Problem med användar- och licensinformation | CC 2019

Creative Cloud-datorprogrammet och Adobe Creative Cloud 2019 och senare program lagrar användar- och licensinformation i Nyckelhanteraren i macOS och Autentiseringshanteraren i Windows.

I den här artikeln beskrivs olika lösningar på problem som programmet kan stöta på vid lagring och hämtning av användar- eller licensinformation i Nyckelhanteraren eller Autentiseringshanteraren.

Problem med att hämta eller lagra licensinformation

1. Öppna Tjänster hanteraren (tryck på knappen Start och skriv in Tjänster).

2. I listan över Tjänster ska du högerklicka på Autentiseringshanteraren.

3. Välj Starta om.

Om stegen ovan inte löser problemet startar du om datorn.

1. Gå till Program > Verktyg > Nyckelhanteraren.

2. Välj logga in uppe till vänster.

Nyckelringslista

3. Om nyckelringen är låst markerar du ikonen för att låsa upp den.

Om nyckelringen är upplåst markerar du ikonen en gång för att låsa den och sedan en gång till för att låsa upp den.

4. Om du ombes ska du ange ditt lösenord för att låsa eller låsa upp nyckeln.

Lösenordsbegäran för Nyckelhanteraren

Om stegen ovan inte löser problemet loggar du ut från datorn och loggar sedan in igen.

Ta bort certifikaten Adobe Intermediate CA och Adobe Content

1. Öppna Autentiseringshanteraren i Windows.

I Windows-dialogen Kör ska du skriva in certmgr.msc och trycka på Retur.

2. I Certificate Manager ska du markera och ta bort alla certifikat som börjar med Adobe Intermediate CA och Adobe Content.

Ta bort certifikat

3. Starta om programmet.

1. Gå till Finder > Gå > Verktyg > Nyckelhanteraren.

2. I den vänstra rutan väljer du logga in och Certifikat.

3. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe Intermediate CA och Adobe Content.

Annullera certifikat

4. Starta om programmet.

Ta bort certifikaten Adobe User och Adobe App

1. Öppna Autentiseringshanteraren (Välj knappen Start och skriv in Autentiseringshanteraren) och gå till Windows-autentiseringsuppgifter.

2. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe User och Adobe App.

3. Starta om programmet.

1. Gå till Finder > Gå > Verktyg > Nyckelhanteraren.

2. I den vänstra rutan väljer du logga in och Säkra anteckningar.

3. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe User och Adobe App.

Annullera certifikat

4. Starta om programmet.