Brukerveiledning Avbryt

Arbeide med video i Lightroom Classic

1. Brukerhåndbok for Lightroom
  2. Introduksjon til Lightroom Classic
    1. Hva er nytt i Lightroom Classic
    2. Systemkrav for Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Vanlige spørsmål
    4. Nøkkelkonsepter for Lightroom Classic
    5. Veiledninger for Lightroom Classic
    6. Funksjonssammendrag | Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x-versjoner
  3. Lightroom- og Adobe-tjenester
    1. Creative Cloud Libraries
    2. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-apper
  4. Lightroom for mobil, TV og nett
    1. Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Lightroom for mobil og Apple TV
    2. Synkroniser Lightroom Classic med Lightroom-økosystemet
    3. Photoshop-serien med mobilapper
  5. Importer bilder
    1. Hente bilder fra et digitalt kamera eller en kortleser
    2. Importer bilder fra en mappe på en harddisk
    3. Importer bilder automatisk
    4. Importer bilder fra Photoshop Elements
    5. Importer bilder fra et direktekoblet kamera
    6. Angi importalternativer
    7. Angi importinnstillinger
    8. Redigeringsprogrammer for filnavnmaler og tekstmaler
  6. Arbeidsflyter
    1. Bruk maskering i bilder
    2. Eksporter og lagre bildene som JPEG-er
    3. Eksporter og vannmerk bildene dine
    4. Importer bildene dine
    5. Justeringspensel: det grunnleggende
    6. Justeringer med tonekurven
    7. Avanserte lysbildefremvisninger i videoformat
    8. Kontroller hvitbalanse
    9. Opprette en kontaktkopi
    10. Forbedre arbeidsflyten din med Lightroom Classic
  7. Arbeidsområde
    1. Grunnleggende om arbeidsområder
    2. Angi innstillinger for å jobbe i Lightroom Classic
    3. Vis Biblioteket på en annen skjerm
    4. Tilpass identitetsskilt og modulknapper
    5. Vannmerk bildene dine i Lightroom Classic
    6. Fargehåndtering
  8. Vise bilder
    1. Vise bilder
    2. Bla gjennom og sammenlign bilder
    3. Angi visningsalternativer for Biblioteker
    4. Del bilder for kommentarer og tilbakemeldinger
    5. Smart Previews
  9. Administrere kataloger og filer
    1. Lightroom Classic-katalog – vanlige spørsmål
    2. Slik fungerer Lightroom Classic-kataloger
    3. Opprette og behandle kataloger
    4. Sikkerhetskopiere en katalog
    5. Finne manglende bilder
    6. Opprette og behandle mapper
    7. Administrere bilder i mapper
  10. Kart
    1. Arbeide med kartmodulen
  11. Organisere bilder i Lightroom Classic
    1. Ansiktsgjenkjenning
    2. Arbeid med bildesamlinger
    3. Gruppere bilder i stakker
    4. Flagge, merke og vurdere bilder
    5. Bruk av nøkkelord
    6. Grunnleggende om metadata og tiltak
    7. Finne bilder i katalogen
    8. Arbeide med video i Lightroom Classic
    9. Avanserte metadatahandlinger
    10. Bruk av Hurtigfremkalling-panelet
  12. Behandle og utvikle bilder
    1. Grunnleggende om fremkallingsmodul
    2. Opprette panoramabilder og HDR-panoramabilder
    3. Flatfeltkorreksjon
    4. Korrigere forvrengt perspektiv i bilder ved hjelp av Stående
    5. Forbedre bildekvaliteten ved hjelp av Forbedre
    6. Arbeide med bildetone og -farge
    7. Maskering
    8. Bruke lokale justeringer
    9. Slå sammen HDR-bilde
    10. Valg for fremkallingsmodul
    11. Retusjer fotografier
    12. Korrigere røde øyne og øyeeffekter hos kjæledyr
    13. Bruke verktøyet for sirkulært filter
    14. Bruke det forbedrede flekkfjerningsverktøyet
  13. Eksportere bilder
    1. Eksportere filer til disk eller CD
    2. Eksportere bilder fra Lightroom Classic
    3. Publisere bilder på nett
    4. Eksportere til harddisk ved hjelp av publiseringstjenester
    5. Forhåndsinnstillinger for eksport og andre innstillinger
  14. Arbeide med eksterne redaktører
    1. Eksterne redigeringspreferanser
    2. Åpne og redigere Lightroom Classic-bilder i Photoshop eller Photoshop Elements
  15. Lysbildefremvisninger
    1. Lage lysbildefremvisninger
    2. Paneler og verktøy for bildefremvisningsmoduler
    3. Angi lysbildeoppsettet
    4. Legg til overlegg i lysbilder
    5. Spill av og eksporter lysbildefremvisninger
  16. Skrive ut bilder
    1. Grunnleggende om utskriftsmodul
    2. Oppsett og maler for utskriftsmodul
    3. Jobbe med alternativer og innstillinger for utskriftsjobber
  17. Fotobøker
    1. Lage fotobøker
  18. Webgallerier
    1. Opprette nettgallerier
    2. Bruke panelene og verktøyene for webmoduler
    3. Arbeide med nettgallerioppsett
    4. Arbeide med nettgallerimaler og innstillinger
    5. Forhåndsvise, eksportere og laste opp nettfotogallerier
  19. Hurtigtast-
    1. Hurtigtast-

Arbeid med video i biblioteksmodulen i Lightroom Classic gir deg noen enkle verktøy for forhåndsvisning, innstilling av plakatrammer og å lage stillbilder fra rammer som kan eksporteres til Redigere-modulen. Lightroom Classic importerer mange av de vanlige digitale videofilene fra digitale stillkameraer. Du kan forhåndsvise videoklipp i lupevisningen i biblioteksmodulen, skrubbe videoer, legge til plakatrammer og mer. Arbeide med video i Lightroom Classic

Hvis du vil lære mer om støttede videoformater, se Støttede videofilformater i Lightroom Classic.

Videoopplæring: Jobb med DSLR-video

Behersk funksjonene for redigering, justering, gjengivelse og deling av videoklipp i Lightroom Classic

Julieanne Kost | Principal Evangelist i Adobe Systems

http://blogs.adobe.com/jkost/lightroom-training-videos
  • For å importere videofiler til Lightroom Classic, følg de samme trinnene som du ville brukt for å importere bilder. Se Importer bilder fra en mappe på en harddisk.
  • For å forhåndsvise en video dobbeltklikker du på den i rutenettvisning i biblioteksmodulen for å gå inn i lupevisning. Klikk deretter på Spill av-knappen  i kontrollfeltet for videoavspilling. Klikk på Pause-knappen  for å sette avspillingen på pause.
  • For å forhåndsvise (skrubbe) klippet manuelt, dra indikatoren for gjeldende tid  i kontrollfeltet for videoavspilling.
  • For å legge til et nytt miniatyrbilde (plakatramme) flytter du indikatoren for gjeldende tid til ønsket ramme og klikker deretter på Ramme-knappen og velger Legg til plakatramme.
  • For å lage et JPEG-stillbilde fra gjeldende bilde klikker du på Ramme-knappen og velger Hent inn ramme.

Merk: Lightroom Classic stabler opptaksrammen med videoklippet. Stabelen er bare synlig når du ser på Alle fotografier eller mappen som inneholder klippet. Hvis du hentet ut rammen mens du var i en samling, vil rammen bli lagt til samlingen, men stabelen vil bare være synlig når du er i Alle fotografier eller mappen som inneholder den. Verken rammen eller stabelen vil være synlige når du ser på smarte samlinger, publiserte samlinger, hurtigsamlinger, forrige import eller andre innebygde samlinger.

• For å forkorte klippet klikker du på Trim video-knappen  ogr dra deretter start- eller sluttmarkøren til ønsket plassering.
Lightroom Classic CC Dra markøren for å trimme videoklipp
Dra markøren for å trimme videoklipp i Lightroom Classic

Merk:

Du kan ikke åpne videoer direkte fra Lightroom Classic til Photoshop.

Merk:

Hvis du redigerer metadataene til en videofil i biblioteksmodulen, lagres endringene i Lightroom Classic-katalogen. Informasjonen er ikke tilgjengelig for andre applikasjoner. Du kan ikke se eller redigere videokameraets opptakstid i Lightroom Classic.