Datamaskinen må oppfylle minstekravene til tekniske spesifikasjoner som er beskrevet nedenfor, for å kunne kjøre og bruke Photoshop CC.

Gjelder for

Oktober 2018 (20.0)-versjonen

Systemkrav for tidligere versjoner

Den nyeste versjonen av Creative Cloud-apper støtter ikke enkelte eldre versjoner av Windows og Mac. Lær mer.

Minimum systemkrav for Photoshop CC

Windows

Minimumskrav
Prosessor Intel®- eller AMD-prosessor med 64-biters støtte*, 2 GHz eller raskere prosessor
Operativsystem Microsoft 7 med Service Pack 1 (64-biters)*, Windows 10** (versjon 1709 eller nyere)
RAM 2 GB RAM eller mer (8 GB anbefales)
Plass på harddisken 3,1 GB eller mer ledig harddiskplass for 64-biters installasjon. Ytterligere ledig harddiskplass som kreves under installasjon (kan ikke installeres på et volum som bruker et filsystem som skiller mellom små og store bokstaver).
Skjermoppløsning 1024 x 768-skjerm (1280 x 800 anbefales) med 16-biters farger og 512 MB eller mer dedikert VRAM. 2 GB anbefales***.
Krav til grafikkprosessorakselerasjon System som støtter OpenGL 2.0
Internett Internett-tilkobling og registrering kreves for programvareaktivering, validering av abonnementer og tilgang til nettbaserte tjenester †

** Den 32-biters versjonen av Windows støttes ikke lenger. For å få støtte til 32-biters drivere og plugin-moduler må du bruke tidligere versjoner av Photoshop: Koblinger til installasjonsprogrammer og oppdateringer for tidligere versjoner.

** Støttes ikke på Windows 10-versjonene 1511 og 1607.

*** 3D-funksjoner er deaktivert på datamaskiner som har mindre enn 512 MB VRAM.

† MELDING TIL BRUKERE. Du må ha Internett-tilkobling og Adobe-ID samt godta lisensavtalen for å aktivere og bruke dette produktet. Dette produktet kan integreres med eller gi tilgang til bestemte nettbaserte vertstjenester fra Adobe eller tredjeparter. Adobe-tjenester er bare tilgjengelige for brukere som er 13 år eller eldre, og krever godkjennelse av tilleggsvilkår for bruk og Adobes personvernerklæring på Internett (se http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Det kan være at programmer og tjenester ikke er tilgjengelige i alle land eller på alle språk, og de kan endres eller opphøre uten varsel. Tilleggskostnader eller medlemskapsgebyrer kan gjelde.

macOS

Minimumskrav
Prosessor Intel-prosessor med flere kjerner og 64-bitstøtte
Operativsystem macOS-versjon 10.12 (Sierra), macOS-versjon 10.13 (High Sierra) eller macOS-versjon 10.14 (Mojave)
RAM 2 GB RAM eller mer (8 GB anbefales)
Plass på harddisken 4 GB eller mer ledig harddiskplass for installasjon. Ytterligere ledig harddiskplass som kreves under installasjon (kan ikke installeres på et volum som bruker et filsystem som skiller mellom små og store bokstaver)
Skjermoppløsning Skjerm med en oppløsning på 1024 x 768 punkter (1280 x 800 anbefales) med 16-biters farger og 512 MB VRAM eller mer, 2 GB anbefales*
Krav til grafikkprosessorakselerasjon System som støtter OpenGL 2.0
Internett Internett-tilkobling og registrering kreves for programvareaktivering, validering av medlemskap og tilgang til nettbaserte tjenester †

* 3D-funksjoner er deaktivert på datamaskiner som har mindre enn 512 MB VRAM.

† MELDING TIL BRUKERE. Du må ha Internett-tilkobling og Adobe-ID samt godta lisensavtalen for å aktivere og bruke dette produktet. Dette produktet kan integreres med eller gi tilgang til bestemte nettbaserte vertstjenester fra Adobe eller tredjeparter. Adobe-tjenester er bare tilgjengelige for brukere som er 13 år eller eldre, og krever godkjennelse av tilleggsvilkår for bruk og Adobes personvernerklæring på Internett (se http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Det kan være at programmer og tjenester ikke er tilgjengelige i alle land eller på alle språk, og de kan endres eller opphøre uten varsel. Tilleggskostnader eller medlemskapsgebyrer kan gjelde.

Språkversjoner som er tilgjengelige for Photoshop CC

Photoshop CC er tilgjengelig på følgende språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

Krav til grafikkprosessor

Funksjoner som krever grafikkprosessor

En kompatibel grafikkprosessor  (også kalt grafikkort, videokort eller GPU) lar deg oppleve bedre ytelse med Photoshop og bruke flere av funksjonene. Visningsproblemer, ytelsesproblemer, feil eller krasj kan også oppstå hvis datamaskinens grafikkprosessor eller driver ikke er kompatibel med Photoshop.

Funksjoner som ikke vil fungere uten en grafikkprosessor

Hvis grafikkprosessoren ikke støttes eller driveren er defekt, fungerer ikke følgende Photoshop-funksjoner:

• 3D
  • Oljemaling
  • Gjengivelse – flamme, bilderamme og tre
  • Scrubby Zoom
  • Fugleperspektiv
  • Flimrepanorering
  • Jevn størrelsesendring av pensler

Funksjoner som krever en grafikkprosessor for akselerasjon

• Artboards
  • Camera Raw (mer informasjon)
  • Bildestørrelse – bevar detaljer
  • Velg fokus
  • Uskarpt-galleri – gjør felt mindre skarpt, gjør iris mindre skarp, vipp, gjør bane mindre skarp, gjør spinn mindre skarp (forbedres med OpenCL).
  • Smart skarphet (støyreduksjon – forbedres med OpenCL)
  • Perspektivfordreining
  • Velg og masker (OpenCL akselerert)

Testede skjermkort

Adobe har testet følgende versjoner av grafikkortserier for bærbare og stasjonære datamaskiner:

• nVidia GeForce: 400, 500, 600, 700 series
  • nVidia GeForce GTX 965M og 980M
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® og Mac OS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® og Mac OS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon: 5000, 6000, 7000, R7, R9 series, 7950 Mac OS
  • AMD/ATI FirePro: 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000, W8000
  • AMD RX 480
  • nVidia GeForce 1080 GTX
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580

Forsiktig!

Det kan hende testede kort ikke oppfyller minstekravet for bruk med alle GPU-funksjoner. I tillegg til grunnleggende funksjoner, krever enkelte Photoshop-funksjoner, spesielt de som bruker API-er som OpenCL, større båndbredde, minne eller dataressurser enn andre Photoshop-funksjoner. Disse kravene kan være utfordrende når kortene plasseres i eldre maskiner, slik som de med lavspente hovedkort eller maskiner som bruker en enkelt DIMM for systemminnet, noe som halverer båndbredden mellom systemminnet og GPU-minnet.

I tillegg utføres relevante tester når Photoshop starter. På datamaskiner som bare akkurat oppfyller kravene kan annen programvare som kjøres vippe balansen, slik at et kort som passerte, svikter. Noen ganger kan OS-oppdateringer, patcher og driveroppdateringer forårsake problemer med kort som tidligere fungerte godt.

Vi anbefaler at du bruker det nyeste systemet og GPU-maskinvaren for å få mest mulig ut av GPU-funksjonene i Photoshop.

Merk:

Kontroller at du har installert de nyeste driverne for din spesifikke grafikkprosessor. Versjoner av grafikkortserier for bærbare og stasjonære datamaskiner har litt forskjellige navn.

Finner du ikke kortet ditt på listen?

Listen ovenfor over grafikkort oppdateres når nylanserte kort er testet. Adobe kan imidlertid ikke teste alle kort innen rimelig tid. Hvis kortene dine ikke vises i listen ovenfor, men oppfyller følgende krav, kan du anta at det fungerer med den nyeste versjonen av Photoshop CC:

• Kortet ble lansert i 2014 eller senere
  • Det har minimum VRAM-størrelse for grafikkprosessoren som kreves for Photoshop (512 MB). Den anbefalte VRAM-størrelsen er imidlertid 2 GB eller mer.

Kortserier som ikke støttes

Følgende kortserier testes ikke lenger og støttes ikke offisielt i Photoshop:

• AMD/ATI 100-, 200-, 3000- og 4000-serien
  • nVidia GeForce 7000-, 8000-, 9000-, 100-, 200­ og 300-serien
  • Eldre Intel® HD Graphics-kort (for eksempel 2000-, 3000- og 4000-serien)

Noe GL-funksjonalitet kan være tilgjengelig for disse kortene, men nyere funksjoner fungerer ikke.

Systemkrav for Adobe Camera Raw

Adobe Camera Raw-pluginmodulen gir deg muligheten til å importere og arbeide med Camera Raw-filer i Photoshop. Du kan også bruke Camera Raw sammen med JPEG- og TIFF-filer.

Datamaskinen må kanskje oppfylle ytterligere systemkrav for å fungere optimalt med Adobe Camera Raw.
Se Adobe Camera Raw | Systemkrav for å få mer informasjon.

Videoadaptere som ikke støttes av macOS