Probleemoplossing en Help

Distributie

Als u een Acrobat DC-distributie plant, kunt u het beste eerst de tijd nemen om na te denken over de manier waarop u applicaties, opslagruimte en services wilt distribueren en beheren.

Adobe maakt gebruik van een onderliggend identiteitsbeheersysteem om gebruikers te verifiëren en te machtigen. U moet de gebruikersidentiteit plannen en daarna instellen op basis van de vereisten van uw onderneming.

Met Gebruikersbeheer kunt u gebruikersaccounts maken, zoeken, bijwerken en verwijderen. Deze gebruikersaccounts geven de eindgebruikers in uw organisatie recht op Adobe-producten en -services.

Uw organisatie koopt Adobe-lidmaatschappen voor ondernemingen die toegang bieden tot verschillende Adobe-producten en -services die mogelijk Document Cloud-producten omvatten. Meer informatie over hoe u het gebruik van deze lidmaatschappen en services nauwkeurig regelt.

U bepaalt welke apps en services voor uw gebruikers worden gedistribueerd door de pakketten die u maakt. Deze pakketten kunnen vervolgens worden gedistribueerd naar de computers van de gebruikers in uw organisatie. U kunt zelfs een stille en aangepaste distributie uitvoeren als er tijdens de installatie geen invoer van de gebruikers is vereist.

Veelvoorkomende problemen

U kunt dit probleem gewoonlijk verhelpen door u af te melden en weer aan te melden. Lees meer tips over het oplossen van lidmaatschapstoewijzingen via een Adobe ID of Enterprise ID.

In omgevingen waarin Document Cloud is gedistribueerd via een pakket met serienummers, kan een licentiefout optreden waardoor applicaties worden weergegeven als proefversies. U kunt dit probleem gewoonlijk oplossen door opnieuw een serienummer toe te wijzen aan het desbetreffende werkstation.

Er zijn enkele redenen waarom dit kan gebeuren:

  • U heb mogelijk een onjuiste versie van Acrobat DC geïnstalleerd.
  • Het account van uw Acrobat DC-lidmaatschap bevat ongeldige gegevens of gegevens ontbreken.
  • Uw computer kan de activeringsservers van Adobe mogelijk niet bereiken.

Lees hoe u deze problemen oplost en Acrobat DC weer aan de praat krijgt.

Een gebruiker moet beschikken over beheerdersrechten voor Adobe Sign om Adobe Sign te kunnen beheren voor uw organisatie. Daarnaast moet de gebruiker zijn opgenomen in de gebruikersgroep van de configuratie van het productlidmaatschap. Als u de functionele werking van Adobe Sign-services wilt beheren, schakelt u aanvullende beheerders in via de Admin Console.