Lär dig att hämta, installera och starta testversioner av Creative Cloud-program.

Hämta din första testversion av ett program

Välkommen till Creative Cloud! Du kommer igång genom att hämta din första testversion av ett program från Adobe-webbplatsen.

Adobe Creative Cloud-datorprogrammet – som du kommer att använda för att hantera framtida apphämtningar – installeras samtidigt.

1. Gå till katalogen Creative Cloud-program. Sök efter ett program du vill hämta, till exempel Photoshop, och klicka på Starta kostnadsfri testversion.

Hämta testversion
  2. Välj ett av de följande arbetsflödena beroende på vilken skärm som visas:

Välj plan
    Starta din kostnadsfria testversion och välj en plan
    Fråga om testversionsanvändning
    Svara på några frågor om din användning av testversionen (du kanske måste logga in för att se den här skärmen)

1. Välj din plan bland de alternativ som visas. Till exempel Alla program-plan eller Photography-plan

Välj din plan
  2. Ange din e-postadress och klicka på Fortsätt

Ange din e-postadress (Adobe ID)
  3. Ange din betalningsinformation och klicka på Starta kostnadsfri testversion.

Obs!

Din testversionsperiod är kostnadsfri. Under testversionsperioden kan du när som helst avbryta online utan avgift.

Ange din betalningsinformation

Obs!

Din testversionsperiod börjar när du klickar på Starta kostnadsfri testversion

4. Om du är ny som medlem tillfrågas du om att ange lösenordet för ditt konto. Ange ditt lösenord och klicka på Fortsätt.

5. Hämtningen av programmet startar. Samtidigt visas Adobe Creative Cloud-datorprogrammet som hanterar resten av installationen.

6. Ditt program installeras och startas automatiskt.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på samma plats som dina andra program, till exempel i mappen Program (Windows och macOS).

Har du problem med din första hämtning?

Den kostnadsfria testversionen är tillgänglig i sju dagar. Under testversionsperioden kan du när som helst avbryta utan avgift. Du börjar debiteras när testversionsperioden avslutas och din prenumeration påbörjas. Mer information om hur du avbryter finns i Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap.

1. En skärm med en fråga om hur du vill använda testversionen visas. Välj ditt svar och klicka på Fortsätt.

Obs!

Du uppmanas att logga in först. Om du inte har ett Adobe-konto klickar du på Registrera dig och följer sedan instruktionerna. När du loggat in visas följande skärm.

Frågor om testversionsanvändning
  2. Hämtningen av programmet startar. Samtidigt visas Creative Cloud-datorprogrammet som hanterar resten av installationsprocessen.

3. Ditt program installeras och startas automatiskt. Din testversion startar samtidigt.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på samma plats som dina andra program, till exempel i mappen Program (Windows och macOS).

Har du problem med din första hämtning?

4. Du kan när som helst konvertera din testversion till ett fullständigt medlemskap. Mer information finns i Konvertera en testversion till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Knappen Köp nu visas under programnamnet i Creative Cloud-datorprogrammet. Du köper ett Creative Cloud-medlemskap genom att klicka på Köp nu och följa anvisningarna på skärmen.

Alternativet Köp nu i Creative Cloud-datorprogrammet

Hämta fler testversioner av program

När du har hämtat ditt första program kan du sedan använda Creative Cloud-datorprogrammet för att enkelt bläddra bland, installera, starta och hantera alla Creative Cloud-program och -tjänster.

1. Öppna Creative Cloud-datorprogrammet. (Klicka på Creative Cloud-ikonen  på aktivitetsfältet i Windows eller på menyfältet i macOS.)

2. Under Testversioner i avsnittet Alla program visas vilka program du kan installera. Hitta programmet du vill installera.

Hämta fler testversioner av program
    Ser skärmen annorlunda ut? Se anvisningar för den tidigare versionen av Creative Cloud-datorprogrammet.
  3. Klicka på Testa. Installationen av programmet startar.

Ditt nya program installeras på samma plats som dina andra program, till exempel i mappen Program (Windows och macOS).

Starta testversionen

Obs!

Tiden det tar att hämta ditt program beror på hur snabb din internetanslutning är.

4. Klicka på ikonen med tre prickar  och välj Öppna från listrutan för att starta programmet.

5. Du kan när som helst konvertera din testversion till ett fullständigt medlemskap. Mer information finns i Konvertera en testversion till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Knappen Köp nu visas bredvid programnamnet i Creative Cloud-datorprogrammet. Du köper ett Creative Cloud-medlemskap genom att klicka på Köp nu och följa anvisningarna på skärmen.