Användar- och licensinformationsproblem | Creative Cloud 2019 och senare

Creative Cloud-datorprogrammet och Adobe Creative Cloud 2019 och senare program lagrar användar- och licensinformation i Nyckelhanteraren i macOS och Autentiseringshanteraren i Windows.

I den här artikeln beskrivs olika lösningar på problem som programmet kan stöta på vid lagring och hämtning av användar- eller licensinformation i Nyckelhanteraren eller Autentiseringshanteraren.

Starta om Autentiseringshanteraren eller lås och lås upp Nyckelhanteraren

1. Öppna Tjänster hanteraren (tryck på knappen Start och skriv in Tjänster).

2. I listan över Tjänster ska du högerklicka på Autentiseringshanteraren.

3. Välj Starta om.

1. Gå till Program > Verktyg > Nyckelhanteraren.

2. Välj Logga in uppe till vänster.

Nyckelringslista

3. Om nyckelringen är låst markerar du ikonen för att låsa upp den.

Om nyckelringen är upplåst markerar du ikonen en gång för att låsa den och sedan en gång till för att låsa upp den.

4. Om du ombes om det ska du ange ditt lösenord för att låsa eller låsa upp nyckeln.

Lösenordsbegäran för Nyckelhanteraren

Om stegen ovan inte löser problemet loggar du ut från datorn och loggar sedan in igen.

Ta bort certifikaten Adobe Intermediate CA och Adobe Content

1. Tryck på Windows + R samtidigt för att öppna kommandorutan Kör.

2. Skriv certmgr.msc i dialogrutan Kör och tryck på Enter för att öppna Certifikathanteraren.

3. Expandera mappen AdobeCertStore och välj Certifikat i Certifikathanteraren. Radera alla certifikat som inleds med Adobe Intermediate CA eller Adobe Content på listan med certifikat.

På samma sätt raderar du alla certifikat som inleds med Adobe Intermediate CA eller Adobe Content i mappen Personligt

Certifikathanterarens fönster visar alla certifikat under AdobeCertStore med alternativ för Klipp ut, Kopiera, Radera och så vidare.
    Radera alla Adobe Intermediate CA- och Adobe Content-certifikat från både mappen Personligt och AdobeCertStore.

4. Stäng Certifikathanteraren när du har raderat certifikaten och starta om appen.

1. Tryck på Kommando + Mellanslag för att öppna Spotlight, skriv sedan Nyckelhanteraren och tryck på Enter
    .

2. Välj att logga in i avsnittet Standardnyckelringar till vänster i fönstret Nyckelhanteraren.  Skriv Adobe Intermediate CA eller Adobe Content i sökfältet uppe till höger för att söka efter certifikat vars namn inleds så.

3. Välj varje certifikat och radera dem genom att högerklicka och välja Radera eller genom att trycka på Delete-tangenten på tangentbordet.

Radera Adobe-certifikat

4. Starta om appen för att se till att ändringarna träder i kraft.

Ta bort certifikaten Adobe User och Adobe App

1. Öppna Autentiseringshanteraren (Välj knappen Start och skriv in Autentiseringshanteraren) och gå till Windows-autentiseringsuppgifter.

2. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe User och Adobe App.

3. Starta om programmet.

1. Gå till Gå > Verktygsprogram > Nyckelhanterare.

2. I den vänstra rutan väljer du logga in och Säkra anteckningar.

3. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe User och Adobe App.

Annullera certifikat

4. Starta om programmet.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?