Samenvatting

Adobe Acrobat 9- en Adobe Reader 9-software is een aanzienlijke upgrade waarbij het maken en delen van elektronische documenten wordt getransformeerd. Acrobat en Reader 9 leveren ingebouwde ondersteuning voor Adobe Flash-technologie en de mogelijkheid om uitgebreide inhoud in rijke PDF-portfolio's te leveren. Bovendien beschikt u over realtime-mogelijkheden om met collega's door PDF-documenten te navigeren.

Producten

• Adobe Reader 9
  • Adobe Acrobat 9 Pro Extended
  • Adobe Acrobat 9 Pro
  • Adobe Acrobat 9 Standard

Vereisten

Reader voor Windows

• Intel 1.3-GHz-processor
  • Microsoft Windows 2000 met Service Pack 4, Windows Server® 2003; Windows XP Professional, Home Edition of Tablet PC Edition met Service Pack 2 of 3; Windows Vista® Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise met of zonder Service Pack 1
  • 128 MB RAM (256 MB aanbevolen)
  • 335 MB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Microsoft Internet Explorer 6.0, 6.0 met Service Pack 1, of 7.0; Firefox 2.0 of 3.0

Reader voor Mac OS

• PowerPC G4-, G5- of Intel-processor
  • Mac OS X v10.4.11â“10.5.3
  • 128 MB RAM (256 MB aanbevolen)
  • 405 MB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Safari 2.0.4 of later

Acrobat Pro Extended voor Windows

• Processor van 1.3GHz of sneller
  • Microsoft Windows XP Home, Professional, of Tablet PC Edition met Service Pack 2 of 3 (32 bit en 64 bit); Windows Server 2003 (met Service Pack 2 voor 64 bit); of Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, of Enterprise met of zonder Service Pack 1 (32 bit en 64 bit)
  • Internet Explorer 6.0
  • 512 MB RAM
  • 2,35 GB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Schermresolutie van 1024 x 768
  • Dvd-rom-station
  • Versnelling videohardware (optioneel)

Ondersteunde UNIX-platforms voor Adobe 3D Capture Utility (optioneel)

• Sun Solaris 2.8: UltraSPARC®-processor
  • IBM AIX 5.2: POWER4- of PowerPC® 604-processor
  • SGI IRIX 6.5: RISC 5000-processor
  • HP-UX 11.0: PA-RISC 2.0-processor
  • UNIX Capture Utility: 200MB beschikbare ruimte op de harde schijf

Acrobat Pro voor Windows

• Processor van 1.3GHz of sneller
  • Microsoft Windows XP Home, Professional, of Tablet PC Edition met Service Pack 2 of 3 (32 bit en 64 bit); Windows Server 2003 (met Service Pack 2 voor 64 bit); of Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, of Enterprise met of zonder Service Pack 1 (32 bit en 64 bit)
  • Internet Explorer 6.0
  • 256 MB RAM (512 MB aanbevolen)
  • 2,13 GB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Schermresolutie van 1024 x 768
  • Dvd-rom-station
  • Versnelling videohardware (optioneel)

Acrobat Pro voor Mac OS

• PowerPC G4- of G5- of Intel®-processor
  • Mac OS X 10.4.11 of 10.5
  • 256 MB RAM (512 MB aanbevolen)
  • 1,42 GB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Schermresolutie van 1024 x 768
  • Dvd-rom-station

Acrobat Standard voor Windows

• Processor van 1.3GHz of sneller
  • Microsoft Windows XP Home, Professional, of Tablet PC Edition met Service Pack 2 of 3 (32 bit en 64 bit); Windows Server 2003 (met Service Pack 2 voor 64 bit); of Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, of Enterprise met of zonder Service Pack 1 (32 bit en 64 bit)
  • Internet Explorer 6.0
  • 256 MB RAM (512 MB aanbevolen)
  • 985 MB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Schermresolutie van 1024x768
  • Dvd-rom-station
  • Versnelling videohardware (optioneel)

Talen

Engels, Frans, Duits en Japans

Verspreiden

Volledige installatieprogramma's

Releasedatum

25 juni 2008

Bekende problemen en tussenoplossingen

1677726: installatie met administratorrechten met GPO wordt niet ondersteund voor gecombineerd installatieprogramma voor Reader en AIR

Momenteel biedt alleen Reader ondersteuning voor installaties met beheerdersrechten met GPO.

1625896: wanneer u een Excel 2007-werkmap opslaat als PDF-bestand, wordt een lay-out gemaakt die afwijkt van de lay-out in de Excel 2007-werkmap.

Dit is een bekend probleem met Microsoft Excel 2007, zoals genoemd in Microsoft KB 941506. U lost dit probleem op door de dpi-instellingen in Excel 2007 aan te passen aan de dpi-instellingen van het PDF-bestand. Zie kb403530 voor meer informatie.

1583743: niet mogelijk om bijlagen van een 'ongeopend' e-mailbericht af te drukken in Outlook 2003 en 2007

Als u probeert bijlagen in Outlook 2003 of 2007 af te drukken zonder de e-mail te openen, ontvangt u een foutbericht. U lost dit probleem op door eerst het e-mailbericht te openen en vervolgens de bijlagen af te drukken. Zie kb403531 voor meer informatie.

1511555: sommige PostScript-lettertypen worden niet goed afgedrukt op SHARP AR-M455N-printers met PCL 6

Als PostScript-lettertypen niet goed worden afgedrukt op een SHARP AR-M455N-printer met PCL 6, kunt u het probleem oplossen door het stuurprogramma bij te werken. Bezoek de SHARP-website voor het bijgewerkte stuurprogramma. Zie kb403531 voor meer informatie.

1668237: afdrukfouten gerapporteerd op HP PostScript-klonen bij gebruik van Microsoft PostScript-stuurprogramma

Als u niet kunt afdrukken op een HP-kloonprinter met een Microsoft PostScript-stuurprogramma, kunt u het probleem oplossen door het stuurprogramma bij te werken met een HP PostScript-stuurprogramma. Zie kb403734 voor meer informatie.

1683042: geëxporteerde PostScript-bestanden zijn groot

Geëxporteerde PostScript-bestanden kunnen groot zijn. De tussenoplossing is om de instellingen van Acrobat 9.0-kleurbeheer te wijzigen zodat ze overeenkomen met Acrobat 8.0. Kies Bestand > Opslaan als > PostScript > Instellingen. Open het deelvenster voor kleurbeheer en selecteer de optie Kleurafhandeling. Wijzig de instelling van kleurbeheer door Acrobat naar kleurbeheer door de printer. Met deze instelling worden de Acrobat 8.x-instellingen teruggezet, waardoor de PostScript-bestandsgrootte toeneemt.

1833314: Word/Excel loopt vast wanneer een gebruiker die Acrobat niet heeft geïnstalleerd, op Video insluiten klikt.

Als een gebruiker die Acrobat niet heeft geïnstalleerd, probeert een video in te sluiten vanuit Microsoft Word of Excel, loopt de toepassing vast. De tussenoplossing is om de registersleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Adobe Acrobat\9.0\InstallPath set (Default) toe te voegen aan C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat, waarbij 'C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0' de installatiemap van de toepassing is.

1823702: Excel 2007 loopt vast wanneer u probeert een pdf te maken met alle cellen geselecteerd

Als een gebruiker alle cellen in een Excel-spreadsheet selecteert en vervolgens de lintoptie gebruikt om een PDF-bestand te maken met de optie Selectie, loopt Excel vast. Gebruik in plaats hiervan de afdrukmethode.

1695917: invoegonderdeel PDF maken uitgeschakeld in Microsoft-toepassing

Microsoft-toepassingen schakelen invoegonderdelen ter beveiliging uit als de toepassing voortijdig wordt afgesloten. (Zo worden invoegonderdelen uitgeschakeld wanneer het systeem niet goed wordt afgesloten tijdens het maken van PDF-bestanden.) Als dit probleem optreedt, leest u kb403561 voor oplossingen.

Als de optie Hyperlinks in plaats van paginanummers is UITgeschakeld voor de inhoudsopgave wanneer u een Word-document converteert naar pdf, worden geen hyperlinks gemaakt in het PDF-bestand. U lost dit probleem op door de optie Hyperlinks in plaats van paginanummers in te schakelen.

1663317: weergave met twee pagina's wordt weergave met één pagina bij conversie van Word 2007 naar PDF

Als een PDF-bestand wordt gemaakt van een Word 2007-document met boeklay-outweergave, wordt de pdf gemaakt met een weergave met één pagina in plaats van twee pagina's. Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

1. Klik op het pictogram PDF maken op de werkbalk van Acrobat.

2. Sla het PDF-bestand op met alle standaardinstellingen.

3. Open het PDF-bestand in Acrobat of Reader.
  4. Kies Bestand > Afdrukken.

5. In het pop-upmenu Pagina's schalen selecteert u Boek afdrukken onder het gebied voor papierverwerking.

6. Klik op OK.

1802672: kan geen pdf maken op basis van webregistratie in Windows 2008 Server (32 bits en 64 bits)

Controleer of de geavanceerde beveiligingsinstelling Browseruitbreidingen van derden inschakelen in uw Internet Explorer is ingeschakeld. De standaardinstelling is uitgeschakeld op Windows 2008 Server, waardoor extensies niet kunnen worden geladen. Ga als volgt te werk om deze functie te gebruiken op Windows 2008 Server:

1. Start IE en selecteer Extra > Internetopties.

2. Klik op het tabblad Geavanceerd en ga naar Webpagina's bekijken.

3. Selecteer Browseruitbreidingen van derden inschakelen.

4. Start Internet Explorer opnieuw.

1701952: Kodak i1220 scant niet met geheugenmodus als methode voor datatransfer

Bij gebruik van de Kodak i1220 ziet u tijdens het scannen een foutbericht dat de gekozen compressie niet wordt ondersteund. Gebruik de volgende tussenoplossing:

1. Start Acrobat.

2. Kies Bestand > PDF maken > Van scanner > Aangepaste scan.

3. Selecteer het geïnstalleerde stuurprogramma in het dialoogvenster Aangepaste scan.

4. Klik op Opties in de sectie Invoer.

5. Stel de datatransfermethode in op de systeemeigen modus.
  6. Start het scanproces. U kunt ook compressie-instellingen in de gebruikersinterface van de scanner tijdens het scannen wijzigen (stel compressie in op Geen).

3129205: JPN: gebruiker ziet in het Japans niet wat hij typt tot de waarde wordt vastgelegd in Portfolio

Wanneer u een portfolio bewerkt, kunt u tekst in velden invoeren, zoals naam van bestand, beschrijving van bestand en voorpagina. In het Japans ziet u echter niet wat u typt tot u de waarde bevestigt. (U kunt ook tweemaal op de spatiebalk drukken voor een kandidaatsvenster > kies een van de kandidaten > bevestig de waarde.)