Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als het PDF-bestand is gemaakt van een gescand document, moet u controleren of OCR (optische tekenherkenning) was ingeschakeld bij conversie van het PDF-bestand. OCR is standaard ingeschakeld wanneer u uw bestanden converteert via de Export PDF-services. Mogelijk is dit echter niet het geval voor andere methoden om PDF-bestanden te maken.
  • Plaats de cursor in het midden van het tekstblok dat u wilt bewerken, en dubbelklik op een woord in de tekst om het te selecteren. Klik drie keer om een alinea te selecteren.

Extra informatie

Wanneer u een PDF-bestand naar Word of Excel converteert, voert ExportPDF optische tekenherkenning (OCR) uit op het bestand om afbeeldingstekst om te zetten in doorzoekbare/bewerkbare tekst. Als uw te converteren PDF-bestand is gemaakt van een gescand document, is OCR nodig om de afbeeldingtekst in dat document om te zetten in tekst die u in Word of Excel kunt selecteren en bewerken.