Creative Cloud 2015 -versiosta alkaen Extension Manager ei enää ole käytettävissä Adobe-sovellusten lisäosien ja laajennusten asentamiseen. Lisäosat asennetaan nyt Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kautta. Jos haluat asentaa muiden valmistajien laajennuksia, voit käyttää Extension Manager -komentorivityökalua (ExMan).

Lisäosien asentaminen

1. Avaa Creative Cloud -työpöytäsovellus, napsauta oikean yläkulman kolmea allekkaista pistettä ja valitse Asetukset.

• Tarkista, että sovellusversio on uudempi kuin 2.1.2.114.
    • Valitse Creative Cloud ja sen jälkeen Tiedostot. Tarkista, että tiedostojen synkronointi on käytössä.
  2. Asenna lisäosia sisältävät Adobe-sovellukset, mikäli niitä ei ole vielä asennettu. Jos olet esimerkiksi asentamassa Dreamweaverin Server Behaviors and Database -laajennusta, tarkista, että Dreamweaver on asennettu laitteellesi.

3. Koska lisäosat asennetaan automaattisesti, näkyviin tulee ilmoituksia. Jos et näe ilmoituksia, mene kohtaan My Add-ons ja asenna lisäosa.Jos lisäosa on asennettu, mutta et näe sitä sovelluksessa, poista lisäosa ja asenna se sitten uudelleen:

• Mene kohtaan My Add-ons, etsi valittu lisäosa ja valitse Poista.
    • Asenna lisäosa uudelleen kuten vaiheissa 1 ja 2 yllä.
  4. Tarkista, onko lisäosa asennettu avaamalla lisäosan verkkosivu ja katsomalla paikannusohjeet.

Jos lisäosien asentamisessa ilmenee ongelmia, lataa ZXP-tiedosto valitsemalla paikannusohjeista lataus Extension Managerin avulla. Seuraa sen jälkeen ohjeita kohdassa Muiden valmistajien laajennusten asentaminen.

Adobe Add-ons -paneeli

Muiden valmistajien laajennusten asentaminen

Voit asentaa laajennuksia käyttämällä Adobe Creative Cloud -työpöytäsovellusta tai ExMan -komentoriviapuohjelmaa. Valitse käyttämäsi käyttöjärjestelmä ja seuraa ohjeita laajennusten asentamiseksi. Jos haluat lisätietoa, katso Komentorivin käyttäminen.

Valitse käyttöjärjestelmä

Windows

Muiden valmistajien laajennukset voidaan asentaa ZXP-tiedostojen kautta ExMan-komentorivityökalun avulla. Jos sinulla ei ole ZXP-tiedostoa, ota yhteyttä laajennuksen myyneeseen yritykseen.

Ennen kuin aloitat, tarkista että sovellusversiosi tukee laajennusta.

1. Lataa ExMan-komentorivityökalun ZIP-tiedosto.

2. Pura tiedostot tietokoneelle. Alla olevassa esimerkissä tiedostot puretaan sijaintiin C:\Exmancmd_Win.

Tiedoston sijainti
  3. Lataa ZXP-tiedosto ja kopioi se samaan sijaintiin. Tässä esimerkissä tiedosto ServerBehaviorDatabase_1_0_0.zxpkopioidaan tähän sijaintiin.

Tiedoston sijainti
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella komentorivityökalua ja valitse komento Suorita järjestelmänvalvojana.

Huomautus:

Sulje laajennukseen liittyvä sovellus ennen kuin jatkat asennusta.

Valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
  5. Siirry kehotteessa kansioon, joka sisältää puretut kansiot. Esimerkissämme sijaintina on C:\Exmancmd_Win. Siirry tähän sijaintiin suorittamalla komento cd C:\Exmancmd_Win.

Huomautus:

Komennot ovat kirjainkoot huomioivia. Kun käytät komentorivityökalua, varmista että säilytät isot ja pienet kirjaimet kirjoittamallesi tekstille.

Command Prompt -ikkuna
  6. Asenna laajennus suorittamalla komento ExManCmd.exe /install .zxp.

Command Prompt -ikkuna

Jos haluat tehdä vianmäärityksen asennuksen aikana, katso Virhekoodit.

7. Tarkista asennettava laajennus suorittamalla komento ExManCmd.exe /list all.

8. Avaa laajennukseen liittyvä sovellus ja paikanna laajennus noudattamalla käyttöoppaan ohjeita. Tarkista, että avaat sovelluksen oikean version.

Mac OS

Jos sinulla on Mac OS -käyttöjärjestelmä, käytä laajennusten asentamiseen Terminal -sovellusta. Muista että komennot ovat kirjainkoot huomioivia.

1. Lataa ZXP-tiedosto ja sijoita kopio työpöydälle.

2. Lataa ExMan-komentorivityökalun ZIP-tiedosto.

3. Pura lataamasi ZIP-tiedoston sisältö ja kopioi se työpöydälle.

Ladattu ZIP-tiedosto
  4. Avaa Finder, valitse Application > Utilities ja kaksoisnapsauta sittenTerminal.

5. Siirry työpöydälle syöttämällä komento cd ~/Desktop.

Terminal-valintaikkuna
  6. Suorita komento ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp laajennuksen asentamiseksi.

Terminal-valintaikkuna

Jos haluat tehdä vianmäärityksen asennuksen aikana, katso Virhekoodit.

Jos käyttöoikeusongelmia ilmenee, voit suorittaa komennon käyttämällä järjestelmänvalvojan oikeuksia. Liitä komentoon etuliite sudo. Esimerkiksi tässä tapauksessa kirjoita sudo ./Contents/Mac OS/ExManCmd --install .zxp.

Anna pyydettäessä salasana ja paina Enter-painiketta. On mahdollista, että kirjoittaessasi osoitin ei näytä liikkuvan tai tekstiä ei ilmesty näkyviin.

7. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all ja tarkista, että tuotteen laajennus on asennettu.

8. Avaa laajennukseen liittyvä sovellus ja paikanna laajennus noudattamalla käyttöoppaan ohjeita. Tarkista, että avaat sovelluksen oikean version.