Tu podano instrukcje anulowania planu lub bezpłatnej wersji próbnej produktu nabytego od Adobe. Jeśli plan został nabyty od innego sprzedawcy, należy skontaktować się z nim bezpośrednio.

Jak anulować wersję próbną lub subskrypcję


Wersję próbną lub plan indywidualny (zakupiony od firmy Adobe) można anulować na stronie Konto Adobe. 

  Zaloguj się na stronie https://account.adobe.com/plans.
 

Zaloguj się na swoje konto Adobe

Kliknij opcję Zarządzaj planem lub Wyświetl plan obok planu, który chcesz anulować.

Wybierz opcję Zarządzaj planem lub Wyświetl plan

W sekcji Informacje o planie kliknij opcję Anuluj plan.

Kliknij przycisk Anuluj plan

Nie widać odsyłacza Anuluj plan? Opcja ta jest niedostępna, jeśli przetwarzanie płatności jest w toku lub wystąpił problem z płatnością. Spróbuj ponownie za 24 godziny.

   Podaj przyczynę anulowania, a następnie kliknij przycisk Kontynuuj.

Wybierz powód anulowania

Postępuj według instrukcji wyświetlanych na ekranie, aby anulować subskrypcję.

Anulowanie subskrypcji zespołowej

Skontaktuj się z nami, aby anulować subskrypcję.

Opłata za anulowanie; zwrot środków

Możliwość otrzymania zwrotu jest uzależniona od czasu anulowania oraz rodzaju nabytej subskrypcji. W przypadku większości planów anulowanie w ciągu 14 dni od pierwszego zakupu pozwala uzyskać zwrot całości opłaty. Sprawdź, czy otrzymasz zwrot pieniędzy po anulowaniu.

Co się stanie po anulowaniu subskrypcji Creative Cloud?

Po anulowaniu planu utracisz natomiast dostęp do aplikacji Creative Cloud oraz większości usług objętych płatną subskrypcją.

Po anulowaniu planu Creative Cloud nadal zachowasz dostęp do bezpłatnych możliwości konta.

Po anulowaniu ilość dostępnej przestrzeni dyskowej w chmurze zmniejszy się do 2 GB. Masz 90 dni na zmniejszenie ilości zajmowanego miejsca w chmurze do wysokości przysługującego limitu. Po tym okresie możesz utracić dostęp do plików na serwerach Creative Cloud. Więcej informacji: Jak sprawdzić, ile wykorzystano przestrzeni dyskowej?

Wszystkie prace zapisane na Twoim własnym komputerze również pozostaną dostępne.

Adobe będzie przechowywać oryginalne zdjęcia przez rok od daty zakończenia subskrypcji. W tym czasie można będzie nadal uruchamiać program Lightroom i pobierać oryginalne pliki z chmury.

Zachowasz dostęp do wszystkich zdjęć na własnym dysku twardym za pośrednictwem komputerowej wersji programu Lightroom. Można będzie nadal importować i organizować zdjęcia, a także zapisywać je po edycji za pomocą poleceń do eksportowania i publikowania, drukować, generować zawartość do Internetu lub tworzyć pokazy slajdów. Natomiast po zakończeniu okresu subskrypcji nie będzie już możliwy dostęp do modułów programowania i mapowania ani do aplikacji Lightroom for Mobile.