Lue, kuinka laajennuksia ja lisäosia asennetaan Adoben sovelluksiin Exchange-portaalista ja Extension Manager (ExMan) -komentorivityökalulla.

Laajennukset tai lisäosat asennetaan Adoben sovelluksiin Exchange-portaalista Creative Cloud -tietokonesovelluksen avulla. Voit asentaa ne myös Extension Manager (ExMan) -komentorivityökalulla.

Laajennuksia ei voi enää asentaa Adobe Extension Managerilla.

Laajennusten asentaminen Exchange-portaalista Creative Cloud -tietokonesovelluksella

1. Käynnistä Creative Cloud ja varmista, että tiedostojen synkronointi ja ilmoitukset ovat käytössä.

Toimi seuraavalla tavalla sen mukaan, mikä Creative Cloud -tietokonesovelluksen versio sinulla on:

a. Valitse oikeasta yläkulmasta hammasrataskuvake.

Hammasrataskuvake Creative Cloud -tietokonesovelluksessa

b. Valitse sivupalkista Synkronointi. Tarkista, että Keskeytä synkronointi on näkyvissä. Jos se ei näy, valitse Jatka synkronointia.

Valitse sivupalkista Synkronointi

c. Napsauta sivupalkista Ilmoitukset ja varmista, että käyttöjärjestelmän ilmoitukset, sovelluspäivitykset, synkronointi ja Adobe-kirjasimet ovat käytössä.

a. Napsauta oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja valitse Asetukset.

Creative Cloud -tietokonesovelluksen kolme pistettä (vanha versio)

b. Napsauta Creative Cloud -välilehteä ja tarkista, että seuraavat toiminnot ovat käytössä:

• Tiedostot > Tiedostojen synkronointi
    • Sovellukset > Sovelluspäivitykset
    • Kirjasimet  > Adobe-kirjasimet.
    Varmista, että Synkronointi on käytössä

c. Siirry Yleinen-välilehdelle ja varmista, että käyttöjärjestelmän ilmoitukset ovat käytössä.

2. Tarkista, että olet asentanut sen Adoben sovelluksen, johon haluat lisätä laajennuksen. Jos esimerkiksi aiot asentaa Photoshop-laajennuksen, kuten Adobe Exchange Assets -työkalun, asenna ensin Photoshop.

3. Asenna laajennus kirjautumalla Exchange-portaaliin. Voit hakea tiettyä laajennusta, tarkastella tuotekohtaisia laajennuksia tai järjestää luettelon maksullisuuden, suosion, arvostelujen tai nimen mukaan.

Kun laajennus on asennettu, voit siirtyä Oma Exchange -kohtaan, josta laajennuksia hallitaan.

Huomautus:

Jos laajennusten asentamisessa on ongelmia, kokeile asentaa laajennus komentorivityökalulla. Voit myös ladata/asentaa laajennuksen käyttämällä laajennuksen asennusapuohjelmaa.

4. Jos haluat tietää, miten löydät laajennuksen sovelluksesta, siirry Oma Exchange -sivulle, napsauta laajennusta ja katso paikannusohjeet.

Asennetun laajennuksen hakeminen sovelluksesta

Laajennusten asentaminen komentorivityökalulla

Voit asentaa tarvittavien laajennusten ZXP-tiedostot ExMan-komentorivityökalulla. Jos sinulla ei ole kyseistä ZXP-tiedostoa, ota yhteyttä laajennuksen myyneeseen yritykseen.

Ennen kuin aloitat, tarkista että sovellusversiosi tukee laajennusta. Valitse käyttöjärjestelmä ja noudata ohjeita laajennusten asentamiseksi. Lisätietoa saat artikkelista Työskentely komentorivin kautta.

Valitse käyttöjärjestelmä

1. Lataa ExMan-komentorivityökalun ZIP-tiedosto.

2. Pura tiedostot tietokoneelle. Alla olevassa esimerkissä tiedostot puretaan sijaintiin C:\Exmancmd_Win.

ExManCmd-tiedostojen purkaminen ladatusta ZIP-tiedostosta
  3. Lataa laajennuksen ZXP-tiedosto ja kopioi se samaan sijaintiin.

4. Kirjoita Windows Searchin hakuun cmd. Napsauta Komentokehotetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Huomautus:

Sulje laajennukseen liittyvä sovellus ennen kuin jatkat asennusta.

Avaa Komentokehote
  5. Siirry kehotteessa kansioon, joka sisältää puretut kansiot. Esimerkissämme sijaintina on C:\Exmancmd_Win. Siirry tähän sijaintiin suorittamalla komento cd C:\Exmancmd_Win
    .

Huomautus:

Komennoissa erotellaan kirjainkoot. Kun kirjoitat komentoa, varmista, että käytät oikeaa kirjainkokoa.

Siirry kansion sijaintiin, jossa puretut tiedostot ovat
  6. Asenna laajennus suorittamalla komento ExManCmd.exe /install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp>
    .

Asennuskomento Windowsissa
  7. Varmista, että laajennus on asennettu suorittamalla ExManCmd.exe /list all-komento.

8. Voit etsiä asennetun laajennuksen Adoben sovelluksesta noudattamalla laajennuksen käyttöoppaassa annettuja ohjeita.

1. Lataa ZXP-tiedosto laajennuksesta, jota yrität asentaa. Kopioi tiedosto työpöydälle.

2. Lataa ExMan-komentorivityökalun DMG-tiedosto.

3. Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi Sisältö-kansio työpöydälle.

Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi sisältö työpöydälle
  4. Avaa Finder ja siirry kohtaan Ohjelmat > LisäohjelmatPääte. Kaksoisnapsauta Päätettä.

5. Kirjoita komento   xattr -dr com.apple.quarantine ja raahaa ExManBridgeTalkCmd-tiedosto Päätteeseen kohdasta Työpöytä > Sisältö > MacOS . Paina sitten rivinvaihtonäppäintä.

Voit myös kirjoittaa komennon   xattr -dr com.apple.quarantine Desktop/Contents/MacOS/ExManBridgeTalkCmd ja painaa rivinvaihtoa.

Huomautus:

Komennoissa erotellaan kirjainkoot. Kun kirjoitat komentoa, varmista, että käytät oikeaa kirjainkokoa.

6. Siirry kohtaan Työpöytä > Sisältö > MacOS ja kaksoisnapsauta tiedostoa ExManCmd.

Näetkö varoituksen, jossa kerrotaan, ettei ExManCmd-tiedostoa voi avata?

Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys ja valitse sitten Avaa silti. Voit nyt kaksoisnapsauttaa tiedostoa ExManCmd.

Varoitus, jossa kerrotaan, ettei ExManCmd-tiedostoa voi avata
    Salli ExManCmd Suojaus ja yksityisyys -kohdasta
  7. Siirry takaisin kohtaan Ohjelmat LisäohjelmatPääte ja kaksoisnapsauta Päätettä

Siirry työpöydälle syöttämällä komento cd ~/Desktop.

Työpöydälle siirtymisen komento
  8. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp> asentaaksesi laajennuksen.

Asennuskomento Macissa

Jos kohtaat käyttöoikeusongelmia, voit suorittaa komennon ylläpitäjän käyttöoikeuksilla:

1. Liitä sudo komennon eteen. Esimerkiksi tässä tapauksessa kirjoita sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp>
    2. Anna pyydettäessä salasana ja paina rivinvaihtopainiketta. On mahdollista, että kirjoittaessasi osoitin ei näytä liikkuvan tai tekstiä ei ilmesty näkyviin.
  9. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all tarkistaaksesi, että laajennus on asennettu.

10. Voit etsiä asennetun laajennuksen Adoben sovelluksesta noudattamalla laajennuksen käyttöoppaassa annettuja ohjeita.

1. Lataa ZXP-tiedosto laajennuksesta, jota yrität asentaa. Kopioi tiedosto työpöydälle.

2. Lataa ExMan-komentorivityökalun DMG-tiedosto.

3. Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi Sisältö-kansio työpöydälle.

Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi sisältö työpöydälle
  4. Avaa Finder ja siirry kohtaan Ohjelmat > LisäohjelmatPääte. Kaksoisnapsauta Päätettä.

5. Siirry työpöydälle syöttämällä komento cd ~/Desktop.

Työpöydälle siirtymisen komento

Huomautus:

Komennoissa erotellaan kirjainkoot. Kun kirjoitat komentoa, varmista, että käytät oikeaa kirjainkokoa.

6. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp> asentaaksesi laajennuksen.

Asennuskomento Macissa

Jos kohtaat käyttöoikeusongelmia, voit suorittaa komennon ylläpitäjän käyttöoikeuksilla:

1. Liitä sudo komennon eteen. Esimerkiksi tässä tapauksessa kirjoita sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp>
    2. Anna pyydettäessä salasana ja paina rivinvaihtopainiketta. On mahdollista, että kirjoittaessasi osoitin ei näytä liikkuvan tai tekstiä ei ilmesty näkyviin.
  7. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all tarkistaaksesi, että laajennus on asennettu.

8. Voit etsiä asennetun laajennuksen Adoben sovelluksesta noudattamalla laajennuksen käyttöoppaassa annettuja ohjeita.