Na het bijwerken naar Lightroom CC 1.4 (release juni 2018) ontbreken de tooncurveopties Gemiddeld contrast en Sterk contrast en de opgeslagen tooncurven in het deelvenster Tooncurve.

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom CC 1.4

Besturingssystemen

Windows and macOS

Verklaring

Om de interfaces te stroomlijnen en het proces van de tooncurve consistent te maken, zijn in Lightroom CC 1.4 (release juni 2018) de volgende wijzigingen geïntroduceerd:

• De tooncurveopties Gemiddeld contrast en Sterk contrast zijn verwijderd.
  • De mogelijkheid om tooncurven op te slaan en opgeslagen curven toe te passen vanuit het deelvenster Tooncurve is verwijderd.

Voortaan moeten de tooncurven als voorinstelling worden opgeslagen, zodat ze kunnen synchroniseren met het Lightroom CC-ecosysteem.

Oplossing

Voorinstellingen voor tooncurveopties Gemiddeld contrast en Sterk contrast downloaden

Gebruik de onderstaande link om een ZIP-bestand te downloaden met de eerder verstrekte tooncurveopties Gemiddeld contast en Sterk contrast als reguliere voorinstelling. De gecomprimeerde map bevat de volgende XMP-bestanden met voorinstellingen.

• Medium Contrast.xmp
  • Strong Contrast.xmp

Downloaden

Nadat u de gedownloade map hebt uitgepakt, kunt u deze XMP-voorinstellingen importeren in Lightroom CC.

1. Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.
  2. In het dialoogvenster Importeren dat wordt weergegeven, bladert u naar de uitgepakte map en selecteert u de XMP-bestanden met voorinstellingen.
  3. Klik op Importeren.

De opgeslagen tooncurven herstellen

Als u de tooncurve van Photoshop hebt gebruikt om opgeslagen curven te maken of als u in het verleden curven hebt opgeslagen via Lightroom Classic CC of een eerdere versie van Lightroom CC, volgt u de onderstaande instructies om uw bestaande tooncurven in Lightroom CC te herstellen:

1. Open Lightroom Classic CC.
  2. Laad uw opgeslagen tooncurve in het deelvenster Tooncurve.
  3. In het deelvenster Voorinstellingen stelt u uw tooncurve in als voorinstelling voor Ontwikkelen. Zie Een voorinstelling voor Ontwikkelen maken.
  4. Open Lightroom CC
  5. Selecteer in de menubalk in Lightroom CC de optie Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren
  6. Blader in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het gewenste pad en selecteer de voorinstelling voor Ontwikkelen die u in stap 3 hebt opgeslagen. Selecteer de bestandslocatie voor Lightroom Classic CC-voorinstellingen op Win en macOS
  7. Klik op Importeren