Creative Cloud-datorprogrammet och Adobe CC 2019 och senare program lagrar användar- och licensinformation i macOS Keychain och Windows Credential Manager.

Denna artikel täcker olika lösningar på problem som ditt program kan stöta på vid lagring och hämtning av användar- och/eller licensinformation i Keychain eller Credential Manager.

Problem med att hämta eller lagra licensinformation

Adobe-programmen måste lagra och hämta licensinformation på din dator. Ibland klarar inte programmet att lagra eller hämta denna information på grund av problem med licenslagringen på din dator.
Följ anvisningarna som beskrivs nedan för att lösa problemet

macOS

1. Gå till Program > Verktyg > Keychain Access.

2. I det övre vänstra hörnet, under Keychain ska du klicka på inloggning.

Keychain-lista
  3. Om Keychain är låst ska du klicka på ikonen för att låsa upp det.

Om Keychain är upplåst ska du klicka på ikonen en gång för att låsa det och sedan en gång till för att låsa upp det.

4. Om du ombes ska du ange ditt lösenord för att låsa eller låsa upp nyckeln.

Anmodan om Keychain-lösenord
Om stegen ovan inte löser problemet ska du logga ut från datorn och logga in igen.

Windows

1. Öppna Tjänstehanteraren (tryck på knappen Start och skriv in Tjänster).

2. I listan över Tjänster ska du högerklicka på Credential Manager.

Credential Manager.
  3. Klicka på Starta om.

Om ovanstående anvisningar inte åtgärdar problemet kan du starta om datorn.

Ta bort certifikaten Adobe Intermediate CA och Adobe Content

Adobe-program hämtar Adobe-utfärdade certifikat på din dator. Dessa certifikat krävs för att Adobe-program ska kunna köras. Om dessa certifikat är ogiltiga måste du ta bort de Adobe-certifikat som finns nedladdade på datorn.
Följ anvisningarna som beskrivs nedan för att lösa problemet

Windows

1. Öppna Windows Certificate Manager.

I Windows-dialogen Kör ska du skriva in certmgr.msc och trycka på Retur.

2. I Certificate Manager ska du markera och ta bort alla certifikat som börjar med Adobe Intermediate CA och Adobe Content.

Ta bort certifikat
  3. Starta om programmet.

macOS

1. Öppna Keychain Access (Finder > Kör > Verktyg > Keychain Access).

2. I den vänstra panelen klickar du på inloggning under Keychains och Certifikat under Kategori.

3. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe Intermediate CA och Adobe Content.

Ta bort certifikat
  4. Starta om programmet.

Ta bort certifikaten Adobe User och Adobe App

Adobe-program hämtar Adobe-utfärdade certifikat på din dator. Dessa certifikat krävs för att Adobe-program ska kunna köras. Om dessa certifikat är ogiltiga måste du ta bort de Adobe-certifikat som finns nedladdade på datorn.
Följ anvisningarna som beskrivs nedan för att lösa problemet

Windows

1. Öppna Credential Manager (Välj knappen Start och skriv in Credential Manager) och gå till Windows Credentials.

2. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe User och Adobe App.

Ta bort certifikat
  3. Starta om programmet.

macOS

1. Öppna Keychain Access (Finder > Kör > Verktyg > Keychain Access).

2. I den vänstra panelen klickar du på inloggning under Keychains och Säkra noteringar under Kategori.

3. Ta bort alla certifikat som börjar med Adobe User och Adobe App.

Ta bort certifikat
  4. Starta om programmet.