Probleem: kan geen PDF-bestanden in Acrobat bewerken

• U kunt geen PDF-bestanden bewerken.
  • U kunt de PDF-workflows die eerder beschikbaar waren, zoals exporteren, PDF maken, combineren en andere, niet gebruiken.
  • Ondanks een legitieme aanschaf van Acrobat wordt u gevraagd om u opnieuw te abonneren.
  • Of u ziet het onderstaande scherm op uw computer.

Deze problemen kunnen zich voordoen wanneer u een PDF-bestand opent in Adobe Reader DC in plaats van in Adobe Acrobat DC, dat wordt gebruikt voor het bewerken van een PDF-bestand.

Opmerking:

Als het PDF-bestand wordt beschermd met een wachtwoord, hebt u het wachtwoord om het document te openen en het wachtwoord om machtigingen te wijzigen nodig om het PDF-bestand/de PDF Portfolio te bewerken. Zie dit document voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat het PDF-bestand ook op andere manieren kan worden beveiligd. De eigenaar van het PDF-bestand heeft het PDF-bestand mogelijk beveiligd met een digitaal certificaat. Als u deze beveiligde PDF-bestanden wilt openen, moet u de digitale certificaten op uw computer installeren. Zie dit document voor meer informatie.

Oplossingen

Oplossing 1: Zorg dat Acrobat DC op uw computer is geïnstalleerd

Als Acrobat niet op uw computer is geïnstalleerd en u hebt een geldig abonnement voor Acrobat, gebruikt u deze link om Acrobat DC te downloaden en installeren.

Voor eerdere versies van Acrobat gebruikt u deze link.

Controleren of Acrobat op de computer is geïnstalleerd

• In Windows: druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen, typ Acrobat in het veld Openen en klik dan op OK.
  • In Mac: typ Acrobat in het spotlight.

Oplossing 2: maak van Acrobat DC de standaardeigenaar van pdf's op uw computer

Als zowel Acrobat DC als Reader DC zijn geïnstalleerd, maakt u van Acrobat DC de standaardviewer voor PDF-bestanden. Volg de onderstaande stappen.

Stappen voor Windows 7/8:

1. Start Acrobat DC/ XI Pro/ XI Std. U kunt de versie verifiëren via het menu Help. Zie de onderstaande screenshot voor Acrobat DC.

2. Kies Bewerken > Voorkeuren.

3. Selecteer Algemeen in de opties aan de linkerkant van het dialoogvenster Voorkeuren.

4. Selecteer de optie Standaardversie van PDF-handler selecteren.

5. Klik op OK.

6. Sluit Acrobat en dubbelklik op een willekeurig PDF-bestand om het in Acrobat te openen.

Stappen voor Windows 10:

1. Klik met de rechtermuisknop op de miniatuur van een PDF-bestand en klik vervolgens op Eigenschappen.

Klik met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen
  2. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen van het bestand op Wijzigen.

Klik op Wijzigen
  3. Kies Adobe Acrobat en klik vervolgens opOK.

Kies Adobe Acrobat DC
  4. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen op OK.

Klik op OK in het dialoogvenster Eigenschappen