Brukerveiledning Avbryt

Angi visningsalternativer for biblioteker

1. Brukerhåndbok for Lightroom
  2. Introduksjon til Lightroom Classic
    1. Hva er nytt i Lightroom Classic
    2. Systemkrav for Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Vanlige spørsmål
    4. Nøkkelkonsepter for Lightroom Classic
    5. Veiledninger for Lightroom Classic
    6. Funksjonssammendrag | Lightroom CC 2015.x / Lightroom 6.x-versjoner
  3. Lightroom- og Adobe-tjenester
    1. Creative Cloud Libraries
    2. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-apper
  4. Lightroom for mobil, TV og nett
    1. Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Lightroom for mobil og Apple TV
    2. Synkroniser Lightroom Classic med Lightroom-økosystemet
    3. Photoshop-serien med mobilapper
  5. Importer bilder
    1. Hente bilder fra et digitalt kamera eller en kortleser
    2. Importer bilder fra en mappe på en harddisk
    3. Importer bilder automatisk
    4. Importer bilder fra Photoshop Elements
    5. Importer bilder fra et direktekoblet kamera
    6. Angi importalternativer
    7. Angi importinnstillinger
    8. Redigeringsprogrammer for filnavnmaler og tekstmaler
  6. Arbeidsflyter
    1. Bruk maskering i bilder
    2. Eksporter og lagre bildene som JPEG-er
    3. Eksporter og vannmerk bildene dine
    4. Importer bildene dine
    5. Justeringspensel: det grunnleggende
    6. Justeringer med tonekurven
    7. Avanserte lysbildefremvisninger i videoformat
    8. Kontroller hvitbalanse
    9. Opprette en kontaktkopi
    10. Forbedre arbeidsflyten din med Lightroom Classic
    11. Justeringer med Objektivuskarphet
    12. Rediger og eksporter i HDR
  7. Arbeidsområde
    1. Grunnleggende om arbeidsområder
    2. Angi innstillinger for å jobbe i Lightroom Classic
    3. Vis biblioteket på en annen skjerm
    4. Tilpass identitetsskilt og modulknapper
    5. Vannmerk bildene dine i Lightroom Classic
    6. Fargehåndtering
  8. Vise bilder
    1. Vise bilder
    2. Bla gjennom og sammenlign bilder
    3. Angi visningsalternativer for biblioteker
    4. Del bilder for kommentarer og tilbakemeldinger
    5. Smarte forhåndsvisninger
  9. Administrere kataloger og filer
    1. Lightroom Classic-katalog – vanlige spørsmål
    2. Slik fungerer Lightroom Classic-kataloger
    3. Opprette og behandle kataloger
    4. Sikkerhetskopiere en katalog
    5. Finne manglende bilder
    6. Opprette og behandle mapper
    7. Administrere bilder i mapper
  10. Kart
    1. Arbeide med kartmodulen
  11. Organisere bilder i Lightroom Classic
    1. Ansiktsgjenkjenning
    2. Arbeid med bildesamlinger
    3. Gruppere bilder i stabler
    4. Flagge, merke og vurdere bilder
    5. Bruk av nøkkelord
    6. Grunnleggende om metadata og tiltak
    7. Finne bilder i katalogen
    8. Arbeide med video i Lightroom Classic
    9. Avanserte metadatahandlinger
    10. Bruk av Hurtigfremkalling-panelet
  12. Behandle og utvikle bilder
    1. Grunnleggende om fremkallingsmodul
    2. Opprette panoramabilder og HDR-panoramabilder
    3. Flatfeltkorreksjon
    4. Korrigere forvrengt perspektiv i bilder ved hjelp av Stående
    5. Forbedre bildekvaliteten ved hjelp av Forbedre
    6. Arbeide med bildetone og -farge
    7. Maskering
    8. Bruke lokale justeringer
    9. Slå sammen HDR-bilde
    10. Valg for fremkallingsmodul
    11. Retusjer fotografier
    12. Korrigere røde øyne og øyeeffekter hos kjæledyr
    13. Bruke verktøyet for sirkulært filter
    14. Bruke det forbedrede flekkfjerningsverktøyet
  13. Eksportere bilder
    1. Eksportere filer til disk eller CD
    2. Eksportere bilder fra Lightroom Classic
    3. Publisere bilder på nett
    4. Eksportere til harddisk ved hjelp av publiseringstjenester
    5. Forhåndsinnstillinger for eksport og andre innstillinger
  14. Arbeide med eksterne redaktører
    1. Eksterne redigeringspreferanser
    2. Åpne og redigere Lightroom Classic-bilder i Photoshop eller Photoshop Elements
  15. Lysbildefremvisninger
    1. Lage lysbildefremvisninger
    2. Paneler og verktøy for bildefremvisningsmoduler
    3. Angi lysbildeoppsettet
    4. Legg til overlegg i lysbilder
    5. Spill av og eksporter lysbildefremvisninger
  16. Skrive ut bilder
    1. Grunnleggende om utskriftsmodul
    2. Oppsett og maler for utskriftsmodul
    3. Jobbe med alternativer og innstillinger for utskriftsjobber
  17. Fotobøker
    1. Lage fotobøker
  18. Nettgallerier
    1. Opprette nettgallerier
    2. Bruke panelene og verktøyene for webmoduler
    3. Arbeide med nettgallerioppsett
    4. Arbeide med nettgallerimaler og innstillinger
    5. Forhåndsvise, eksportere og laste opp nettfotogallerier
  19. Hurtigtaster
    1. Hurtigtaster
  20. Feilsøking
    1. Løste problemer
    2. Kjente problemer

Angi visningsalternativer for biblioteker for rutenettvisningen

Visningsalternativer for biblioteker bestemmer hvordan bilder ser ut i rutenettvisningen. Du kan angi ulike kombinasjoner av elementer, alt fra å vise bare miniatyrbilder, til miniatyrbilder ledsaget med fotoinformasjon, filtre og rotasjonsknapper.

1. I biblioteksmodulen velger du Vis > Visningsalternativer.
  2. På fanen Rutenettvisning i dialogboksen Alternativer for biblioteksvisning velger du Vis tillegg for rutenett for å vise informasjon og ikoner i cellene for miniatyrbilder. (Vis tillegg for rutenett er valgt som standard.)

Hvis du velger dette alternativet, vises miniatyrbilder uten tilleggsinformasjon i rutenettvisningen.

3. I området Alternativer i dialogboksen, velg et av følgende elementer:

Vis bare klikkbare elementer når du holder muspekeren over

Viser klikkbare elementer, for eksempel rotasjonsknapper og flagg, bare når pekeren beveger seg over cellen. Hvis du velger bort dette alternativet, vises alltid elementer som kan klikkes på.

Bruk fargetone på rutenettceller med fargeetiketter

Viser etikettfargene i bakgrunnen av hver celle.

Vis verktøytips for bildeinformasjon

Viser en beskrivelse av et element, for eksempel et bilde, emblem, eller valg av flagg, når du holder pekeren over elementet.

4. I området Celleikoner i dialogboksen, velg en av følgende elementer som skal vises i celler:

Flagg

Gjør Velg eller Avviste flagg tilgjengelige i øvre venstre hjørne av miniatyrbildecellen.

Hurtiginnsamlingsmarkører

Viser hurtiginnsamlingsmarkøren øverst i høyre hjørne på miniatyrbildet.

Miniatyrbildemerker

Viser miniatyrbildemerker som angir hvilke bilder som har søkeord, beskjæring eller bildejusteringer.

Ulagrede metadata

Når du har lagt til metadata eller søkeord til et bilde i Lightroom Classic uten å lagre metadataene i filen, vises ikonet Metadatafilen må oppdateres øverst til høyre i celleområdet. Se Vis ulagrede metadata.

5. I området Tillegg for kompaktceller, velg et av følgende som skal vises i kompaktceller:

Indeksnummer

Viser ordrenummeret til bildet i rutenettvisningen.

Rotasjon

Gjør rotasjonsknapper tilgjengelige.

Toppetikett

Viser toppetiketten du velger fra menyen.

Bunnetikett

Viser bunnetiketten du velger fra menyen.

6. I området for Tillegg for utvidede celler, velg et av følgende som skal vises i utvidede celler:

Vis topptekst med etiketter

Viser topptekstområdet for miniatyrbildecellen. Topptekstområdet kan vise opptil fire etiketter som du velger fra menyene.

Vis vurderingsbunntekst

Viser bunntekstelementene du velger.

Bruk standardinnstillinger

Gjenoppretter rutenettvisningensalternativene til fabrikkinnstilte standarder.

7. I menyen Vis tillegg for rutenett velger du ett av følgende for å angi størrelsen på miniatyrbildecellene i rutenettvisningen:

Utvidede celler

Viser den mest tilgjengelige bildeinformasjonen i rutenettvisningen, inkludert en topptekst med opptil fire metadataetiketter.

Kompaktceller

Viser mindre celler med mindre bildeinformasjon, så flere miniatyrbilder er synlige i rutenettvisningen.

Endre alternativene for rutenettvisningen

Du kan raskt endre rutenettvisningensalternativene ved å velge fra menyen Type rutenettvisning. Visningene er basert på standard- eller egendefinerte visningsalternativer som er angitt i alternativene for biblioteksvisning.

1. I rutenettvisningen velger du Vis > Type rutenettvisning og velg et av følgende:

Vis tillegg

Viser eller skjuler ekstra celler som er angitt i alternativene for biblioteksvisning.

Vis merker

Viser eller skjuler søkeordkoder, beskjæringsmerker og bildejusteringsmerker.

Kompaktceller

Viser kompaktceller i rutenettvisningen.

Utvidede celler

Viser utvidede celler i rutenettvisningen.

Type syklusvisning

Blar gjennom de forskjellige visningene som er tilgjengelige i stilmenyen for rutenettvisningen.

Angi biblioteksvisningsalternativer for lupevisning

Biblioteksvisningsalternativene bestemmer hvilken informasjon som vises med bildene dine i lupevisningen. Du kan angi to ulike sett med informasjon.

1. I biblioteksmodulen velger du Vis > Visningsalternativer.
  2. På fanen Lupevisning i dialogboksen Alternativer for biblioteksvisning velger du Vis infooverlegg for å vise informasjon med bildene dine. (Vis infooverlegg er valgt som standard.)

Hvis du velger bort dette alternativet, vises bilder uten informasjonsoverlegg i lupevisning.

3. I områdene Lupeinfo 1 og Lupeinfo 2 i dialogboksen bruker du menyene til å velge hva som skal vises i de to infooverleggene i lupevisning. Du kan velge opptil tre elementer i hvert overlegg, inkludert filnavn, metadata eller ingen data.
  4. Velg Vis kort når bildet endres til å midlertidig vise Infooverlegg bare når bildene endres i lupevisning.
  5. Under Generelt i dialogboksen velger du Vis meldinger når du laster inn eller gjengir bilder for å vise overlegg i lupevisning under en prosess.
  6. Velg Info 1 eller Info 2 fra menyen Vis infooverlegg for å velge de gjeldende aktive infooverleggene i lupevisning.

Endre informasjonsoverlegget for lupevisning

1. I biblioteksmodulen velger du Vis > Lupeinfo, og velg deretter ett av følgende:

Vis infooverlegg

Viser infooverlegget som er angitt i alternativene for biblioteksvisning.

Informasjon 1

Viser Info 1-overlegget.

Informasjon 2

Viser Info 2-overlegget.

Sykle informasjonsskjerm

Blar gjennom de to infooverlegg-settene.

Bla etter rad

Du kan velge å bla gjennom rutenettet etter rad i stedet for piksler. Hvis du vil velge dette alternativet, gjør du følgende:

1. I biblioteksmodulen velger du Vis > Rull etter rad.

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet