Lightroom CC 1.4 (release juni 2018) loopt vast wanneer u het deelvenster Voorinstellingen opent.

Productversie waarop dit van invloed is

Lightroom CC 1.4

Besturingssystemen

Windows en macOS

Oplossing

Dit probleem is verholpen in Lightroom CC 1.5 (release van augustus 2018).

Kies Help > Updates om Lightroom CC naar de nieuwste versie bij te werken.

Zie Creative Cloud-apps bijwerken voor meer informatie.

Tussenoplossing

1. De naam van de map Gebruikersvoorinstellingen wijzigen

Ga in Verkenner (Win)/Finder (Mac) naar het onderstaande mappad:

Windows: \Users\[user]\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom CC\Ontwikkelvoorinstellingen

Mac: /Users/[user name]/Library/Application Support/Adobe/Lightroom CC/Ontwikkelvoorinstellingen

Zoek in de map Ontwikkelvoorinstellingen naar de map Gebruikersvoorinstellingen en geef deze naam tijdelijk een andere naam.

2. Start Lightroom CC en open het deelvenster Voorinstellingen.

Nu moet de toepassing niet meer vastlopen.

3. (Optioneel) In het deelvenster Voorinstellingen kunt u de naam van de voorinstellingen nu weer wijzigen in Gebruikersvoorinstellingen.

Klik met de rechtermuisknop (Win)/Control-klik (Mac) op de voorinstellingengroep en kies Naam wijzigen in het pop-upmenu.