Bij het bijwerken naar de nieuwste versie van Lightroom Classic CC worden eindgebruikers gevraagd om zich aan te melden om hun app te gebruiken. Bedrijfseindgebruikers kunnen zien dat hun app wordt uitgevoerd in de proefmodus en kunnen hierdoor een proefversie starten of eenabonnement kopen,als de app is geïmplementeerd met bedrijfsserienummers.

Oplossing

Dit probleem wordt verwacht als de vorige installatie van Lightroom Classic CC (v7.x of lager) met een bedrijfsserienummer door uw beheerders is gelicentieerd en geïmplementeerd.

Lightroom Classic CC voert altijd een interne update uit. Dat wil zeggen dat de vorige installatie wordt bewerkt om de nieuwste functies en functionaliteit in te schakelen. De nieuwste versies van alle Creative Cloud-apps, waaronder Lightroom Classic CC, ondersteunen geen serienummers. Daarom vraagt de nieuwste app gebruikers om zich aan te melden om de app te blijven gebruiken.

Eindgebruikers: de vorige versie van Lightroom Classic CC installeren

Als u naar de nieuwste versie van Lightroom Classic CC hebt bijgewerkt, moet u de oudere versie herstellen om de software te blijven gebruiken.

Let op:

Maak een back-up van uw catalogus voordat u de app opnieuw installeert. Zie Back-ups maken van catalogi voor meer informatie.

• U kunt uw IT-beheerder vragen om een gelicentieerd pakket voor de vorige versie van de app.
  • Download en installeer Lightroom Classic CC v7 voor macOS of Windows. Als u tijdens het starten wordt gevraagd u aan te melden of een proefversie te starten, klikt u op Deze software licentiëren en voert u uw bedrijfsserienummer in.

IT-beheerders: Lightroom Classic CC opnieuw implementeren

Implementeer de nieuwste Lightroom Classic CC met behulp van moderne licentiemethoden

Als IT-beheerder kunt u de nieuwste versie van Lightroom Classic CC implementeren met de licentiemethode die het beste werkt voor uw organisatie of instelling. Met deze moderne licentiemethoden kunnen uw eindgebruikers ook gebruikmaken van de kracht van de cloud-first-apps zoals Lightroom CC om hun workflows te volbrengen.

U kunt bijvoorbeeld benoemde gebruikerslicenties gebruiken om gebruikers te maken in de Admin Console en vervolgens kunnen gebruikers zich aanmelden om de nieuwste Creative Cloud-apps te gebruiken. Zie voor meer informatie Bedrijfslicentiemethoden.

Lightroom Classic CC (v7.x) opnieuw implementeren

Mogelijk moet u Lightroom Classic CC (v7.x of lager) opnieuw implementeren door een pakket met gelicentieerde serienummers te maken. Zie voor meer informatie: Serienummercodes maken of Licentiebestand maken. U kunt ook de optie Help> Bijwerken uitschakelen voor deze pakketten. Het uitschakelen van de optie Help > Bijwerken is van toepassing op alle apps op de computer.

Let op:

Maak een back-up van uw catalogus voordat u de app opnieuw installeert. Zie Back-ups maken van catalogi voor meer informatie.

Mitigatiestappen

Als uw organisatie of instelling serienummers gebruikt om Lightroom Classic CC te licentiëren, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw eindgebruikers deze situatie niet tegenkomen, totdat u alternatieve pakketten hebt gemaakt en geïmplementeerd.

• Stuur WEL het advies naar eindgebruikers om Lightroom Classic CC niet bij te werken met de menuopdracht Help> Bijwerken.
  • Implementeer NIET de nieuwste versie van Lightroom Classic CC voor eindgebruikers met de Remote Update Manager (RUM).
  • Schakel NIET de optie Adobe Update Manager in de pakketten in. De opties kunnen worden ingesteld onder de instelling Pakketconfiguraties in de Creative Cloud Packager-app.

Neem voor meer informatie contact op met uw Adobe-accountmanager of de klantenservice van Adobe.