Hvad er HiDPI- og Retina-skærme?

HiDPI-skærme og Apples Retina-skærme gør det muligt af få vist flere pixel på skærmen. Resultatet er, at dine billeder er skarpere, men billederne vises muligvis i mindre størrelser. Hvis dette problem opstår, skal du vise dine billeder ved 200 % i Photoshop (vælg Vis > 200 %).

Photoshop CC 2017-udgaver (19.x)

Photoshop CC 2017-udgaver (version 19.x) tilbyder et komplet udvalg af muligheder for UI-skalering – fra 100 % til 400 % i trin på 25 % – i Windows 10 Creators Update og nyere versioner. Denne forbedring gør brugergrænsefladen i Photoshop skarp og tydelig, uanset hvilket pixeltæthed du har på din skærm. Photoshop justerer automatisk opløsningen baseret på dine indstillinger i Windows.

Du kan derudover justere pr. skærm-skalering på tværs af skærme med forskellige skaleringsfaktorer. Denne fleksibilitet sikrer, at en laptop med høj opløsning (HiDPI) uden problemer kan fungere sammen med en computerskærm med lavere opløsning eller omvendt. En af dine skærme kan f.eks. have en skaleringsfaktor på 175 %, mens en anden skærm kan have en skaleringsfaktor på 400 %. Så du kan vælge en avanceret 13" laptop med en 4k skærm, en mere overkommelig 1080p-model eller en 8k computerskærm og stadig have en uovertruffen brugeroplevelse i Photoshop.

I Windows skal du vælge Start > Indstillinger > System > Skærm. Under Skalering og layout skal du vælge en skaleringsfaktor for hver af dine skærme.

Bemærk:

I Windows 10 Creators Update og nyere versioner gælder indstillingen UI-skalering i Photoshop (Indstillinger > Grænseflade > UI-skalering) stadig for nogle komponenter som f.eks. dialogboksene Filoplysninger og Camera Raw. I tidligere versioner af Windows gælder denne indstilling for alle Photoshop-komponenter. Når indstillingen UI-skalering er sat til Automatisk, bruger skalering som standard en værdi som ligger tættest på den primære skærms OS-skaleringsfaktor – 100 eller 200.

Photoshop CC 2015- og 2016-udgaver

I Photoshop CC-versioner udgivet i 2015 og 2016 er HiDPI-understøttelse i Windows ikke længere en eksperimentalfunktion (kaldes nu Technology Preview). Denne funktion er aktiveret som standard, men du kan vende tilbage til udseendet, fra før HiDPI-understøttelsen blev introduceret, ved at følge disse trin:

1. Vælg Rediger > Indstillinger > Grænseflade.
  2. I afsnittet Tekst skal du i rullemenuen Skalering af brugergrænseflade vælge 100 %.
  3. Genstart Photoshop.

Photoshop CC (2014)

I Photoshop CC (2014) er HiDPI-understøttelse føjet til Windows som en eksperimentalfunktion. Denne funktion er ikke produktionsklar endnu, så den bør bruges med varsomhed. Gør følgende for at aktivere den:

1. Vælg Indstillinger > Eksperimentalfunktioner.
  2. Vælg funktionen til at skalere brugergrænsefladen 200 % til skærme med høj tæthed, og klik på OK.
  3. Genstart Photoshop.
Her kan du læse mere om eksperimentalfunktioner.

Fra og med Photoshop CC (2014.2) understøtter Adobe Camera Raw-grænsefladen nu HiDPI-skærme.

Bemærk: Indstillingerne i operativsystemet er afgørende for skriftstørrelsen i menuerne i denne udgivelse af Photoshop. F.eks. kan du i Windows 8.1 justere menuskriftstørrelsen ved at følge trinene i afsnittet "Gøre tekst og andre elementer større" under dette Microsoft Hjælp-emne .

Photoshop CC (kun Mac)

Nyheder i Photoshop CC i forbindelse med HiDPI-understøttelse

Følgende funktioner understøtter nu HiDPI i Photoshop CC i Mac OS:

• Blødgør
  • Gem til web
  • Flet til HDR
  • DICOM
  • JPEG2000
  • Flugtpunkt
  • Filtergalleri
  • Camera Raw 8.1
  • Bridge CC

Photoshop CS6 (kun Mac)

Der er føjet understøttelse af HiDPI til Photoshop 13.1 (medlemskabsudgave) og 13.0.2 til Mac OS-kunder med eviggyldig licens. Med Camera Raw 8.1 tilføjes der også HiDPI-understøttelse for Photoshop CS6.

Hvilke ændringer kan jeg forvente ud over brugergrænseflade og billedvisning i højere opløsning?

Der er flere bemærkelsesværdige ændringer af kommandoerne, genvejene og funktionsmåderne, som beskrives nedenfor:

Nye og ændrede kommandoer

• Faktiske pixels er nu 100 % i menuen Vis, på panelet med indstillinger for zoomværktøjet og i dialogboksen for tastaturgenveje.
  • Menuen Vis omfatter nu 200 %.

Nye genveje

• Cmd + dobbeltklik (Mac OS) eller Ctrl + dobbeltklik (Windows) på ikonet for zoomværktøjet for at zoome det aktuelle vindue til 200 %.
  • Skift + Cmd + dobbeltklik (Mac OS) eller Skift + Ctrl + dobbeltklik (Windows) på ikonet for zoomværktøjet for at zoome alle vinduer til 200 %.
  • Genvejsmenuen Lærred omfatter nu 200 %, når du bruger zoomværktøjet eller håndværktøjet.
  • Du kan også selv tildele en genvej til Vis > 200 % ved at vælge Rediger > Tastaturgenveje for at åbne dialogboksen Tastaturgenveje.

Nye funktionsmåder

• I miljøer med flere skærme justeres vinduer, der trækkes fra en HiDPI-skærm til en ikke-HiDPI-skærm, automatisk til et passende zoomniveau. Denne funktionsmåde forhindrer, at et overdrevet stort vindue skal opdateres alt for meget.

Hvilke styresystemer understøttes af Photoshop CS6 for iboende HiDPI?

De aktuelle versioner af Mac-operativsystemerne understøttes til brug med HiDPI-hardware, herunder de Retina-skærme, der findes på de nye MacBook Pro-computere. Det forventes, at HiDPI i fremtiden understøttes på yderligere styresystemer og enheder.

Er der understøttelse af HiDPI i tidligere versioner af Photoshop end Photoshop CS6?

Nej, der er ingen planer om, at HiDPI skal understøttes i versioner af Photoshop tidligere end Photoshop CS6.

Er Camera Raw kompatibel med HiDPI?

I Camera Raw 8.7 og nyere, når det bruges sammen med Photoshop CC 2014.2, og med funktionen til at skalere grænsefladen til 200 % aktiveret, skaleres Camera Raw også.

Kontakt forhandleren af tredjepartsekstramoduler vedrørende HiDPI-opdateringer af ekstramodulerne.

Er der HiDPI-understøttelse i Bridge?

Bridge CC inkluderer understøttelse af HiDPI-skærme.