Tijdens de update naar de nieuwste versie van Lightroom Classic worden eindgebruikers gevraagd zich aan te melden om hun app te gebruiken. Bedrijfseindgebruikers kunnen zien dat hun app wordt uitgevoerd in de proefmodus en kunnen hierdoor een proefversie starten of eenabonnement kopen,als de app is geïmplementeerd met bedrijfsserienummers.

Oplossing

Dit probleem zal zich naar verwachting voordoen als de vorige installatie van Lightroom Classic (v7.x of eerder) door uw beheerders is gelicentieerd en geïmplementeerd met een bedrijfsserienummer.

Lightroom Classic voert altijd een interne update uit. Dat wil zeggen dat de vorige installatie wordt bewerkt om de nieuwste functies en functionaliteit in te schakelen. De nieuwste versies van alle Creative Cloud-apps, waaronder Lightroom Classic, ondersteunen geen serienummers. Daarom vraagt de nieuwste app gebruikers om zich aan te melden om de app te blijven gebruiken.

Eindgebruikers: de vorige versie van Lightroom Classic installeren

Als u naar de nieuwste versie van Lightroom Classic hebt bijgewerkt, moet u de oudere versie herstellen om de software te blijven gebruiken.

Let op:

Maak een back-up van uw catalogus voordat u de app opnieuw installeert. Zie Back-ups maken van catalogi voor meer informatie.

• U kunt uw IT-beheerder vragen om een gelicentieerd pakket voor de vorige versie van de app.
  • Als u tijdens het starten wordt gevraagd u aan te melden of een proefversie te starten, klikt u op Deze software licentiëren en voert u uw bedrijfsserienummer in.

IT-beheerders: Lightroom Classic opnieuw implementeren

Implementeer de nieuwste Lightroom Classic met behulp van moderne licentiemethoden

Als IT-beheerder kunt u de nieuwste versie van Lightroom Classic implementeren met de licentiemethode die het beste werkt voor uw organisatie of instelling. Met deze moderne licentiemethoden kunnen uw eindgebruikers ook gebruikmaken van de kracht van de cloud-first-apps zoals Lightroom om hun workflows te volbrengen.

U kunt bijvoorbeeld benoemde gebruikerslicenties gebruiken om gebruikers te maken in de Admin Console en vervolgens kunnen gebruikers zich aanmelden om de nieuwste Creative Cloud-apps te gebruiken. Zie voor meer informatie Bedrijfslicentiemethoden.

Lightroom Classic (v7.x) opnieuw implementeren

Mogelijk moet u Lightroom Classic (v7.x of eerder) opnieuw implementeren door een gelicentieerd pakket met serienummer te maken. Zie voor meer informatie: Serienummercodes maken of Licentiebestand maken. U kunt ook de optie Help> Bijwerken uitschakelen voor deze pakketten. Het uitschakelen van de optie Help > Bijwerken is van toepassing op alle apps op de computer.

Let op:

Maak een back-up van uw catalogus voordat u de app opnieuw installeert. Zie Back-ups maken van catalogi voor meer informatie.

Mitigatiestappen

Als uw organisatie of instelling serienummers gebruikt om Lightroom Classic te licentiëren, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw eindgebruikers niet in deze situatie terechtkomen, totdat u alternatieve pakketten hebt gemaakt en geïmplementeerd.

• Stuur WEL het advies naar eindgebruikers om Lightroom Classic niet bij te werken met de menuopdracht Help> Bijwerken.
  • Implementeer de nieuwste versie van Lightroom Classic voor eindgebruikers NIET met de Remote Update Manager (RUM).
  • Schakel NIET de optie Adobe Update Manager in de pakketten in. De opties kunnen worden ingesteld onder de instelling Pakketconfiguraties in de Creative Cloud Packager-app.

Neem voor meer informatie contact op met uw Adobe-accountmanager of de klantenservice van Adobe.