Lär dig att ladda ned, installera och starta testversioner av Creative Cloud-program.

Hämta din första testversion av ett program

Välkommen till Creative Cloud! Du kommer igång genom att hämta din första testversion av ett program från Adobe-webbplatsen.

Adobe Creative Cloud-datorprogrammet – som du kommer att använda för att hantera framtida programhämtningar – installeras samtidigt. Testversionerna startar den dag du installerar respektive program.

1. Gå till katalogen Creative Cloud-program. Sök efter ett program du vill hämta, till exempel Photoshop, och klicka på Hämta testversion.

Klicka på Hämta testversion

Obs!

Följ de här råden för att hämtningen säkert ska lyckas innan du hämtar en testversion av ett program:

• Se till att du har administratörsbehörighet för kontot du använder (Windows | Mac OS).
    • Använd den senaste versionen av Internet Explorer (Windows), Firefox (Windows eller Mac OS), Chrome (Windows eller Mac OS) eller Safari (Mac OS).
    • Inaktivera blockering av popup-fönster i webbläsaren. Anvisningar hittar du i hjälpen om webbläsaren.
    • Inaktivera brandväggen och säkerhetsprogramvaror från fristående tillverkare om en konflikt uppstår vid hämtningen (Windows | Mac OS).

Obs!

Om du har en betald prenumeration på Creative Cloud kan du läsa instruktionerna för hur du laddar ned och installerar Creative Cloud.
    Är du inte Creative Cloud-medlem eller har en testversion än? Se Kom igång med Creative Cloud.

2. En skärm med några frågor om hur du vill använda testversionen visas. Följ instruktionerna på skärmen och klicka på Logga in.

Om du inte har något Adobe ID klickar du på Registrera dig för ett Adobe ID och följer anvisningarna för att skapa ett Adobe ID.

Frågor om testversionen

Obs!

Mer information om Adobe ID finns i Hjälp om Adobe ID, inloggning och konto.

3. Hämtningen av programmet startar. Samtidigt startas Creative Cloud-datorprogrammet och därifrån hanteras resten av installationsprocessen. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

Obs!

Tiden det tar att ladda ned ditt program beror på hur snabb din internetanslutning är.

4. Ditt program är installerat och startas automatiskt. Din testversion startar samtidigt.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program.

Obs!

Har du problem med din första hämtning? Läs Felsökning för hämtning och installation av Creative Cloud.

Obs!

När du installerar ett nytt Creative Cloud-program avinstalleras som standard alla tidigare versioner av programmet på datorn. Om du vill behålla de tidigare installerade versionerna klickar du på Avancerade alternativ och avmarkerar kryssrutan Ta bort tidigare versioner i bekräftelsedialogrutan för uppdatering.

Du kan använda två versioner av samma program samtidigt på datorn, med undantag för Adobe Acrobat. Om du installerar Acrobat XI eller Acrobat DC avinstalleras samtliga tidigare versioner av Adobe Acrobat.

5. Du kan när som helst konvertera din testversion till ett fullständigt medlemskap. Mer information finns i Konvertera en testversion till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Knappen Köp nu visas bredvid produktnamnet i Creative Cloud-datorprogrammet. Du köper ett Creative Cloud-medlemskap genom att klicka på Köp nu och följa anvisningarna på skärmen.

Hämta fler testversioner av program

När du har hämtat ditt första program kan du sedan använda Creative Cloud-datorprogrammet för att enkelt bläddra bland, installera, starta och hantera alla Creative Cloud-program och -tjänster.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS) för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet. Om den inte redan är vald klickar du på fliken Apps överst i fönstret.

Du ser den installerade testversionen av programmet samt en lista över andra program du kan bläddra bland och testa.

Obs!

Om Creative Cloud-ikonen inte visas kan du ha stängt Creative Cloud-datorprogrammet. Gör så här för att starta om programmet:

• Windows: Välj Start > Program > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: Välj Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Obs!

Om du vill hämta Creative Cloud-datorprogrammet manuellt besöker du sidan för Creative Cloud-datorprogrammet.

2. Hitta det program du vill installera genom att gå till Alla program och bläddra till underavsnittet TESTVERSIONER.

Testversioner av program
  3. Klicka på Testa.

Hämtningen av programmet startar. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

Obs!

Tiden det tar att ladda ned ditt program beror på hur snabb din internetanslutning är.

4. Starta ditt nya program genom att klicka på knappen Starta testversion på panelen Apps.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program.

Klicka på Starta testversionen

Obs!

När du installerar ett nytt Creative Cloud-program avinstalleras som standard alla tidigare versioner av programmet på datorn. Om du vill behålla de tidigare installerade versionerna klickar du på Avancerade alternativ och avmarkerar kryssrutan Ta bort tidigare versioner i bekräftelsedialogrutan för uppdatering.

Du kan använda två versioner av samma program samtidigt på datorn, med undantag för Adobe Acrobat. Om du installerar Adobe Acrobat XI eller Acrobat DC avinstalleras samtliga tidigare versioner av Adobe Acrobat.

5. Du kan när som helst konvertera din testversion till ett fullständigt medlemskap. Mer information finns i Konvertera en testversion till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Knappen Köp nu visas bredvid produktnamnet i Creative Cloud-datorprogrammet. Du köper ett Creative Cloud-medlemskap genom att klicka på Köp nu och följa anvisningarna på skärmen.

Klicka på Köp nu