbare bandbreedte.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Ga naar het pictogram Cloudactiviteit rechtsboven en selecteer het tandwielpictogram om de voorkeuren te openen.

Selecteer het pictogram Cloudactiviteit en daarna het tandwielpictogram

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

3. Selecteer een optie in elke vervolgkeuzelijst voor Overdrachtssnelheid voor downloaden en Overdrachtssnelheid voor uploaden.

Synchronisatiesnelheid beheren

4. Selecteer Klaar om de wijzigingen toe te passen.

Bestandssynchronisatie pauzeren en hervatten

Als je problemen met de bandbreedte hebt, kun je het automatisch synchroniseren van je bestanden onderbreken en op een beter tijdstip hervatten.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Ga naar het pictogram Cloudactiviteit rechtsboven en selecteer het tandwielpictogram om de voorkeuren te openen.

Selecteer het pictogram Cloudactiviteit en daarna het tandwielpictogram

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

3. Selecteer Synchronisatie pauzeren of Synchronisatie hervatten om de synchronisatie van bestanden te pauzeren of te hervatten.