Lär dig att ladda ned, installera och starta testversioner av Creative Cloud-program.

Hämta din första testversion av ett program

Välkommen till Creative Cloud! Du kommer igång genom att hämta din första testversion av ett program från Adobe-webbplatsen.

Adobe Creative Cloud-datorprogrammet – som du kommer att använda för att hantera framtida programhämtningar – installeras samtidigt.

1. Gå till katalogen Creative Cloud-program. Sök efter ett program du vill hämta, till exempel Photoshop, och klicka på Starta kostnadsfri testversion.

Klicka på Hämta testversion
  2. Välj ett av de följande arbetsflödena beroende på vilken skärm som visas:

Välj plan
    Starta din kostnadsfria testversion och välj en plan
    Fråga om testversionsanvändning
    Svara på några frågor om din användning av testversionen (du kanske måste logga in för att se den här skärmen)

Om du uppmanas att starta din kostnadsfria testversion och välja en plan

1. Välj din plan bland de alternativ som visas. Till exempel Alla program-plan eller Photography-plan

Välj din plan
  2. Ange din e-postadress och klicka på Fortsätt

Ange din e-postadress (Adobe ID)
  3. Ange din betalningsinformation och klicka på Starta kostnadsfri testversion.

Obs!

Din testversionsperiod är kostnadsfri. Under testversionsperioden kan du när som helst avbryta online utan avgift.

Ange din betalningsinformation

Obs!

Din testversionsperiod börjar när du klickar på Starta kostnadsfri testversion

4. Om du är ny som medlem tillfrågas du om att ange lösenordet för ditt konto. Ange ditt lösenord och klicka på Fortsätt.

5. Hämtningen av programmet startar. Samtidigt visas Adobe Creative Cloud-datorprogrammet som hanterar resten av installationsprocessen. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

6. Ditt program är installerat och startas automatiskt.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program.

Har du problem med din första hämtning?

Obs!

När du installerar ett nytt Creative Cloud-program avinstalleras som standard alla tidigare versioner av programmet på datorn. Om du vill behålla de tidigare installerade versionerna klickar du på Avancerade alternativ och avmarkerar kryssrutan Ta bort tidigare versioner i bekräftelsedialogrutan för uppdatering.

Du kan använda två versioner av samma program samtidigt på datorn, med undantag för Adobe Acrobat. Om du installerar Acrobat XI eller Acrobat DC avinstalleras samtliga tidigare versioner av Adobe Acrobat.

Den kostnadsfria testversionen är tillgänglig i sju dagar. Under testversionsperioden kan du när som helst avbryta utan avgift. Du börjar debiteras när testversionsperioden avslutats och din prenumeration påbörjats. Mer information om hur du avbryter finns i Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap.

Om du uppmanas att svara på några frågor om testversionsanvändning

1. En skärm med en fråga om hur du vill använda testversionen visas. Välj ditt svar och klicka på Fortsätt.

Obs!

Du uppmanas att logga in ifall du inte redan är inloggad på ditt Adobe-konto. Om du inte har ett Adobe-konto klickar du på Registrera dig och följer sedan instruktionerna. När du loggat in visas följande skärm.

Frågor om testversionsanvändning
  2. Hämtningen av programmet startar. Samtidigt visas Adobe Creative Cloud-datorprogrammet som hanterar resten av installationsprocessen. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

3. Ditt program är installerat och startas automatiskt. Din testversion startar samtidigt.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program.

Har du problem med din första hämtning?

Obs!

När du installerar ett nytt Creative Cloud-program avinstalleras som standard alla tidigare versioner av programmet på datorn. Om du vill behålla de tidigare installerade versionerna klickar du på Avancerade alternativ och avmarkerar kryssrutan Ta bort tidigare versioner i bekräftelsedialogrutan för uppdatering.

Du kan använda två versioner av samma program samtidigt på datorn, med undantag för Adobe Acrobat. Om du installerar Acrobat XI eller Acrobat DC avinstalleras samtliga tidigare versioner av Adobe Acrobat.

4. Du kan när som helst konvertera din testversion till ett fullständigt medlemskap. Mer information finns i Konvertera en testversion till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Knappen Köp nu visas bredvid produktnamnet i Creative Cloud-datorprogrammet. Du köper ett Creative Cloud-medlemskap genom att klicka på Köp nu och följa anvisningarna på skärmen.

Hämta fler testversioner av program

När du har hämtat ditt första program kan du sedan använda Creative Cloud-datorprogrammet för att enkelt bläddra bland, installera, starta och hantera alla Creative Cloud-program och -tjänster.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS) för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet. Om den inte redan är vald klickar du på fliken Apps överst i fönstret.

Du ser den installerade testversionen av programmet samt en lista över andra program du kan bläddra bland och testa.

Obs!

Om Creative Cloud-ikonen inte visas kan du ha stängt Creative Cloud-datorprogrammet. Gör så här för att starta om programmet:

• Windows: Välj Start > Program > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: Välj Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Obs!

Om du vill hämta Creative Cloud-datorprogrammet manuellt besöker du sidan för Creative Cloud-datorprogrammet.

2. Hitta det program du vill installera genom att gå till Alla program och bläddra till underavsnittet TESTVERSIONER.

Testversioner av program
  3. Klicka på Testa.

Hämtningen av programmet startar. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

Obs!

Tiden det tar att ladda ned ditt program beror på hur snabb din internetanslutning är.

4. Starta ditt nya program genom att klicka på knappen Starta testversion på panelen Apps.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program.

Klicka på Starta testversionen

Obs!

När du installerar ett nytt Creative Cloud-program avinstalleras som standard alla tidigare versioner av programmet på datorn. Om du vill behålla de tidigare installerade versionerna klickar du på Avancerade alternativ och avmarkerar kryssrutan Ta bort tidigare versioner i bekräftelsedialogrutan för uppdatering.

Du kan använda två versioner av samma program samtidigt på datorn, med undantag för Adobe Acrobat. Om du installerar Adobe Acrobat XI eller Acrobat DC avinstalleras samtliga tidigare versioner av Adobe Acrobat.

5. Du kan när som helst konvertera din testversion till ett fullständigt medlemskap. Mer information finns i Konvertera en testversion till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Knappen Köp nu visas bredvid produktnamnet i Creative Cloud-datorprogrammet. Du köper ett Creative Cloud-medlemskap genom att klicka på Köp nu och följa anvisningarna på skärmen.

Klicka på Köp nu