Eén van de eerste stappen bij de foutoplossing van scanproblemen is het vaststellen van de versie van het geïnstalleerde stuurprogramma van de scanner. Volg de onderstaande stappen voor het vaststellen van de geïnstalleerde versie van het stuurprogramma van uw scanner. Ga vervolgens naar de website van de fabrikant voor het controleren van het meest recente stuurprogramma. Werk het stuurprogramma van uw scanner indien nodig bij.

Windows 7 en Vista

Blader naar de stuurprogrammaversie in de Apparaatbeheer.

1. Klik op Start en kies Configuratiescherm in het pop-upmenu.
  2. Kies de Apparaatbeheer in het Configuratiescherm.

Als uw computer ingesteld is op Categorieën in het Configuratiescherm, kiest u hier Apparaatbeheer:

Systeem en Beveiliging > Apparaatbeheer

Als uw computer ingesteld is op Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen, kiest u hier de Apparaatbeheer:

Menu Computerinstellingen

In het dialoogvenster Apparaatbeheer, klikt u op de zwarte pijl links van Afbeeldingapparaten voor het weergeven van de uitvoering en het model van uw scanner.

Apparaatbeheer

1.  Klik op Actie en vervolgens op Eigenschappen.
Apparaatbeheer > Actie > Eigenschappen
  1. In het dialoogvenster Eigenschappen, klikt u op het tabblad Stuurprogramma voor het onthullen van de versie van het geïnstalleerde stuurprogramma van de scanner.
Op tabblad Stuurprogramma staat geïnstalleerd stuurprogramma

Windows XP

Blader naar de stuurprogrammaversie in de Apparaatbeheer. Klik op Start en kies Configuratiescherm in het pop-upmenu.

Als uw computer ingesteld is op weergave Categorie, volgt u deze stappen:

1. Kies Prestatie en Onderhoud.
Deelvenster Beheer
  1.  In het volgende scherm kiest u Zie basisinformatie over uw computer.
Basisinformatie over computer
  1. Het dialoogvenster Systeemeigenschappen wordt weergegeven.  Klik op het tabblad Hardware en vervolgens op Apparaatbeheer.
Tabblad Hardware > Apparaatbeheer
  1. In het dialoogvenster Apparaatbeheer, benadrukt u het geïnstalleerde scannermodel onder Afbeeldingapparaten.
Dialoogvenster Apparaatbeheer
  1. Na het benadrukken van de geïnstalleerde scanner, kiest u Actie en vervolgens Eigenschappen. In het dialoogvenster Eigenschappen, ziet u de stuurprogrammaversie van de scanner.
Versie van printerstuurprogramma

Als uw computer ingesteld is op Klassieke weergave, volgt u deze stappen:

1. Klik op Start en kies Configuratiescherm in het pop-upmenu.
  2. In het Configuratiescherm kiest u Systeem.
Configuratiescherm > Systeem
  1. In het dialoogvenster Systeemeigenschappen, klikt u op het tabblad Hardware en vervolgens op Apparaatbeheer.
Hardware > Apparaatbeheer
  1. In het dialoogvenster Apparaatbeheer, benadrukt u het geïnstalleerde scannermodel onder Afbeeldingapparaten.
Dialoogvenster Apparaatbeheer
  1. Kies Actie en vervolgens Eigenschappen. In het dialoogvenster Eigenschappen, ziet u de stuurprogrammaversie van de scanner.
Versie van stuurprogramma

Mac OS X

1. Voor het zoeken van de stuurprogrammaversie van de scanner in Mac OS X, gaat u naar Applicaties en zoek de geïnstalleerde scannersoftware.
Ga naar Programma's en zoek de geïnstalleerde scannersoftware
  1. Klik op de opdracht scanner en kies Meer informatie in het pop-upmenu. De stuurprogrammaversie bevindt zich onder het onderdeel Algemeen van het dialoogvenster Informatie.
Klik op de opdracht scanner en kies Meer informatie in het pop-upmenu