Lisäosien ja laajennusten asentaminen Creative Cloud -sovelluksiin

Opi asentamaan ja hallitsemaan uusia lisäosia tai laajennuksia Creative Cloud -tietokonesovelluksen Stock & Markkinapaikka ‑välilehdeltä. Ota myös selvää, miten voit asentaa laajennusten ZXP-tiedostot Unified Plugin Installer Agent (UPIA) ‑työkalun ja ExMan-komentorivityökalun avulla.

Lisäosien ja laajennusten asentaminen Creative Cloud -tietokonesovelluksella

Voit asentaa lisäosia tai laajennuksia (tunnetaan myös ”liitännäisinä”) Creative Cloud -sovelluksiin Creative Cloud -tietokonesovelluksesta. Lisäosia ei voi enää asentaa Adobe Extension Managerilla.

Adobe-tiimeille ja Creative Cloud -yrityskäyttäjille

Voit asentaa laajennuksia käyttämällä yritysprofiilia tai omaa henkilökohtaista profiilia. Pidä kuitenkin mielessä seuraavat seikat:

• Jos asennat laajennuksia käyttämällä henkilökohtaista profiilia, voit käyttää näitä laajennuksia, kun olet kirjautunut sisään  yritysprofiililla.
  • Jos asennat laajennuksia käyttämällä yritysprofiilia, et voi käyttää näitä laajennuksia, kun olet kirjautunut sisään henkilökohtaista profiililla. Sinun on asennettava laajennukset erikseen käyttämällä henkilökohtaista profiiliasi.

Ota selvää, miten voit hallita Adobe-profiilejasi.

Varmista ennen lisäosan tai laajennuksen asentamista, että olet asentanut Creative Cloud -sovelluksen, johon aiot lisätä laajennuksen. Jos esimerkiksi aiot asentaa Photoshop-laajennuksen, asenna ensin Photoshop.

1. Lataa Creative Cloud ‑tietokonesovellus.

2. Siirry Stock & Markkinapaikka ‑välilehteen ja valitse Liitännäiset(Jos sinulla on Creative Cloud for education ‑tilaus, siirry Markkinapaikka-välilehteen ja valitse sitten vasemmasta sivupalkista Kaikki laajennukset.)

Valitse Liitännäiset

Etkö näe Stock & Markkinapaikka ‑välilehteä? Tämä välilehti ei tällä hetkellä ole käytettävissä ARM-suorittimella varustettuihin Windows-tietokoneisiin asennetussa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa.

3. Hae laajennus.

Hae laajennukset

4. Kun löydät laajennuksen, jonka haluat asentaa, valitse Hanki tai Lue lisää

Aloita asennus valitsemalla Hanki

Valitse Lue lisää ja aloita laajennuksen lataus

Huomautus: Tietyt laajennukset edellyttävät niiden ostamista. Valitse tällaisten laajennusten kohdalta Osta ja asenna ne sitten näytön ohjeiden mukaan.

5. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja viimeistele asennus.

6. Jos olet asentanut lisäosan tai laajennuksen, mutta et löydä sitä, siirry Oma Exchange ‑kohtaan, valitse laajennus ja siirry Mistä löydät sen? ‑osioon.

Asennetun laajennuksen hakeminen sovelluksesta

Laajennusten asentaminen komentorivityökalulla

Voit asentaa tarvittavien laajennusten ZXP-tiedostot Unified Plugin Installer Agent (UPIA) ‑työkalun ja ExMan-komentorivityökalun avulla. Jos sinulla ei ole asennettavan laajennuksen ZXP-tiedostoa, siirry Oma Exchange ‑kohtaan, etsi laajennus ja valitse Asennusohje.

Valitse Asennusohje

Tämä avaa laajennuksen latausohjeet. Voit ladata laajennuksen käyttämällä latauspainiketta vaiheessa 3. Jos et vieläkään löydä ZXP-tiedostoa, ota yhteyttä laajennuksen myyneeseen yritykseen. Myyjän yhteystiedot löytyvät Adobe Exchange ‑sivuston kumppaniprofiilisivulta.

Laajennusten asentaminen UPIA-työkalun avulla

UPIA-komentorivityökalu asennetaan automaattisesti Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen version 5.5 tai uudemman kanssa. Lue, miten voit asentaa laajennukset UPIA-komentorivityökalun avulla.

Laajennusten asentaminen ExMan-komentorivityökalun avulla

Ennen kuin aloitat tarkista, että sovellusversiosi tukee laajennusta. Valitse käyttöjärjestelmä ja noudata ohjeita laajennusten asentamiseksi. Lisätietoa saat artikkelista Työskentely komentorivin kautta.

Valitse käyttöjärjestelmä

1. Lataa ExMan-komentorivityökalun ZIP-tiedosto.

2. Pura tiedostot tietokoneelle. Alla olevassa esimerkissä tiedostot puretaan sijaintiin C:\Exmancmd_Win.

Pura tiedostot

3. Lataa laajennuksen ZXP-tiedosto ja kopioi se samaan sijaintiin.
  4. Kirjoita Windows Searchin hakuun cmd. Napsauta Komentokehotetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Huomautus: Sulje laajennukseen liittyvä sovellus, ennen kuin jatkat asennusta.

Komentokehote

5. Siirry kehotteessa kansioon, joka sisältää puretut kansiot. Esimerkissämme sijaintina on C:\Exmancmd_Win. Siirry tähän sijaintiin suorittamalla komento cd C:\Exmancmd_Win

Huomautus: Komennoissa erotellaan kirjainkoot. Kun kirjoitat komentoa, varmista, että käytät oikeaa kirjainkokoa.

Siirry kansion sijaintiin, jossa puretut tiedostot ovat

6. Asenna laajennus suorittamalla komento ExManCmd.exe /install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp>

Asennuskomento Windowsissa

7. Varmista, että laajennus on asennettu, suorittamalla ExManCmd.exe /list all ‑komento.

8. Voit etsiä asennetun laajennuksen Adoben sovelluksesta noudattamalla laajennuksen käyttöoppaassa annettuja ohjeita.

1. Lataa ZXP-tiedosto laajennuksesta, jota yrität asentaa. Kopioi tiedosto työpöydälle.

2. Lataa ExMan-komentorivityökalun DMG-tiedosto.

3. Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi Sisältö-kansio työpöydälle.

Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi sisältö työpöydälle

4. Avaa Finder ja siirry kohtaan Apit > LisäapitPääte. Kaksoisnapsauta Päätettä.

5. Kirjoita komento   xattr -dr com.apple.quarantine ja raahaa ExManBridgeTalkCmd-tiedosto Päätteeseen kohdasta Työpöytä > Sisältö > MacOS. Paina sitten rivinvaihtonäppäintä.

Voit myös kirjoittaa komennon   xattr -dr com.apple.quarantine Desktop/Contents/MacOS/ExManBridgeTalkCmd ja painaa rivinvaihtoa.

Huomautus: Komennoissa erotellaan kirjainkoot. Kun kirjoitat komentoa, varmista, että käytät oikeaa kirjainkokoa.

6. Siirry kohtaan Työpöytä > Sisältö > MacOS ja kaksoisnapsauta tiedostoa ExManCmd.

Näetkö varoituksen, jossa kerrotaan, ettei ExManCmd-tiedostoa voi avata?

Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys ja valitse Avaa kuitenkin. Voit nyt kaksoisnapsauttaa tiedostoa ExManCmd.

Varoitus, jossa kerrotaan, ettei ExManCmd-tiedostoa voi avata

Salli ExManCmd Suojaus ja yksityisyys -kohdasta

7. Siirry takaisin kohtaan Apit LisäapitPääte ja kaksoisnapsauta Päätettä

Siirry työpöydälle syöttämällä komento cd ~/Desktop.

Työpöydälle siirtymisen komento

8. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp> asentaaksesi laajennuksen.

Asennuskomento Macissa

Jos kohtaat käyttöoikeusongelmia, voit suorittaa komennon ylläpitäjän käyttöoikeuksilla

a. Liitä komentoon etuliite sudo. Esimerkiksi tässä tapauksessa kirjoita sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp>

b. Anna pyydettäessä salasana ja paina rivinvaihtopainiketta. On mahdollista, että kirjoittaessasi osoitin ei näytä liikkuvan tai tekstiä ei ilmesty näkyviin.

9. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all tarkistaaksesi, että laajennus on asennettu.

10. Voit etsiä asennetun laajennuksen Adoben sovelluksesta noudattamalla laajennuksen käyttöoppaassa annettuja ohjeita.

1. Lataa ZXP-tiedosto laajennuksesta, jota yrität asentaa. Kopioi tiedosto työpöydälle.

2. Lataa ExMan-komentorivityökalun DMG-tiedosto.

3. Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi Sisältö-kansio työpöydälle.

Kaksoisnapsauta ladattua DMG-tiedostoa ja kopioi sisältö työpöydälle

4. Avaa Finder ja siirry kohtaan Apit > LisäapitPääte. Kaksoisnapsauta Päätettä.

5. Siirry työpöydälle syöttämällä komento cd ~/Desktop.

Huomautus: Komennoissa erotellaan kirjainkoot. Kun kirjoitat komentoa, varmista, että käytät oikeaa kirjainkokoa.

Työpöydälle siirtymisen komento

6. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp> asentaaksesi laajennuksen.

Asennuskomento Macissa

Jos kohtaat käyttöoikeusongelmia, voit suorittaa komennon ylläpitäjän käyttöoikeuksilla

a. Liitä komentoon etuliite sudo. Esimerkiksi tässä tapauksessa kirjoita sudo ./Contents/MacOS/ExManCmd --install <laajennuksen-tiedostonimi.zxp>

b. Anna pyydettäessä salasana ja paina rivinvaihtopainiketta. On mahdollista, että kirjoittaessasi osoitin ei näytä liikkuvan tai tekstiä ei ilmesty näkyviin.

7. Suorita komento ./Contents/MacOS/ExManCmd -- list all tarkistaaksesi, että laajennus on asennettu.

8. Voit etsiä asennetun laajennuksen Adoben sovelluksesta noudattamalla laajennuksen käyttöoppaassa annettuja ohjeita.

Usein kysytyt kysymykset

Etsi ratkaisuja yleisiin ongelmiin, joita saatat kohdata lisäosien tai laajennusten asentamisen aikana.

1. Avaa Creative Cloud ‑tietokonesovellus.

2. Valitse Stock & Markkinapaikka > Liitännäiset. (Jos olet Creative Cloud for education ‑tilaaja, valitse Markkinapaikka > Hallinnoi laajennuksia.)

Valitse Liitännäiset

Etkö näe Stock & Markkinapaikka ‑välilehteä? Tämä välilehti ei tällä hetkellä ole käytettävissä ARM-suorittimella varustettuihin Windows-tietokoneisiin asennetussa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa.

3. Valitse vasemman sivupalkin Liitännäiset-kohdasta Hallinnoi laajennuksia.

4. Valitse Lisää toimintoja -kuvake  lisäosan tai laajennuksen kohdalta ja valitse sitten Poista asennus.

Creative Cloud -tietokonesovelluksen laajennusten asennuksen poistaminen

Jos asennat lisäosaa tai laajennusta Windows-tietokoneeseen, jossa on ARM-suoritin, et näe Stock & Markkinapaikka ‑välilehteä Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa.

Pyrimme tarjoamaan lisäosatuen Windows-tietokoneille, joissa on ARM-suorittimet. Sillä välin lisäosat kannattaa asentaa ja niitä kannattaa käyttää Windows-tietokoneissa, joissa on Intel-suorittimet.

Osa lisäosista tai laajennuksista asennetaan paneeleina Creative Cloud -sovelluksiin ja osa zip-tiedostoina. Jos haluat tietää, mistä löydät asennetun lisäosan tai laajennuksen, siirry Adobe Exchange -sivustolle ja valitse lisäosasi tai laajennuksesi. Vieritä alas verkkosivun loppuun ja siirry osioon Where to find it. Tässä osiossa kerrotaan asennetun lisäosan tai laajennuksen sijaintitiedot.

Missä on Where to find it -välilehti