Hva er HiDPI og Retina-skjermer?

HiDPI og Apples retinaskjermer gjør det mulig å vise flere piksler på skjermen din. Resultatet er at bildene dine ser klarer ut; men bildene kan imidlertid vises som mindre. Dersom dette problemet oppstår kan du vise bildene dine på 200 % i Photoshop (velg Visning > 200 %).

Photoshop CC 2017-utgivelser (19.x)

Photoshop CC 2017-utgivelser (versjon 19.x) tilbyr et fullt spekter av alternativer for skalering av grensesnitt, fra 100 % til 400 % med 25 % intervaller, i Windows 10 Creators Update og nyere versjoner. Denne forbedringen gjør at Photoshop-brukergrensesnittet ser klart og skarpt ut, uavhengig av pikseltettheten på skjermen. Photoshop justerer automatisk oppløsningen basert på Windows-innstillingene.

I tillegg kan du justere skalering per skjerm på flere skjermer med skaleringsfaktorer. Denne fleksibiliteten sikrer at en bærbar datamaskin med høy oppløsning (HiDPI) fungerer sømløst sammen med en frittstående skjerm med lavere oppløsning, og omvendt. For eksempel kan en av skjermene dine kan ha en skaleringsfaktor på 175 %, mens en annen skjerm har en skaleringsfaktor på 400 %. Med andre ord kan du enten velge de mest avanserte bærbare datamaskinene med 4K-skjermer på 13 tommer, de mer rimelige 1080p-modellene eller frittstående 8K-skjermer, og likevel få en kompromissløs opplevelse med Photoshop.

I Windows velger du Start > Innstillinger > System > Skjerm. Under Skala og oppsett kan du velge en skaleringsfaktor for hver av skjermene dine.

Merk:

I Windows 10 Creators Update og nyere versjoner gjelder fortsatt innstillingen Skalering av grensesnitt i Photoshop (Innstillinger > Grensesnitt > Skalering av grensesnitt) for enkelte komponenter, for eksempel dialogboksene Filinformasjon og Camera Raw. I tidligere versjoner av Windows gjelder denne innstillingen alle Photoshop-komponenter. Når alternativet Skalering av grensesnitt: er satt til Auto, angis skaleringen som standard til verdien som er nærmest hovedskjermens skaleringsfaktor for operativsystem: 100 eller 200.

Photoshop CC 2015- og 2016-utgivelser

I Photoshop CC-versjoner som ble utgitt i 2015 og 2016, er ikke lenger HiDPI-støtte på Windows en eksperimentell funksjon (nå Technology Previews). Denne funksjonen er aktivert som standard, men den kan vendes tilbake til støtten før HiDPI ved å følge disse trinnene:

1. Velg Rediger > Innstillinger > Grensesnitt.
  2. Finn rullegardinboksen Grensesnittskalering under Tekst, og velg 100 %.
  3. Start Photoshop på nytt.

Photoshop CC (2014)

Photoshop CC (2014) legger HiDPI-støtte til Windows som en eksperimentell funksjon. Denne funksjonen er ennå ikke produksjonsklar, og du bør derfor bruke den med forsiktighet. Gjør følgende for å aktivere den:

1. Velg Innstillinger > Eksperimentelle funksjoner.
  2. Velg Skalere grensesnittet 200 % for skjermer med høy tetthet, og klikk på OK.
  3. Start Photoshop på nytt.
Du finner mer informasjon om eksperimentelle funksjoner her.

Fra og med Photoshop CC (2014.2) støtter Adobe Camera Raw-grensesnittet HiDPI-skjermer.

Mer: Operativsystemets innstillinger bestemmer menyenes fontstørrelse i denne utgaven av Photoshop. For eksempel kan du i Windows 8.1 justere menyens skriftstørrelse ved å følge trinnene i delen “Forstørr tekst og andre elementer på skrivebordet” under dette emnet i Microsoft Hjelp.

Photoshop CC (kun Mac)

Hva er nytt i Photoshop CC når det gjelder HiDPI-støtte?

Følgende funksjoner støtter nå HiDPI i Photoshop CC i Mac OS:

• Gjør flytende
  • Lagre for web
  • Slå sammen til HDR
  • DICOM
  • JPEG2000
  • Forsvinningspunkt
  • Filtergalleri
  • Camera Raw 8.1
  • Bridge CC

Photoshop CS6 (kun Mac)

HiDPI-støtte er lagt til Photoshop 13.1 (medlemskapsversjonen) og 13.0.2 for Mac OS-kunder med evigvarende lisenser. Camera Raw 8.1 legger også til HiDPI-støtte under Photoshop CS6.

Hva kan jeg forvente annet enn grensesnitt og bildevisning med høyere oppløsning?

Flere endringer i kommandoer, snarveier og virkemåter er nevnt nedenfor:

Nye eller endrede kommandoer

• Faktiske bildepkt. er nå 100 % i Vis-menyen, Alternativer for zoomverktøy-panelet og Hurtigtaster-dialogen.
  • Vis-menyen har nå innstillingen 200 %.

Nye snarveier

• Cmd + dobbeltklikk (Mac OS) Ctrl + dobbeltklikk (Win) på zoomeverktøyikonet: zoomer gjeldende vindu til 200 %.
  • Skift + Cmd + dobbeltklikk (Mac OS) Skift + Ctrl + dobbeltklikk (Win) på zoomeverktøyikonene: zoomer alle vinduer til 200 %.
  • Hurtigmenyen for Lerret inkluderer nå 200 % når du bruker zoomeverktøyet eller håndverktøyet.
  • Du kan tildele en egendefinert hurtigtast for Vis > 200 % ved å velge Rediger > Tastatursnarveier for å åpne dialogboksen Tastatursnarveier.

Nye virkemåter

• Hvis du drar et vindu fra en HiDPI-skjerm til en skjerm uten HiDPI i et miljø med flere vinduer, justeres automatisk zoomen til et rimelig nivå. Denne funksjonen hjelper til med å hindre overdimensjonerte vinduer og unødvendig omtegning.

Hvilke operativsystemer støtter Photoshop CS6 for innebygd HiDPI?

Gjeldende versjoner av Mac OS er støttet for bruk med HiDPI-maskinvare, herunder retinaskjermen på nye MacBook Pros. HiDIPI-støtte forventes å bli tilgjengelig på flere operativsystemer og enheter i fremtiden.

Finnes det HiDPI-støtte for Photoshop-versjoner som er eldre enn Photoshop CS6?

Nei, det er ingen planer om å tilby HiDPI-støtte for Photoshop-versjoner som er eldre enn Photoshop CS6.

Er Camera Raw HiDPI-kompatibel?

Når du bruker Photoshop CC 2014.2 og aktiverer muligheten til å skalere grensesnittet 200 % vil også Camera Raw skaleres i Camera Raw 8.7 og nyere.

Kontakt selgere av tredjeparts plugin-moduler om HiDPI-kompatibilitetsoppdateringer for deres plugin-moduler.

Tilbyr Bridge HiDPI-støtte?

Bridge CC inkluderer støtte for HiDPI-skjermer.