Installatiehandleiding voor het Adobe Sign voor Salesforce-pakket, versie 19

Overzicht

Adobe Sign voor Salesforce werkt in elke browser en met elk mobiel apparaat. De toepassing is verkrijgbaar in de AppExchange en ondersteunt de volgende Salesforce-edities:

• Professional
  • Enterprise
  • Unlimited
  • Developer
  • Ultimate

Profiteer direct van de voordelen voor uw document- en ondertekeningsworkflow:

• Bespaar tijd en geld door ouderwetse verzending per post, spoedservice of fax te omzeilen
  • Verzend via Salesforce rechtstreeks contracten ter goedkeuring of digitale ondertekening, krijg toegang tot actuele contractgeschiedenis en bekijk opgeslagen contracten vanuit elk object
  • Volg deals binnen uw organisatie in realtime en krijg bovendien updates via Chatter als een overeenkomst wordt bekeken, ondertekend, geannuleerd of geweigerd
  • eSign-ondertekening in meer dan 20 talen en ondersteuning voor terugfaxen op meer dan 50 locaties wereldwijd
  • Voeg Salesforce-gegevens samen in documenten voordat u ze verzendt en wijs gegevens van de ondertekenaars automatisch en naadloos weer toe aan Salesforce-objecten
  • Maak herbruikbare overeenkomstsjablonen voor verzendopties en schakel knoppen in om aangepaste overeenkomsten met één klik te ‘Verzenden ter ondertekening’ vanuit een willekeurig Salesforce-object
  • Systeemeigen integraties met onder meer Conga Composer, Apttus, Selectica, Drawloop, Zuora en Emptoris
  • Alle Adobe Sign-objecten en -pagina's in Salesforce zijn vertaald naar alle 16 door Salesforce ondersteunde talen. Zo kunnen uw Salesforce-gebruikers al hun overeenkomsten in hun eigen taal verzenden en volgen

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden waarvan u op de hoogte moet zijn en bepaalde basiskennis die ervoor zorgt dat de implementatie soepel verloopt.

Neem voordat u het pakket downloadt contact op met het ondersteuningsteam van Adobe Sign en:

• Controleer of de Adobe Sign-account correct is ingevoerd in het Salesforce-kanaal
  • Controleer of de juiste gebruikers-id (e-mailadres) als beheerder is aangesteld in het Adobe Sign-systeem
  • Vermeld alle persoonlijke domeinen die uw gebruikers in hun e-mailadressen kunnen gebruiken (geen openbare domeinen zoals gmail.com, yahoo.com enzovoort)
  • Maak een lijst van alle gebruikers in het Adobe Sign-systeem die uw persoonlijke domeinen kunnen gebruiken
    • U moet wellicht aanvragen dat geldige gebruikers naar uw Adobe Sign-account worden verplaatst
    • Het is van groot belang dat het e-mailadres van de gebruiker in Adobe Sign en het primaire e-mailadres van de gebruiker met elkaar overeenkomen. Indien dit niet het geval is, moet het Adobe Sign-e-mailadres worden gewijzigd.

De volgende elementen zijn belangrijk in de Salesforce-omgeving:

• Cookies moeten zijn ingeschakeld in uw browser om Adobe Sign voor Salesforce te kunnen gebruiken. Controleer ook of cookies van derde partijen zijn ingeschakeld, aangezien dit in sommige browsers verplicht is
  • Mijn domein moet zijn ingeschakeld als u recordcomponenten (zoals het overeenkomstdeelvenster) op de Lightning-pagina van de overeenkomst wilt gebruiken.
  • Ga naar Setup > Instellingen > Beveiliging > Sessie-instellingen en zorg ervoor dat:
    • De instelling Sessies naar het oorspronkelijke IP-adres vergrendelen is uitgeschakeld
  • Licentie - Adobe Sign-gebruikers en -beheerders moeten een geldige licentie toegewezen krijgen om de service te gebruiken.
  • Bestandsbeperkingen - De maximale uploadgrootte in Salesforce Lightning is ongeveer 700 kB. U kunt Salesforce configureren om op de achtergrond documenten uit de bibliotheek te verzenden van maximaal 9 MB (zie Salesforce configureren om grote documenten te verzenden). Voor de meeste beheerders loont het de moeite om dit op tijd in te stellen.

Ondersteunde browsers

Browsers

Ondersteund

Beperkingen

Microsoft® Edge

Ja

Ja

Google Chrome™

Ja

Nee

Mozilla® Firefox®

Ja

Nee

Apple® Safari®

Ja

Nee

Bekende problemen met Microsoft Edge:

• Salesforce-beheerders kunnen de Wizard Setup niet opstarten in de Edge-browser.

Ondersteuning voor Adobe Sign

Open een ticket bij het Adobe Sign-ondersteuningsteam of neem contact op met uw aangewezen Client Success Manager als u vragen hebt of behoefte hebt aan aanvullende ondersteuning.

Adobe Sign voor Salesforce v19 installeren

Tests voor nieuwe klanten en voor de eerste keer installeren– Bij nieuwe Adobe Sign voor Salesforce-klanten kunt u binnen een paar minuten beginnen met het installeren en het verzenden van testovereenkomsten.  Installatie van de basisfuncties neemt slechts 15 minuten in beslag

Bestaande klanten die een upgrade uitvoeren vanuit vorige versies– Om optimaal gebruik te maken van de nieuwste functies en de beste ondersteuning te krijgen, raden wij klanten ten zeerste aan om een upgrade uit te voeren naar de nieuwste versie van het pakket. Zie de Upgradehandleiding voor meer informatie als u een upgrade uitvoert naar Adobe Sign voor Salesforce v19 vanuit een oudere versie.

De Lightning Experience wordt volledig ondersteund door het nieuwe Adobe Sign-pakket. Deze instructies zijn dan ook geschreven met gebruik van de Lightning-interface.

Belangrijke opmerkingen over Sandbox-tests

Tijdens tests in een Salesforce Sandbox gebruikt u meestal geen echt e-mailadres waar u toegang toe hebt. (bv. gebruiker@bedrijf.nl.sandboxnaam). In deze gevallen raden wij ten zeerste aan om uw e-mailadres in Salesforce Sandbox aan te passen naar een echt e-mailadres voordat u met de tests begint, zodat uw Adobe Sign-account verbonden is aan een echt e-mailadres. Doet u dit niet, dan kunt u later bij de Productie problemen ondervinden als u uw e-mailadres wilt wijzigen. Uw Adobe Sign-account is dan namelijk verbonden aan een niet-bestaand e-mailadres dat niet geverifieerd kan worden.

Installeren van het Adobe Sign-pakket

U moet over een Salesforce-account beschikken als u het Adobe Sign-pakket wilt installeren. Is dit niet het geval, dan kunt u er als volgt een aanmaken tijdens het installatieproces:

1. Klik hier voor toegang tot het Adobe Sign-applicatiepakket op de Salesforce AppExchange.
  2. Klik op de knop Nu downloaden.
  3. Selecteer de juiste aanmeldingsoptie.
    • Al u al een Salesforce-account hebt, selecteert u Doorgaan als gast.
      • Voer uw referenties in wanneer u hierom wordt gevraagd
    • Als u nog geen account hebt, selecteert u Ik heb geen aanmeldgegevens.
      • U wordt gevraagd een Salesforce-account te maken.
      • Wanneer u dit hebt gedaan, herhaalt u stap 1 en 2 om u aan te melden met uw referenties.
Installatieopties

4. Selecteer wanneer u hierom wordt gevraagd de installatieomgeving: Productie of Sandbox

5. Controleer de informatie over de installatie en de voorwaarden:

• Schakel het selectievakje Voorwaarden en bepalingen in ter aanduiding dat u de voorwaarden en bepalingen hebt gelezen en ermee akkoord gaat
  • Klik op Bevestigen en installeren om de installatie te starten.
Gebruiksvoorwaarden

6. Wanneer u wordt gevraagd zich aan te melden bij uw Salesforce-organisatie, voert u de gebruikersnaam en het wachtwoord in en klikt u op Aanmelden bij Salesforce.

7. Doe het volgende wanneer de pagina voor het installeren van Adobe Sign wordt weergegeven:

• Selecteer Installeren voor alle gebruikers
  • Klik op Installeren
Installeren voor alle gebruikers

8. In de pop-up ‘Toegang derde partij goedkeuren’:

• Vink Ja, verleen toegang tot websites van derde partijen aan zodat Salesforce veilig toegang krijgt tot Adobe Sign
  • Klik op Doorgaan om de installatie te starten
Toegang tot derde partijen verlenen

9. Tijdens het importeren verschijnt een pagina met een melding dat dit enige tijd kan duren

• Klik op Gereed om door te gaan.

Nadat de installatie is voltooid, ontvangt u per e-mail een bevestiging dat het pakket is geïnstalleerd. U kunt dit verifiëren via Setup > Platformtools > Toepassingen > Geïnstalleerde pakketten

Op de pagina met geïnstalleerde pakketten vindt u informatie over uw installatie.

Het geïnstalleerde pakket

Configuraties na de installatie (verplicht)

Voordat u Adobe Sign-overeenkomsten kunt verzenden vanuit Salesforce, dient u nog een paar eenvoudige installatiestappen te volgen. Deze stappen worden hieronder beschreven.

1. Klik in de linkerbovenhoek op de App Launcher en klik vervolgens op de Adobe Sign-app voor een weergave met de Adobe Sign-tabbladen.
2_navigate_to_adobesignobjects

2. Klik op het tabblad Adobe Sign-beheer om de installatiewizard te openen

3_adobe_sign_admintab

3. Kies de juiste optie in “Stap 1: Uw Adobe-account koppelen aan Salesforce” van de Wizard Setup:

• Aanmelden bij Adobe - U wordt gevraagd zich aan te melden bij Adobe Sign.
    • Meld u aan met uw Adobe Sign-beheerdersaccount
    • Klik op Toegang verschaffen als hierom wordt gevraagd
    • Er zou nu een bericht moeten verschijnen waarin staat: Gelukt! U hebt uw Adobe-account met succes geautoriseerd.
  • Registreren voor een gratis proefaccount - Er wordt een nieuwe pagina in de browser geopend waarin u wordt gevraagd een nieuwe account aan te maken. Sluit de pagina in de browser nadat uw account is gemaakt en ga terug naar de Salesforce-pagina. Selecteer vervolgens de optie ‘Aanmelden bij Adobe’ om verder te gaan.
Uw account koppelen

Opmerking:

Wij raden ten zeerste aan om Voorbeelden van overeenkomstsjablonen genereren ingeschakeld te laten, aangezien deze sjablonen van pas komen bij het begrijpen en configureren van de gegevenstoewijzing en de klantenportals.

4. Klik op Volgende in het bevestigingsbericht van stap 1

5. In “Stap 2: Automatische statusupdates voor Adobe Sign inschakelen”, klikt u op de knop Inschakelen

• Klik op Toestaan wanneer u wordt gevraagd om toegang te verschaffen tot Adobe Sign
  • Er zou nu een bericht moeten verschijnen waarin staat: U hebt de automatische statusupdates voor uw account ingeschakeld.

6. Klik onderaan op de pagina op Volgende om verder te gaan

7. Wanneer in de Wizard Setup het bericht Gefeliciteerd. De installatie is nu voltooid! verschijnt, klikt u op Gereed. U kunt nu gebruikmaken van Adobe Sign voor Salesforce.

Gefeliciteerd! U hebt Adobe Sign voor Salesforce geïnstalleerd en ingesteld.

Na de aanvankelijke installatie, hebt u via het tabblad ‘Adobe Sign-beheer’ toegang tot geavanceerde Adobe Sign-functies, accountinstellingen en overige bronnen.

Opmerking:

• Ondervindt u problemen bij het verzenden van overeenkomsten, neem dan contact op met Adobe-ondersteuning en controleer of uw Adobe Sign-account aan het juiste kanaal is aangesloten voor Salesforce-integratie. Dit is de standaardinstelling voor Salesforce-gebruikers.
  • Als u Salesforce Professional Edition gebruikt, moet u de installatie voltooien door de aanvullende stappen te volgen in de sectie Adobe Sign voor Salesforce Professional Edition - Aanvullende stappen voor installatie.

Overeenkomstobjecten aan pagina-indelingen toevoegen

U kunt de functionaliteit van Adobe Sign aanzienlijk verbeteren door het overeenkomstobject toe te voegen aan de pagina-indelingen waar uw gebruikers het vaakst mee werken bij het verzenden van te ondertekenen documenten.

1. Klik in het tabblad Adobe Sign-beheer op de koppeling ‘Verzenden ter ondertekening’-onderdelen toevoegen aan Salesforce-pagina's (optioneel).
  2. Er verschijnt een venster waarin u uit vijf standaardpagina-indelingen kunt kiezen: Account, Opportunity, Contract, Lead en Contactpersoon.  Selecteer de pagina-indeling die u wilt aanpassen.
6_install_the_agreementobjecttoapagelayout

Wanneer de objectpagina wordt geladen:

3. Klik in het menu aan de linkerkant op de optie Pagina-indeling

4. Selecteer de pagina-indeling die u wilt bewerken

Pagina-indeling ‘Contactpersoon’

3. Klik in het menu aan de linkerkant op Verwante lijsten en sleep het object Overeenkomsten naar de gewenste locatie op de pagina-indeling.

Overeenkomstobject uit de verwante lijsten toevoegen

4. Klik op de knop Opslaan

Als het overeenkomstobject op de juiste plek staat, ziet u direct alle overeenkomsten die verwant zijn aan het Salesforce-object en kunt u nieuwe overeenkomsten rechtstreeks vanuit het relevante record verzenden.

Contactpersoon met bijgevoegde overeenkomst

Optionele configuraties na de installatie

Met de volgende optionele configuraties maakt u uw installatie niet alleen functioneel, maar ook waardevol. Adobe Sign beschikt over een breed aanbod aan configuratiemogelijkheden. In de rest van dit document worden de meest gebruikte aanpassingen beschreven. De minder vaak gebruikte (lees: in specifieke gevallen waardevolle) configuraties vindt u in de Geavanceerde configuratiegids.

Rol van delegeerder inschakelen voor ontvangers

Opmerking:

De rol van delegeerder wordt alleen ondersteund in de Lightning-omgeving

De rol van delegeerder is een tijdelijke rol voor wanneer u weet dat iemand moet ondertekenen of goedkeuren, maar u op het moment dat u de overeenkomst verzendt nog niet kunt bepalen wie dat moet zijn.  De delegeerder wordt niet geacht te ondertekenen en beschikt bij het ontvangen van het document dus niet over velden.  Zodra de gedelegeerde de overeenkomst heeft gedelegeerd, krijgt hij of zij volledige toegang tot alle velden waartoe toegang is verleend.

Rollen voor delegeerder inschakelen:

1. Ga naar Setup > Platformtools > Aangepaste code > Aangepaste instellingen
    • Hierdoor wordt de pagina Aangepaste instellingen geladen
  2. Klik op het veld Adobe Sign-instellingen
    • De pagina Adobe Sign-instellingen wordt geladen
Adobe Sign-instellingen

3. Klik op de knop Beheren

Adobe Sign-instellingen - de knop Beheren

4. Klik op Nieuw (of op Bewerken, als u de instellingen eerder hebt geconfigureerd)

• De pagina Adobe Sign-instellingen wordt geladen.
Adobe Sign-instellingen - de knop Nieuw

5. Zoek de waarden die u moet aanpassen met uw favoriete zoekfunctie (cmd/Ctrl + F):

• Rol van Gedelegeerde goedkeurder van ontvanger inschakelen– Nodig voor het delegeren naar goedkeurders
  • Rol van Gedelegeerde ondertekenaar van ontvanger inschakelen– Nodig voor het delegeren naar ondertekenaars
Instellingen voor delegeerders

6. Klik op Opslaan

Verwante objecten toevoegen aan de overeenkomstpagina

U kunt Adobe Sign-overeenkomsten aan Salesforce-objecten naar keuze koppelen (standaard of aangepaste objecten). Zo kunt u overeenkomsten maken die gekoppeld zijn aan deze objecten en worden op de pagina van het object alle overeenkomsten weergeven die verwant zijn aan dat object.

In de onderstaande instructies wordt beschreven hoe u overeenkomsten koppelt aan een Volgorde-object, maar ze zijn ook van toepassing op ieder ander object in uw Salesforce-organisatie.

1. Ga naar Setup > Platformtools > Objecten en velden > Objectbeheer
  2. Klik op het object waaraan u de overeenkomstlijst wilt toevoegen en open de pagina van dat object
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op de koppeling Velden en relaties
  4. Klik op de knop Nieuw
Objecten maken > Overeenkomst

5. In Stap 1. Kies het type veld, selecteer Relatie opzoeken en klik op Volgende

Lookup Relationship

6. In Stap 2. Kies het verwante object, selecteer uw object (in dit geval Volgorde) in het keuzemenu en klik op Volgende

7. In Stap 3. Voer het label en de naam in voor het zoekveld, voer een veldnaam in en klik op Volgende.

Relationship step 3

8. Klik op Volgende in Stap 4 en Stap 5

9. In Stap 6. Voeg aangepaste verwante lijsten toe, controleer of de optie Verwante lijst toevoegen is ingeschakeld en klik op Opslaan.

De optie ‘Verwante lijst toevoegen’

Geavanceerde verificatiemethoden voor ondertekenaars

Wettelijk gezien is authenticatie via een e-mailadres (en derhalve de ondertekenings-URL in het e-mailbericht) genoeg voor het bemachtigen van een bindende handtekening. In veel gevallen is er echter behoefte aan een extra verificatie van de identiteit van de ondertekenaar. Adobe Sign biedt drie aanvullende verificatiemethoden om de identiteit vast te stellen (klanten in de VS hebben vier opties als KBA wordt meegerekend):

• Wachtwoord– De ontvanger moet een wachtwoord invoeren om de overeenkomst te kunnen bekijken en ondertekenen.
    • Het wachtwoord moet via een ander kanaal naar de ontvanger worden gestuurd
    • Standaard ingeschakeld
  • Sociale identiteit– De ontvanger verifieert zich voorafgaand aan het bekijken en ondertekenen met Facebook, Google, LinkedIn of een andere service.
    • Standaard uitgeschakeld
  • Telefonische verificatie– De ontvanger krijgt een automatisch verstuurd sms-bericht of telefoontje met de vereiste code.
    • Kosten per transactie van toepassing
    • Standaard uitgeschakeld
  • KBA (Knowledge Based Authentication, verificatie op basis van kennis)– De ontvanger verifieert zich door vragen te beantwoorden uit openbaar toegankelijke databases.
    • Kosten per transactie van toepassing
    • Alleen beschikbaar voor ondertekenaars in de VS
    • Standaard uitgeschakeld

Er zijn twee configuratieopties om te overwegen:

• Welke aanvullende verificatiemethode wilt u (eventueel) inschakelen?
    • Houd er rekening mee dat zowel aan telefonische als aan KBA-verificatie kosten zijn verbonden. Schakel deze methoden dus niet in, tenzij dit contractueel is toegelaten.
  • Wilt u dat alle ondertekenaars altijd dezelfde verificatiemethode gebruiken of wilt u de verificatie per ontvanger instellen?
    • Het concept van ‘interne’ vs. ‘externe’ ondertekenmethoden is eveneens toegestaan. Adobe Sign classificeert ieder e-mailadres in uw Adobe Sign-account als interne ondertekenaar, terwijl ieder e-mailadres dat niet in uw account voorkomt als extern wordt gerekend.
    • Ten zeerste aanbevolen als u een betaalde verificatiemethode gebruikt en interne controlehandtekeningen verzamelt.

Geavanceerde verificatiemethoden voor ondertekenaars inschakelen (Adobe Sign)

U moet eerst de opties in de Adobe Sign-account inschakelen.  Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan bij Adobe Sign met uw Accountbeheerders-id
  2. Ga naar Account > Accountinstellingen > Verzendinstellingen
Ga naar Account > Accountinstellingen > Verzendinstellingen

3. Vink de opties aan die u wilt inschakelen

4. Klik op Opslaan

Geavanceerde verificatiemethoden voor ondertekenaars inschakelen (Salesforce)

Beschikbare verificatiemethoden in Salesforce aanpassen:

1. Ga naar Setup > Platformtools > Aangepaste code > Aangepaste instellingen
    • Hierdoor wordt de pagina Aangepaste instellingen geladen
  2. Klik op het veld Adobe Sign-instellingen
    • De pagina Adobe Sign-instellingen wordt geladen
De optie Adobe Sign-instellingen .

3. Klik op de knop Beheren

De pagina Adobe Sign-instellingen en de knop Beheren

4. Klik op Nieuw (of Bewerken)

De knop Nieuw op de pagina Adobe Sign-instellingen

5. Zoek de waarden die u moet aanpassen met uw favoriete zoekfunctie (cmd/Ctrl + F)

Methode

Instelling

Standaard

Wachtwoord

Ondertekeningswachtwoord verbergen

Uitgeschakeld

Sociale identiteit

Verificatie sociale-id uitschakelen

Ingeschakeld

Telefoon

Telefoonverificatie inschakelen

Uitgeschakeld

KBA

Op basis van kennis uitschakelen

Ingeschakeld

6. Klik op Opslaan nadat u de wijzigingen hebt aangebracht

Geavanceerde verificatie voor ondertekenaars per ontvanger inschakelen (Adobe Sign)

Klanten die een aanvullende verificatie implementeren, willen waarschijnlijk aparte identificatiemethoden inschakelen, zodat hun interne ondertekenaars minder streng gecontroleerd worden.

De configureerbare instellingen staan op dezelfde locatie als de verificatiemethoden.

U moet eerst de opties in de Adobe Sign-account inschakelen.  Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan bij Adobe Sign met uw Accountbeheerders-id
  2. Ga naar Account > Accountinstellingen > Verzendinstellingen
Ga naar Account > Accountinstellingen > Verzendinstellingen

3. Vink Het gebruik van verschillende instellingen voor identiteitsverificatie van ondertekenaars toestaan voor ondertekenaars in mijn account aan.

4. Vink de verificatieopties aan die u wilt toestaan voor interne ondertekenaars

5. Klik op Opslaan

Geavanceerde verificatie voor ondertekenaars per ontvanger inschakelen (Salesforce)

Beschikbare verificatiemethoden in Salesforce aanpassen:

1. Ga naar Setup > Platformtools > Aangepaste code > Aangepaste instellingen
    • Hierdoor wordt de pagina Aangepaste instellingen geladen
  2. Klik op het veld Adobe Sign-instellingen
    • De pagina Adobe Sign-instellingen wordt geladen
Adobe Sign-instellingen

3. Klik op de knop Beheren

De pagina Adobe Sign-instellingen en de knop Beheren

4. Klik op Nieuw (of Bewerken)

• De pagina Adobe Sign-instellingen wordt geladen.
De knop Nieuw op de pagina Adobe Sign-instellingen

5. Zoek de waarden die u moet aanpassen met uw favoriete zoekfunctie (cmd/Ctrl + F):

• Afzonderlijke identiteitsmethode ondertekenaar inschakelen–Vink dit selectievakje aan om andere verificatiemethoden in te schakelen voor ontvangers in uw Adobe Sign-account, dan voor ontvangers buiten uw Adobe Sign-account. U kunt bijvoorbeeld instellen dat een klant zich voor het ondertekenen van het document moet verifiëren met verificatie op basis van kennis, terwijl voor uw salesmanager geen aanvullende verificatie geldt.
  • Identiteitsverificatie per ondertekenaar inschakelen– Schakel deze instelling in om voor iedere ondertekenaar een aparte verificatiemethode mogelijk te maken. (bv. wachtwoord, telefonisch, sociale identiteit, KBA).

6. Klik op Opslaan als u klaar bent

Salesforce configureren om grote documenten te verzenden

Grote documenten worden (tot een bepaalde limiet) automatisch ondersteund voor het verzenden van transacties en achtergrondhandelingen:

• Uploadlimiet - Houd er rekening mee dat het uploadprogramma van Salesforce Lightning een maximale bestandsgrootte van slechts ongeveer 700 kB toelaat. Verzenden vanuit de Salesforce-bibliotheek geeft u meer mogelijkheden.
  • Transacties verzenden– Vanuit de Salesforce-bibliotheek kunt u een los document van maximaal 2,0 MB verzenden of meerdere documenten met een gezamenlijke grootte van maximaal 2,0 MB.
  • Achtergrondhandelingen: wanneer u een document op de achtergrond verzendt, kunt u één document van maximaal 9,0 MB verzenden of meerdere documenten met een totale grootte van 9,0 MB. (Zie de handleiding voor geavanceerde aanpassingen voor meer informatie over achtergrondhandelingen.)

Als u grotere documenten moet sturen, moet u het volgende doen:

• De Adobe Sign-callbacksite installeren en configureren
  • De Adobe Sign-callback-URL toevoegen aan de aangepaste instellingen
  • Het profiel voor uw Adobe Sign-callbacksite aanpassen
  • Het veld 'Aantal aanroepen bijlageservice' instellen op zichtbaar voor alle profielen

Opmerking:

• Het ter ondertekening verzenden van grote bestandtransacties (zoals hierboven gedefinieerd) wordt niet ondersteund in Salesforce Professional Edition.
  • Als u geen Salesforce-sites in uw Salesforce-organisatie hebt gebruikt, moet u eerst een Force.com-domeinnaam registreren die wordt gebruikt voor al uw Salesforce-sites in het account. (Zie Een aangepast Force.com-domein registreren in Salesforce.com Help). Als u een nieuwe domeinnaam registreert, wordt aangeraden om geen bijzonder lange domeinnaam te gebruiken, omdat de beveiligde web-URL anders de limiet van 255 tekens voor Adobe Sign-callback-URL's kan overschrijden.

De Adobe Sign-callbacksite installeren en configureren

U moet een site installeren en configureren voor de Adobe Sign-callback, zodat de updates van de overeenkomst via een pushbewerking tijdig naar Salesforce kunnen worden verzonden.

1. Ga naar Setup > Platformtools > Gebruikersinterface > Sites en domeinen > Sites
  2. Registreer de domeinnaam van uw site
    1. Typ de naam van uw gewenste domein in het tekstveld na http://
    2. Klik op de knop Beschikbaarheid controleren om er zeker van te zijn dat het domein beschikbaar is voor gebruik
      1. Zodra u een beschikbaar domein hebt gevonden, verschijnt het bericht Geslaagd.
    3. Accepteer de Gebruiksvoorwaarden en klik op de knop Mijn Force.com-domein registreren
16_create_a_site

De pagina Sites wordt vernieuwd en uw nieuwe site wordt getoond

3. Klik op de knop Nieuw

• De pagina Site bewerken wordt geladen
Sites-pagina - Nieuw-knop

4. Ga als volgt te werk op de pagina Site bewerken:

• Stel de waarde voor het Sitelabel in op: Adobe Sign-callback.
  • Stel de waarde voor Sitenaam in op: Adobe_Sign_Callback.
  • Stel de waarde voor Sitecontact in op de Salesforce-gebruiker die meldingen zal ontvangen over de sites. In de meeste gevallen is dit de accountbeheerder.
  • Stel de waarde voor Standaardwebadres in op: AdobeSignCallback.
  • Schakel het besturingselement Actief in.
  • Stel de waarde voor de startpagina van de actieve site in op: EchoSignCallback.
    • EchoSign is de verouderde naam voor het Adobe Sign-product.

De velden moet er als volgt uitzien:

Volledig geconfigureerde site

5. Klik op Opslaan om door te gaan.

6. Klik in de sectie Aangepaste URL's op de koppeling Weergave

Een nieuw tabblad wordt geopend

Volledig geconfigureerde en opgeslagen site

7. Van het nieuwe tabblad kopieert u de waarde van de URL in de browser en plakt u deze in een tekstbestand.

• Als u een Sandbox gebruikt bij het testen, kopieert u de http-URL en niet de https-URL.

De URL moet er ongeveer als volgt uitzien:

Voorbeeld van een site-URL

Opmerking:

Deze URL is nodig om uw aangepaste instellingen te configureren.

De Adobe Sign-callback-URL toevoegen aan de aangepaste instellingen

1. Ga naar Setup > Platformtools > Aangepaste code > Aangepaste instellingen
    • Hierdoor wordt de pagina Aangepaste instellingen geladen
  2. Klik op het veld Adobe Sign-instellingen
    • De pagina Adobe Sign-instellingen wordt geladen
Adobe Sign-instellingen

3. Klik op de knop Beheren

De pagina Adobe Sign-instellingen en de knop Beheren

4. Klik op Nieuw (of Bewerken)

De pagina Adobe Sign-instellingen bewerken wordt geladen.

De knop Nieuw op de pagina Adobe Sign-instellingen

5. Stel de waarde voor Callback-URL van Adobe naar Salesforce-site in op de waarde van het ‘Beveiligde webadres’ dat u hebt gekopieerd na het configureren van uw Adobe Sign-callbacksite (zie stap 7 hierboven).

Zorg ervoor dat het adresvoorvoegsel ‘https’ is, en niet ‘http’.

Aangepaste callback-URL

6. Klik op Opslaan om uw instellingen op te slaan.

Het profiel voor uw Adobe Sign-callbacksite aanpassen

U moet ook het profiel voor uw Adobe Sign-callbacksite als volgt aanpassen:

• Voeg de Apex-klasse AgreementAttachmentService toe zodat deze zichtbaar is
  • Schakel indien nodig het Agreement-object en de veldmachtigingen in
  • Voeg IP-adressen toe voor de Adobe Sign-callbacksite

Opmerking:

De volgende stappen hebben betrekking op de uitgebreide profielinterface. (Zie het overzicht met profielen in Salesforce.com Help voor meer informatie over de profielinterfaces.)

1. Navigeer naar Setup > Platformtools > Gebruikersinterface > Sites en domeinen > Sites
  2. Klik op de sitelabel Adobe Sign-callback
  3. Klik op de knop Instellingen voor openbare toegang
Openbare toegang Instellingen-knop

4. Ga als volgt te werk om de Apex-klasse AgreementAttachmentService toe te voegen:

a. Klik op de koppeling Toegang tot Apex Code-klassen ingeschakeld om naar de desbetreffende sectie te gaan, en klik vervolgens op Bewerken.

Openbare toegangsinstellingen-knop

b. In de lijst Beschikbare Apex-klassen aan de linkerkant selecteert u echosign_dev1.AgreementAttachmentService en klikt u op Toevoegen om deze te verplaatsen naar de lijst Ingeschakelde Apex-klassen aan de rechterkant, zoals hieronder weergegeven.

c. Kik op Opslaan

U gaat nu terug naar de pagina Adobe Sign-callbackprofiel

selecteer echosign_dev1.AgreementAttachmentService

5. Ga als volgt te werk om de machtigingen op objectniveau in te schakelen voor het profiel van de Adobe Sign-callbacksite.

a. Klik op de knop Bewerken in de pagina Adobe Sign-callbackprofiel

Schuif omlaag naar Aangepaste objectmachtigingen

b. Schakel alle machtigingen in voor het Overeenkomsten-object (Lezen, Maken, Bewerken, Verwijderen, Alles weergeven, Alles wijzigen)

Aangepaste objecteigenschappen

c. Kik op Opslaan

U gaat nu terug naar de pagina Adobe Sign-callbackprofiel

6. Voeg de instellingen voor openbaar toegankelijke IP-bereiken aan de site toe, zodat deze slechts beperkt toegankelijk is voor Adobe Sign-IP's.

a. Klik op de koppeling Aanmeldings-IP-bereik om naar de bijbehorende sectie te gaan

b. Klik op de knop Nieuw

c. In het dialoogvenster Inlog-IP-bereiken voert u het eerste IP-adresbereik in:

Eerste IP-adres: 52.71.63.224

Laatste IP-adres: 52.71.63.255

Beschrijving: Adobe Sign

d. Klik op Opslaan

IP-bereiken instellen

Opmerking:

Als de fout “De lijst met IP-bereiken bevat uw huidige IP-adres niet...” wordt weergeven, kunt u de optie Dit IP-bereik opslaan ook als het niet mijn huidige IP-adres bevat inschakelen. Klik nogmaals op Opslaan.

e. Herhaal de bovenstaande stappen van a tot d voor de onderstaande aanvullende IP-adresbereiken:

Start IP

Einde IP

Beschrijving

52.35.253.64

52.35.253.95

Adobe Sign

52.48.127.160

52.48.127.191

Adobe Sign

52.58.63.192

52.58.63.223

Adobe Sign

52.196.191.224

52.196.191.255

Adobe Sign

52.65.255.192

52.65.255.223

Adobe Sign

13.126.23.0 13.126.23.31 Adobe Sign

De definitieve IP-bereiken voor aanmelding voor de Adobe Sign-callbacksite moeten als volgt worden weergegeven:

Beide IP-bereiken ingesteld

Het veld 'Aantal aanroepen bijlageservice' instellen op zichtbaar voor alle profielen

U moet er ook voor zorgen dat het veld 'Aantal aanroepen bijlageservice' door het relevante profiel kan worden bewerkt. Ga hiervoor als volgt te werk.

1. Navigeer naar Setup > Platformtools > Objecten en velden > Objectbeheer
  2. Klik op de koppeling Overeenkomst links in het scherm
  3. Klik op de optie Velden en relaties links in het scherm
  4. Zoek en klik op de koppeling Aantal aanroepen bijlageservice
Objecten maken > Overeenkomst

5. Klik op de knop Beveiliging op veldniveau instellen.

6. Schakel de opties voor zichtbaar en alleen-lezen in op het hoogste niveau. Zo wordt de beveiliging op veldniveau ingeschakeld voor alle vermelde profielen

Zichtbaar en alleen-lezen inschakelen op het hoogste niveau

7. Klik op de knop Opslaan.

Adobe Sign voor Salesforce - Professional Edition

Maakt u gebruik van Salesforce Professional Edition, zorg er dan voor dat u de instructies in de volgende secties volgt nadat u de standaard installatiestappen hebt voltooid.

Velden toevoegen aan de pagina-indeling Professionele overeenkomstenlay-out

1. Ga naar: Setup > Platformtools > Objecten en velden > Objectbeheer
  2. Selecteer het label Overeenkomst aan de linkerkant van het venster
  3. Selecteer Pagina-indeling in het menu aan de linkerkant
  4. Klik op de pagina-indelingsnaam Agreement Layout Professional
Objecten maken > Overeenkomst

5. Houd Velden geselecteerd en sleep elk van de volgende velden naar de pagina-indeling:

• Ontvanger (gebruiker)
  • Aanvullende ontvanger 1 (gebruiker)
  • Aanvullende ontvanger 2 (gebruiker)
  • Aanvullende ontvanger 3 (gebruiker)
  • Automatische herinneringen inschakelen
  • Ontvangeradressen
  • Samenvoegen

6. Klik op de knop Opslaan.

Velden toevoegen aan de pagina-indeling ‘Ontvanger’

Velden toevoegen aan de pagina-indeling ‘Ontvanger’

1. Ga naar: Setup > Platformtools > Objecten en velden > Objectbeheer
  2. Selecteer het label Ontvanger aan de linkerkant van het venster
  3. Selecteer Pagina-indeling in het menu aan de linkerkant
  4. Klik op de indelingsnaam Lay-outpagina EchoSign-ontvanger
  5. Houd Velden geselecteerd en sleep elk van de volgende velden naar de pagina-indeling:
  • Overeenkomst
  • Contactpersoon
  • E-mailadres
  • Lead
  • Rekeningnummer
  • Persoonsaccount
  • Type ontvanger
  • E-mailadres gebruiken
  • Gebruiker
  • Samenvoegen

6. Klik op de knop Opslaan.

Veelvoorkomende problemen

Toegang verlenen tot aanvullende profielen

Tijdens de installatie mag u alleen beheerderstoegang tot Adobe Sign voor Salesforce hebben. Raadpleeg de documentatie voor Toegang verlenen tot aanvullende profielen in Adobe Sign als u de toegang naar aanvullende gebruikersprofielen wilt uitbreiden.

E-mailadressen of wachtwoorden bijwerken

Wachtwoordwijzigingen van de beheerdersaccount in Salesforce

Is het Salesforce-wachtwoord of -gebruikersnaam gewijzigd voor het account dat voor uw Salesforce-organisatie aan Adobe Sign is gekoppeld, werk deze dan bij zodat de statusupdates correct blijven werken voor overeenkomsten in uw organisatie.

1. Ga naar de pagina Adobe Sign-beheer en klik op de koppeling Automatische statusupdates inschakelen.

Koppeling ‘automatische statusupdates inschakelen’

2. Klik op de knop Inschakelen en verleen Adobe Sign toegang als hierom wordt gevraagd

E-mailadressen van gebruikers in Adobe Sign bijwerken

Als het e-mailadres van een gebruiker in uw Salesforce-organisatie is gewijzigd, moet dat e-mailadres ook worden gewijzigd in Adobe Sign.

Gebruikers van Adobe Sign kunnen hun eigen e-mailadres wijzigen. Gebruikers kunnen informatie vinden over het wijzigen van hun e-mailadres in de Adobe Sign-ondersteuning door hier te klikken.

Adobe Sign-accountbeheerders kunnen eveneens de e-mailadressen van gebruikers wijzigen met behulp van de bulkupdate-functie. Beheerders vinden informatie over het gebruik van bulkupdates in de Adobe Sign-ondersteuning door hier te klikken.

Het opzoeken van leads in Professional- en Enterprise-edities mislukt

Het is niet mogelijk om leads op te zoeken in Professional en Enterprise-edities als het gebruikersprofiel geen toegang tot het veld Mobiel van het Lead-object toelaat.

Dit corrigeert u als volgt:

• Ga naar: Setup > Platformtools > Objecten en velden > Objectbeheer
  • Selecteer Lead uit de lijst met objecten links in het venster
  • Selecteer Velden en relaties uit de opties in het menu aan de linkerkant
  • Klik op het Veld-label voor het veld Mobiel
  • Klik op de knop Beveiliging op veldniveau instellen
  • Stel de desbetreffende profielen in door Zichtbaar en Alleen-lezen aan te vinken
  • Klik op Opslaan